VERSLAGEN JO11-3

AWC E3 – Lienden E1   7 – 1

10-05-2014

De laatste wedstrijd: winst en frietjes!

De voorjaarscompetitie was alweer bijna afgelopen. Wat jammer! Er moest nog maar één wedstrijd worden gespeeld. Zaterdag 10 mei kwam het team van Lienden E1 op bezoek. Het regende, maar toch waren er weer veel fans gekomen om te kijken. Natuurlijk, omdat het de laatste wedstrijd was. Ze hoopten allemaal dat er nu wel weer zou worden gewonnen. De vorige keer ging het immers mis. Toen was het niet best. Hopelijk konden jullie voor een feestje zorgen op deze sombere dag. Keeper Mees mocht invallen in de E1. Dat was fijn voor hem, maar wie ging er dan bij jullie in het doel staan? Rico hoefde niet lang na te denken. Natuurlijk wilde hij dat wel! Hij hoopte dat het net zo goed zou gaan als de vorige keer.

De jongens van Lienden spelen in blauw wit gestreepte shirts. Ook van boven naar beneden. Oei… dat is niet zo handig! Best lastig om te zien wie bij wie hoort. Gelukkig komt dan de coach van Lienden met een aantal oranje hesjes voor zijn spelers. Dat is best slim want zo kunnen jullie het verschil beter zien! Scheidsrechter Stijn, de papa van Kalle, fluit daarna voor het begin van de wedstrijd. De bal gaat snel van de ene naar de andere speler van Lienden. Goed wordt de aanval tegengehouden, de bal veroverd en nu opletten. Weg met die bal. Maar de aanvallers van Lienden proberen druk te zetten. Vooruit lukt niet, snel een bal terug op de keeper. Maar wat is dat? Rico is er niet op bedacht en ziet de bal zomaar langs zich heen in de hoek van zijn doel vliegen… Ooh nee! 0-1 wat een snelle achterstand en wat een pech!

Kom op jongens! Jullie stropen de mouwen nog eens op want dit moet snel worden recht gezet. Mooie combinaties van Kalle naar Jesper en door naar Daan. Ook Luca wil graag met de bal naar voren en krijgt een schietkans. Een schot maar de bal wordt gestuit door een aantal verdedigers van Lienden. De bal komt terug en daar staat Kalle. Kalle geeft de bal een flinke knal en die vliegt hard langs de keeper tegen het doelnet. Yes, 1-1! Jullie blijven druk zetten en naar voren voetballen. Heel goed jongens! Een schot van Jesper en de bal gaat maar net naast. Een flinke uithaal van Julian, maar de bal vliegt over het doel… Oehhh… Een mooie bal van Luca naar Daan. Daan gaat op rechts voorbij zijn tegenstander en geeft de bal goed voor. In het doelgebied van Lienden staat Julian op de goede plek, zijn schoen er tegenaan en de bal verdwijnt in het doel! Fantastisch, 2-1!

Een vrije trap, Kalle achter de bal. Maar de bal gaat maar net naast het doel over de achterlijn. Nog een keer een mooie voorzet van Kalle. De bal komt hoog voor het doel van Lienden. Luca springt op en kan de bal koppen. Maar net vliegt de bal over het doel van Lienden… Ahhhh…

In de tweede helft proberen jullie zo goed door te gaan. De bal komt bij Julian en die schiet fraai raak! Wauw, 3-1! Jesper, Luca en Jurre vangen de tegenaanvallen van Lienden goed op. Pepijn en Daan zorgen voor gevaarlijke flankaanvallen. Kalle en Julian voeren de druk op door het midden. Dan een schot van Kalle en de bal zeilt hoog in het doel van Lienden. Super, 4-1! Snel daarna is het opnieuw Kalle die de keeper van Lienden kansloos laat. Grandioos, 5-1!

