Sportmedische begeleiding

17-10-2016:

Fysiotherapie voor jeugdleden

Kelly van Stippent is speelster/verzorgster van AWC VR1  en als 1ste jaars fysiotherapie en sportmasseur dit jaar assistent van Tommy Kroes bij AWC 1, 2 en 3.
Om nog meer kennis en ervaring op te doen is Kelly bereid om ook de AWC jeugd te behandelen. Dit kan echter alleen op afspraak en voor sportmassage en tapen op woensdagavond vanaf 19.00 uur. Voor andere blessures moeten jeugdleden gewoon hun huisdokter of fysiotherapeut raadplegen. Kelly is bereikbaar op 06-50231515.


Sportmedische begeleiding

In het sportmedisch beleidsplan staat omschreven hoe wij binnen onze vereniging om gaan met spelers van zowel jeugd als senioren elftallen met betrekking tot blessures en begeleiding bij revalidatie hiervan. Dit om sv AWC ook medisch gezien naar een hoger niveau te tillen en hierin een monitorende en oplossingsgerichte instelling te realiseren.

Wat biedt de sportmedische begeleiding van sv AWC:
•Medisch advies
•Behandeling van blessures
•Revalidatie
•Voorlichtingen op het gebied van EHBSO, EHBO en allerlei andere medische thema’s

Onder de leiding van Ger Wullings werden de plannen uitgevoerd en vond er in overleg met de technische commissie veelvuldig overleg plaats om alles door te ontwikkelen. De eerste 2 uiterlijke verandering werden in 2008 gerealiseerd in de vorm van een AED, met opgeleid personeel binnen de gehele vereniging, en de er kwam een nieuwe verzorgingsruimte met 3 behandeltafels, uitgebreid assortiment aan medische artikelen en zelfs revalidatie mogelijkheden.

Ook wordt er op verschillende manieren invulling gegeven aan het begeleiden en opleiden van personeel en vrijwilligers van onze vereniging. Door thema-avonden, AED opleidingen en advies wordt het niveau ook binnen het vrijwilligersbestand op een hoger niveau gebracht.

Momenteel verzorgt Ger Wullings, als vaste verzorger van de senioren selectie, de zorg binnen de senioren afdeling. Alle spelende leden kunnen hier terecht met hun vragen en blessures.
Ook is er een mogelijkheid voor trainers en begeleiders om met vragen te komen en kan er worden geassisteerd bij het invullen van trainingsschema’s.

De sportmedische begeleiding is te vinden in onze verzorgingsruimte binnen het kleedkamercomplex op het sportpark en is via email en telefonisch te bereiken op: medischezaken.awc@gmail.com
Ger Wullings 024-3782085

Heeft u suggesties of opmerkingen laat het dan weten zodat wij voor iedereen zorg en begeleiding op maat kunnen garanderen!