VERSLAGEN JO11-1

10-09-2017

Oranje blauw JO11-1 - AWC JO11-1 (Bekerwedstrijd)


Op een natte zaterdagochtend, veel regen
verzamelde we ons op sportpark de Wijchert. We gingen weer een 1ste officiële  bekerwedstrijd spelen uit tegen Oranje Blauw.
In de voorbereiding in Augustus een aantal trainingen achter de rug, Oefenwedstrijdje Met JO11-2, en een fantastisch eigen AWC toernooi, konden de jongens vandaag weer lekker gaan voetballen.

Voor sommige ouders was het nog te vroeg om de velden van Oranje blauw te vinden, maar verder we begonnen compleet aan de aftrap,

Op een nat natuurgrasveld klonk het  fluitje voor het begin van de 1ste helft, 
Vandaag mocht Lars van de JO11-2 keepen bij ons ivm met afwezigheid van Jayden.
AWC begon fel aan de wedstrijd zorgde voor gelijk de druk om vooruit te voetballen en de tegenstander onder druk te zetten. Vanuit achteruit begon Lars in goal verdediging met Melle, Douwe, Leroy, Niek

Vanuit de aanval werden Job, Jort, Jesse, Pepijn genoemd op proberen voor de doelpunten te zorgen. 

Dat werd in de 1ste minuten van de wedstrijd duidelijk dat resulteerde in een doelpunt van AWC. Via achteruit werd er goed getikt via Douwe naar Melle, 
Melle speelde Pepijn vrij, en zette Jesse vrij voor de goal. En schoot in de hoek. 0-1

Er werd goed de vrije man gezocht met bal. Waardoor de tegenstander het even niet meer wist, ondanks af en toe een bal verkeerd werd ingespeeld, had er ook veel mee te maken dat het veld erg nat was en op sommige delen waren de plassen al zichtbaar. 
 In de tegenaanval kwam oranje blauw paar keer goed eruit, maar Lars hield zich staande en keepte sterk. 
Na veel mislukte corners was het nu wel raak voor AWC, Pepijn gaf een goede voorzet op het hoofd van Jesse en kon daardoor de bal in het hoekje knikken en de score op 0-2 bracht voor AWC. 
Na de 0-2 was het weer even onrustig aan de kant van AWC verdediging werd meer onder druk gezet en dat resulteerde in fout met de communicatie achterin waardoor de tegenstander de bal in het doel kon werken. Ruststand 1-2 in het voordeel van AWC. Ondanks de tegengoal werd door de coach gezegd dat jullie zo goed stonden te voetballen met elkaar, de opdracht voor de 2de helft was elkaar nog makkelijker maken door de bal over te spelen, veld groot houden verder naar voren te staan en de tegenstander onder druk te zetten , balverlies direct mee omschakelen. 
inmiddels was al wat gewisseld in de 1ste helft, direct na de rust was het dan al raak weer voor AWC Job kreeg de bal aangespeeld op de linkerkant net over de middenlijn, hij zag de keeper als iets te ver uit zijn goal en schoot hem vanaf 20 meter over de keeper in de goal, super mooie goal. Was ook te merken bij de mee gereisde ouders langs de kant, waardoor stand op het scorebord werd uitgebreid naar 1-3. Daarna het ging het weer gelijk op tegen elkaar. Waardoor Oranje blauw probeerde er door heen te komen stond de verdediging steeds meer weer op de goeie plek. Dankzij goed keeperswerk van Lars hield hij AWC op de been. Voorin kwam Pepijn er weer in op Linksvoor Job verhuisde naar de spits, en Jort ging naar rechts,
Paar fraaie combinaties met mooie acties van het trio, de resulteerde weer in doelpunt Niek gaf een mooie pass op Pepijn, kwam naar binnen met rechts en schoot hard de bal tegen de touwen 1-4.

Slotakkoord was nog voor de statistieken oranje blauw deed nog wat terug waardoor de eindstand 2-4 werd in het voordeel van AWC.

Door iedereen uitstekend gevoetbald, alleen had AWC zich meer kunnen belonen door nog meer de vrije man op de te zoeken en kansen te benutten. 

Aanwezig vandaag:
Lars Renkens, Leroy de Vries, Douwe van de Pol, Melle van den Barg, Niek Jongsma, Jort Graat, Job Cobussen, Pepijn Rijntjes, Jesse Rodil Swarbrick.