De jongens van Lienden proberen wel wat terug te doen. Een gevaarlijke aanval, een hard schot maar de bal vliegt tegen de lat van ons doel. Pfffttt…  Hoekschop! Daan gaat hem nemen. De bal komt mooi hoog voor het doel van Lienden. Jesper ziet hem komen en kopt de bal hard naar de hoek van het doel. Wat een kopbal! De keeper kan er niet meer bij… Geweldig, 6-1!  Aan de andere kant zijn de jongens van Lienden nog op zoek naar een doelpunt. Maar er wordt goed verdedigd en de ballen die er door komen weet Rico fraai uit zijn doel te houden. Snel trapt Rico de bal naar voren. Pepijn neemt hem goed mee in de loop. Pepijn kan schieten en de bal vliegt hard over de keeper in de verre hoek van het doel. Magnifique, 7-1!

Dan klinkt het fluitje voor het einde van de wedstrijd. De laatste competitiewedstrijd, een mooie overwinning! De supporters kijken weer blij, ondanks het slechte weer! Jullie bedanken het publiek nog even, hand in hand. Wat leuk! Goed gedaan jongens, goed gevoetbald! Het was een mooie voorjaarscompetitie, geen kampioen, maar een vierde plaats is ook best goed! Na afloop van de wedstrijd hebben jullie zelfs nog even lekker frietjes gegeten met zijn allen! Gezellig!

Door Ritchy, papa van Rico


 

 

Aquila E1 – AWC E3  7 – 2

03-05-2014

Boze supporters…!

Er was een verre uitwedstrijd op zaterdag 3 mei. Jullie mochten in Dreumel voetballen tegen Aquila E1. Poe hey dat was nog verder dan Druten… Aquila stond hoog op de ranglijst, ze konden zelfs nog kampioen worden! Natuurlijk wilden ze dat heel graag. Maar of dat zou gaan lukken? Dan moesten ze eerst deze wedstrijd nog wel even winnen. Haha.. dat lieten jullie toch niet zomaar gebeuren…?

Jesper kon er helaas niet bij zijn. Wat jammer! Hij was nog lekker op vakantie.

De jongens van Aquila zien er groot en sterk uit. Maar jullie zijn wat gewend en kunnen ook nog eens heel goed en slim voetballen. Wanneer de scheidsrechter op zijn fluitje blaast kan de wedstrijd beginnen. De eerste kans is voor Aquila. Een gevaarlijk schot, maar de bal raakt de buitenkant van de paal. Oefff…

Maar dan is het jullie beurt. Pepijn snelt met de bal aan de voet naar het doelgebied van Aquila. Behendig ontwijkt hij een paar verdedigers. Goed zo Pepijn! Hij geeft de bal een flinke trap, maar die vliegt over het doel van Aquila. Ohhh… Even later is het weer Pepijn die er door is. De hoek is wat lastig, Pepijn kan nog net uithalen, maar de bal verdwijnt via een verdediger over de achterlijn. Hoekschop voor AWC! Daan krijgt de bal. Die schiet keihard, maar de keeper van Aquila weet de bal te stoppen. Nog een hoekschop en de druk op het doel van Aquila neemt toe. Heel goed jongens! Een mooie actie van Kalle gevolgd door een fraai schot, maar weer gaat de bal over het doel.. Jammer! Dan komt Kalle met de bal tot ver in het doelgebied van Aquila. Een tikkie op Julian. Julian frommelt de bal tussen de verdedigers door naar het doel. De keeper raakt hem nog aan, maar de bal rolt over de doellijn! Yes, 0-1!

Meteen een snelle tegenaanval van Aquila. Eén speler is echt razendsnel en behendig. Luca en Jurre kunnen hem niet makkelijk stoppen. Daar vliegt de bal in ons doel… Ook Mees kan er net niet meer bij. Aiiii…

Een hard schot van Julian maar de bal zeilt over de verre bovenhoek van het doel.  Opnieuw zetten de jongens van Aquila snel een tegenaanval in. De bal van rechts naar links voor ons doel. Een schoen er tegenaan en het is weer raak. Balen.. 2-1 achter. Kom op jongens koppies omhoog!

