Overschrijvingen

09-05-2016:

Van papier naar digitaal

Het einde van het seizoen nadert. Dit betekent niet alleen de fase waarin de prijzen worden verdeeld, maar ook dat de overschrijvingsperiode is aangebroken. Een periode waarin spelers kunnen wisselen van vereniging. Het komt onze ledenadministrateur bekend voor dat een aantal spelers nog op 15 juni voor de deur staan met het papieren overschrijvingsformulier. Allemaal extra werk waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Dat is vanaf nu dan ook verleden tijd. We gaan over van papier naar digitaal!

Wat betekent dit voor AWC?

Het is niet meer nodig om een papieren overschrijvingsformulier (het blauwe formulier) in te vullen en naar de KNVB te sturen. Verenigingen moeten alle overschrijvingen regelen via Sportlink Club. Dit geldt zowel voor het veldvoetbal als voor het zaalvoetbal. Zo houdt de KNVB  en de verenigingen grip op spelers die de club verlaten? Hieronder een voorbeeld hoe het in zijn werk gaat.

Het werkt eigenlijk erg eenvoudig. Zodra een speler in de overschrijvingsperiode aangeeft uit te willen komen voor uw vereniging, meldt u de speler met een spelactiviteit aan in Sportlink Club. Dit is niet anders dan u voorheen al deed. Heeft de speler een overschrijving nodig? Dan worden de KNVB en de oude vereniging automatisch op de hoogte gebracht. 

Voor meer vragen hoe om te gaan met het overschrijven kun je contact opnemen met onze ledenadministratie.