Jullie laten het er niet bij zitten. Jurre krijgt een schietkans. Maar de bal gaat net naast het doel van Aquila. Wat een pech… Jurre probeert het nog een keer. Maar dan staat de keeper precies op de juiste plek om de bal te stoppen. Kort daarna kan Rico flink uithalen, maar de bal knalt tegen de lat van het doel… Oehhhh…

Aquila bouwt aan een nieuwe aanval. Coach Bjorn kijkt op zijn telefoon, is het nog geen rust? Volgens leider Marcel is het allang tijd. Nog een hoekschop voor Aquila. De bal wordt snel genomen. Heeft de scheidsrechter al gefloten? Wie let er op? Bam… daar ligt de bal in ons doel. Nee hè… 3-1 achter. Meteen volgt er nog een Aquila aanval. De bal komt weer bij die snelle speler. Wie kan hem tegenhouden? Zo gaat het wel erg makkelijk. Een strak schot en dan is het zelfs al 4-1…

Eindelijk rust. Coach Bjorn legt uit dat het beter moet. Dat er meer beleving en inzet moet komen. Dat er voor iedere bal moet worden gestreden. Dat de tegenstander te gemakkelijk op een voorsprong is gekomen.

Na de rust proberen jullie het beter te doen. Een goede bal van Kalle naar Jurre. Jurre zet zijn schoen er tegenaan. Maar de bal vliegt opnieuw over het doel van Aquila. Het zit niet mee. Helemaal niet wanneer de jongens van Aquila weer gevaarlijk op ons doel afstormen. De bal wordt zonder pardon strak in de hoek van ons doel geschoten! Nee hè…  Coach Bjorn wordt er moedeloos van. Zo moet het dus niet…

Een hoekschop. Daan gaat achter de bal staan. De bal komt hoog voor het doel van Aquila, Julian springt op en raakt de bal goed met zijn hoofd. Maar de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal over de lijn… Oefff… Een mooie combinatie van Kalle naar Luca. Luca geeft een mooie voorzet, de bal komt hoog voor het doel van Aquila. Rico ziet de bal komen en neemt hem meteen vanuit de lucht op zijn schoen. Het doelnet trilt.. Wauw, 5-2. Tijd voor een feestje is er niet, maar wel aan de andere kant waar Aquila weer scoort. Een bal van Rico mist het doel op een haar na, Julian ziet zijn schot in het zijnet stranden. De thuisploeg maakt het wel af en met een 7-2 nederlaag is het gedaan. Het fluitje klinkt, einde wedstrijd. De meegereisde supporters kijken niet blij. Het was wel eens beter, veel beter… Misschien de volgende keer weer? Mooie driehoekjes, flitsende combinaties, strakke inspeelballen, beleving en inzet… Vast wel!

Door Ritchy, papa van Rico


AWC E3 – SCP E1   6 – 5

12-04-2014

Winst in blessuretijd!

Zaterdag 12 april kwam het team van SCP E1 naar de Wijchert! Jesper kon er niet bij zijn. Wat jammer! Maar niet voor hem, want hij ging een dagje naar de Efteling! Gelukkig wilde Rens met ons mee voetballen. Hij speelt in een ander E-team. Wat fijn Rens! De vorige wedstrijd hadden jullie verloren. Wat zou het mooi zijn om nu wel weer de winst te pakken! Er stonden weer veel papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere fans langs de lijn. Allemaal om jullie aan te moedigen. Super!

Wanneer scheidsrechter Eric, de papa van Daan, op het fluitje blaast kan de wedstrijd beginnen. De bal gaat soepel van Luca naar Jurre en door naar Kalle. Mooie driehoekjes, heel goed! Waar is de vrije man? Daan stuurt Rico de vrije ruimte in. Een mooie voorzet op Julian. De verdedigers van SCP proberen de bal te veroveren. Maar Julian draait handig weg en kan lekker uithalen. De bal vliegt hard over het doel van SCP… Ohhhh, jammer! Opnieuw wordt er goed druk gezet. Jullie spelen fel en zitten kort op de bal. Klasse! Julian kan de bal aan de voet meenemen vanaf het middenveld. Een fraaie pass op rechts, want daar sprint Rico voorbij de verdediging van SCP. Op volle snelheid stormt Rico richting het doel van SCP. De keeper van SCP komt uit, maar Rico schiet de bal hard in de verre hoek van het doel. Geweldig, 1-0! 

Natuurlijk probeert SCP ook aan te vallen. De bal komt gevaarlijk richting ons doel, maar keeper Mees plukt de bal op tijd weg voor de schoen van een aanvaller van SCP! Goed gedaan Mees! Aan de andere kant een mooi schot van Daan, maar de keeper van SCP kan de bal nog net tegenhouden. Ohhh…  Een snelle tegenaanval van SCP. De bal van links naar rechts voor ons doel. Een schoen er tegenaan.. Ooh nee.. 1-1. Al snel opnieuw een gevaarlijke aanval van SCP. Mees komt uit zijn doel, de aanvaller van SCP stift de bal over Mees en dan rolt die precies tussen de palen.. Aiii… een achterstand in de wedstrijd. “Kom op AWC!!” roept coach Bjorn. Dan komt Rens in het veld. Hij heeft er zin in en dat laat hij ook zien. Heel sterk schermt hij de bal af en weet een aantal SCP-spelers te omspelen. Dan een strakke bal naar Julian. Goed gezien! Julian neemt de bal goed mee en laat de keeper van SCP kansloos. Yes, 2-2!

Daar gaat Rens weer met de bal naar voren. Een zuivere pass op links, waar Kalle is meegelopen. Met een fraaie passeeractie gaat Kalle voorbij zijn tegenstander! Wauw! De bal gaat naar Daan, die aarzelt geen moment. Een geweldig schot maar de bal schampt de bovenkant van de lat… Ohhhh… Nog een keer komt Daan goed door ditmaal op rechts. Opnieuw kan hij flink uithalen, maar de bal vliegt in het zijnet van het doel van SCP… jammer! Ook SCP komt nog een keer goed voor ons doel, maar de bal gaat gelukkig net naast ons doel over de achterlijn… pffftttt…   

In de tweede helft proberen jullie meteen weer druk te zetten. Een hoekschop van Daan, lijkt een bal voor de keeper. Maar de keeper laat de bal los. Julian zit er meteen bij, maar kan de bal net niet in het doel van SCP frommelen… Oehhhh… Op rechts haalt Kalle met de bal bijna de achterlijn. Een scherpe voorzet, of is het toch een schot op doel…? De bal zeilt zomaar het doel van SCP binnen! Fantastisch, 3-2!

Daan speelt een goede wedstrijd. Voor het doel van SCP ontwijkt hij enkele verdedigers en kan de bal nog net een tikkie geven. De keeper raakt de bal nog wel, maar ziet dat die in het doel verdwijnt. Fantastisch, 4-2! Een mooie voorsprong! Op naar de overwinning…

Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. De jongens van SCP stropen de mouwen nog eens flink op! Een gevaarlijk schot van een SCP speler lijkt langs Mees ons doel in te gaan. Gelukkig kan Pepijn er net een schoen tegen aan zetten en nog voor de doellijn de bal stoppen. Klasse Pepijn! Een paar hoekschoppen mag SCP dan achter elkaar nemen.

Alle hens aan dek! Luca en Jurre proberen de ballen van ons doel weg te houden.

Ook Mees is op zijn hoede en knap weet hij een gevaarlijk schot te stoppen. Goed hoor!

Plotseling glipt daar dan toch de bal lastig door naar ons doel… Bam! Het is een treffer…

Rens geeft een mooie bal op links waar Rico kan proberen een actie te maken. Dat lukt en dan voor het doel. Daar staat Pepijn. Is het met de punt van zijn schoen? In ieder geval vliegt de bal op een aparte manier over de keeper in de dak van het doel van SCP. Grandioos, 5-3! Weer een lekkere voorsprong! Maar bij de volgende SCP-aanval gaat de bal maar net naast ons doel… Oeffff… Coach Bjorn is er nog niet gerust op. “Pak je rust!” roept hij dan.

Een hoekschop voor SCP. De bal komt voor ons doel, pok! Opnieuw is het raak… Even lijkt het erop alsof de concentratie helemaal is verdwenen. En als even later een SCP-speler gemakkelijk kan scoren is het ineens zomaar gelijk: 5-5! De SCP-spelers en fans juichen alsof de wedstrijd is gewonnen. Het is ook al tijd vinden ze. Wanneer klinkt

dat fluitje? Een overtreding in de blessuretijd! Eerst nog een vrije schop op het middenveld. Luca neemt hem. De bal komt precies in de voeten van Julian. Goed draait Julian naar het doel van SCP en schiet de bal langs de keeper in de hoek van het doel! Sensationeel, 6-5! Dan klinkt het eindsignaal… Wat zijn de spelers van SCP teleurgesteld. Sommigen moeten zelfs even huilen. Maar gelukkig worden er wel penalties genomen en ook nog handjes geschud. Sportief!

Wat een spannende wedstrijd was het weer! Zelfs met een achterstand, een voorsprong en toen leek het ook nog een gelijkspel te gaan worden. Maar een coole actie in de blessuretijd zorgde toch nog voor de winst!   

Door Ritchy

UHC E1 – AWC E3            2 – 5

29-03-2014

“We zijn niet aan het schaken…!”

Snel door naar de volgende wedstrijd! Zaterdag 29 maart gingen jullie op bezoek bij UHC E1 in Bergharen! Luca had nog een beetje last van zijn enkel, maar kon wel meedoen. Gelukkig maar! Helaas kon Pepijn er niet bij zijn, hij was ziek. Balen! Beterschap Pepijn!

Na het fluitje van de scheidsrechter kan de wedstrijd beginnen. De jongens van UHC spelen in gele shirts met blauwe broeken. Jullie hebben er zin in en willen er wel even tegenaan! Meteen trekken jullie ten aanval. Er wordt goed druk gezet op het doel van UHC.

Een schot van Rico gaat net naast het doel van UHC over de achterlijn. Dan een hard schot van Jurre, maar die raakt de paal.. Ahhh… jammer! Julian komt dan op rechts aangerend met de bal aan de voet. Hij kan behoorlijk ver komen tot vlak bij het strafschopgebied. Een mooie hoge voorzet en de bal gaat over alle verdedigers van UHC en aanvallers van AWC heen en landt bij de tweede paal. Kalle ziet de bal al komen en neemt een flinke zweefduik. Nog voordat de bal de grond raakt krijgt Kalle de bal precies op zijn voorhoofd waardoor die strak tegen het doelnet vliegt. Wauw, 0-1!   

UHC krijgt een vrije schop vlakbij ons doel. Snel maken jullie een muurtje van spelers. Dat hadden jullie eerder gezien, heel slim! De bal vliegt met veel vaart langs de muur, maar keeper Mees stopt de bal. Klasse Mees! Even later een hoekschop voor UHC. Opletten jongens! De bal wordt hoog naar ons doel geschoten en komt boven op de lat van het doel terecht… Oeffff… Daarna krijgt Daan een mooie schietkans, maar de keeper van UHC redt de bal knap. Weer een mooie opbouw van achteruit. Daan komt goed door en ziet Rico de vrije ruimte induiken.Daar gaat de bal ook naar toe, geweldige pass! Rico komt tot bijna bij de achterlijn en geeft de bal dan voor richting de penaltystip.

Kalle komt ingelopen en neemt de bal meteen vol op de schoen. Bam!! De bal vliegt langs de keeper van UHC snoeihard tegen de touwen! Super, 0-2! Wat een mooie uitgespeelde aanval! Zelfs de UHC supporters achter het doel klappen daarvoor! Jullie gaan lekker door met aanvallen. Af en toe worden de jongens van UHC helemaal zoek gespeeld. Rico glipt langs zijn tegenstander, een uitgestoken been en daar gaat ie naar het gras… Het fluitje klinkt hard. Vrije schop! “Julian nemen!” roept coach Bjorn luid. Julian neemt een flinke aanloop en schiet de bal, maar die gaat naast het doel van UHC. Jammer! Al snel weer een mooie combinatie.

De bal gaat van Julian naar Rico en dan snel door naar Daan. Daan kan uithalen, maar de bal vliegt net over het doel van UHC… Ohhhh… Opnieuw duikt Rico op de achterlijn af, vanaf rechts een mooie voorzet. Dit keer staat Jesper voor het doel, een schietkans, maar Jesper ziet de bal net naast het doel gaan.. Jurre zet ook zijn beste beentje voor en gaat voorop in de strijd. Zo nu en dan komt hij ook gevaarlijk voor het doel van UHC, maar krijgt de bal niet tussen de palen.    

In de tweede helft lijken jullie wat terug te zakken. Zit de rem erop? “Ga eens wat sneller voetballen AWC!” roept coach Bjorn dan en “we zijn niet aan het schaken!”.. Nee hèhè, dat klopt zeker! Bij het schaken speel je op 64 velden en hier is het maar een half veld…   Toch nog een hoekschop voor jullie. Jurre, Luca, Julian en Jesper gaan naar voren om de bal te kunnen koppen. De bal komt voor het doel maar wordt ook snel weer weggewerkt. Een UHC-aanvaller snelt er vandoor met de bal. Oei, wat nu…? Rico is een beetje achter gebleven en rent er nu als een speer achteraan. Toch kan hij niet voorkomen dat de aanvaller de bal kan schieten en dan langs Mees in de verre hoek van ons doel verdwijnt. Aiiii…  Jullie zetten opnieuw druk naar voren. Nog een paar doelpunten erbij moet toch kunnen? Een gevaarlijk schot van Julian maar de keeper van UHC redt weer knap. Nog een keer komen Jesper en Julian voorbij de verdediging van UHC maar opnieuw staat de keeper in de weg… Maar dan komt Rico op links goed door. Een fraaie bal op Julian die vrij staat in het centrum. Bam! Snoeihard vliegt de bal langs de keeper van UHC in het doel. Geweldig, 1-3! UHC ziet dan kans om een aanval op te bouwen. Maar wat is dat? De bal komt tegen een hand aan… Aiii, vrije schop tegen! Het lijkt een behoorlijke afstand tot het doel van Mees. Eén van de UHC spelers neemt een flinke aanloop. Hij raakt de bal goed en die vliegt hoog door het midden onder de lat in ons doel. Nee hè.. wat jammer nou! Na de aftrap gaan jullie snel weer in de aanval. Rico krijgt de bal goed mee na een starkke steekpass van achteruit. De keeper van UHC komt snel uit zijn doel. Hard schiet Rico de bal langs de keeper naar het doel, maar de bal gaat te hoog en raakt de bovenkant van de lat… Ohhhh… Julian schuift de bal daarna richting de hoek van het doel, maar die gaat net naast… Wat een kansen! De bal komt bij Jurre, een flinke afstand van het doel van UHC. Toch haalt Jurre maar eens goed uit. De bal vliegt keihard en precies in de lege hoek van het doel. Grandioos, 2-4! Vlak voor het einde een geweldige bal van achteruit door Jesper op Rico. Rico kan nog eens alleen op de keeper af, zou het lukken? Rico schuift de bal beheerst langs de keeper van UHC in de uiterste hoek van het doel. Fantastisch, 2-5! Dan klinkt het fluitje van de scheidsrechter. Einde van de wedstrijd. Best wel een verdiende overwinning!

Gewonnen! Even ging het wat moeizaam, maar met elke versnelling kwamen er weer genoeg kansen. Gelukkig werden er ook nog wat doelpunten gescoord. Goed gevoetbald jongens!


AWC E3 – OSC E3  1 – 8

22-03-2014

Een betere tegenstander! 

Zaterdag 22 maart kwam het team van OSC E3 op bezoek. Een sterke tegenstander, dat wisten we nog wel, maar jullie stonden natuurlijk bovenaan! Mooi, dan zou het zeker een spannende wedstrijd gaan worden… Maar wie liep daar met een sip gezicht het voetbalterrein op?  Luca had een blessure aan zijn voet en kon niet meedoen! Balen! Hij had er nog wel zo’n zin in! Natuurlijk zijn team aanmoedigen dat ging hij zeker doen! Gelukkig, Kevin uit een ander E-team wilde graag mee voetballen. Wat fijn Kevin! 

De wedstrijd is nog maar net begonnen. De jongens van OSC spelen de bal in rap tempo naar voren. Een snelle bal dwars door onze verdediging heen en een handige OSC aanvaller schiet de bal meteen in ons doel. Hè… wat is dat nou? Dat is wel een hele snelle achterstand! “Kom op jongens zijn jullie wakker?” roept coach Bjorn. Maar daarna volgt meteen nog een gevaarlijke aanval van OSC. Opletten nu! Het schot gaat maar net naast het doel van keeper Mees. Pfffttt… Een goede bal van Kalle naar Rico en dan naar voren. Rico kaatst de bal naar links want daar komt Pepijn aanrennen. Een mooie voorzet van Pepijn en de bal komt weer terug bij Rico… een knal op het doel, maar ohhh… de keeper van OSC weet de bal net knap uit zijn doel te houden. Bijna! Dan zet OSC opnieuw een aanval op. Gemakkelijk wordt de bal van de ene speler naar de andere geschoten. Jesper krijgt zijn been er niet tussen en ook Jurre kan de bal niet stoppen. Een OSC aanvaller snijdt vanaf links voor ons doel met de bal om Mees heen en tikt de bal dan in ons lege doel. Ooh nee… Balen! Het spel golft op en neer. Want ook jullie krijgen kansen. Pepijn schiet hard op de paal! Oefff… Jesper haalt flink uit, maar de sterke keeper van OSC houdt de bal opnieuw uit zijn doel. Maar dan is daar Julian. Voor het doel krijgt hij de bal aangespeeld. Het is erg druk voor het doel van OSC. Maar Julian krijgt zijn schoen wel goed tegen de bal aan en dan heeft de keeper het nakijken. Yes, 1-2! En nu doorzetten jongens! Kalle snelt met de bal naar voren, een mooie passeerbeweging en zijn tegenstander heeft het nakijken! Goed ziet Kalle dat Daan vrij staat. Daar gaat de bal ook naar toe. Daan aarzelt geen moment en schiet zo hard hij kan, maar de bal vliegt net naast het doel van OSC over de achterlijn… Julian komt gevaarlijk rechts voor het doel van OSC en knalt de bal hard in de korte hoek. Dit moet toch een doelpunt zijn… maar wéér zit de keeper er goed bij en tikt de bal naast het doel. Een gevaarlijk schot van Daan wordt geblokt door de verdedigers van OSC. Een snelle tegenaanval van OSC. Kevin heeft zijn handen vol aan de opkomende OSC-aanvallers. Goed spelen ze de bal rond. Op rechts kan er één zomaar alleen met de bal op ons doel afgaan. Mees komt uit, maar de bal heeft veel vaart en gaat langs Mees in ons doel!

Opnieuw proberen jullie de aanval te zoeken. Met nieuwe moed! De bal komt bij Rico. Een strak schot… deze lijkt zo de kruising van het doel van OSC in te zeilen, maar gaat toch net over. Ahhh… Een kopbal van Julian gaat wel voorbij de keeper! Gaat ie erin? Maar de kopbal is net te zacht en de bal wordt voor de doellijn weggehaald. Het zit ook niet mee! 1-3 achter met de rust, maar vaak zijn jullie in de tweede helft beter… Coach Bjorn ziet dat het niet zo goed loopt en probeert toch nog even de scherpte erin te krijgen.

In de tweede helft een strak schot van Kalle. De bal vliegt naar de hoek van het doel, maar de keeper neemt een flinke duik en kan de bal nog wegtikken tegen de buitenkantpaal… Ook OSC laat zich voorin zien. Een hoge bal weet Mees net over het doel te duwen. Klasse Mees! Opnieuw een mooie aanval van OSC. De bal van links naar rechts voor ons doel. Een flinke knal en daar vliegt de bal weer in ons doel. Even later snijden ze vanaf links langs onze verdediging en kan Mees nog een keer de bal uit zijn doel halen. Wat gebeurt er allemaal? 1-5 achter en de wedstrijd lijkt verloren te gaan. Jullie kijken al een beetje bedroeft. De spelers van OSC weten gemakkelijk te scoren, zijn feller en zitten korter op de bal dan jullie. Een enkele keer kan Julian nog even gevaarlijk worden voor het doel van OSC, maar de bal wil gewoon niet in het doel. De jongens van OSC voelen zich oppermachtig en vinden steeds gemakkelijker de vrije weg naar ons doel. Bam! Daar gaat de 1-6 en ook de 1-7 volgt al snel. Ja het wordt zelfs nog 1-8… Een heus pak slaag! Dan klinkt het fluitje van scheidsrechter Stijn. Einde van de wedstrijd. Wat een teleurstelling!

Een flinke nederlaag! Dat kan gebeuren. Maar het was wel terecht! Het was een hele goede tegenstander en die voetbalden gewoon beter in deze wedstrijd. Er waren wel kansen om meer te scoren, maar helaas lukte dat niet. Verliezen is niet erg! Daar leer je juist van. Als je nooit verliest kun je ook niet beter worden! De volgende wedstrijd proberen jullie het gewoon weer opnieuw!

Door Ritchy, papa van Rico


 

15-03-2014:

AWC E3 pakt winstpunten tegen sterk Leones E1!

De leeuwentemmers…

Wat ging het de vorige wedstrijd goed! Zaterdag 15 maart was Leones E1 de tegenstander. Dat was vast een veel sterker team. We moesten al vroeg op pad naar Beneden Leeuwen. Poeh hey en het was ook nog eens best koud… Gelukkig was Mees er weer bij en ook Kalle kon weer mee voetballen. Wat fijn! Leones zo noemen ze in een vreemde taal ook wel leeuwen… Oei, dat kon wel een gevaarlijke wedstrijd worden! Zouden we de leeuwen weten te temmen? De jongens van Leones speelden in het geel-zwart. Nou, dan moesten we er helemaal flink tegenaan!

De wedstrijd is maar net begonnen en jullie gaan meteen in de aanval. Kalle komt met de bal aan de voet al gevaarlijk voor het doel van Leones. Fraai schuift Kalle de bal de bal in de uiterste rechterhoek van het doel. De keeper van Leones kan er alleen maar naar kijken. Yes, 0-1! Wat een snelle voorsprong! Haha… dat wordt een makkie… Maar al snel blijkt dat ook de jongens van Leones de bal met veel gemak naar elkaar toe schieten. Met fraaie driehoekjes en veel felheid komt er veel dreiging voor het doel van keeper Mees. Een aanvaller van Leones gaat met de bal op ons doel af. Mees komt uit, maar heel slim stift de speler van Leones de bal over Mees het lege doel in. Ahhhh… wat jammer, 1-1. Nog een keer proberen maar. Luca geeft de bal op Rico. Die neemt hem de bal goed mee in de loop. Rico passeert op links een verdediger van Leones en snelt met de bal aan de voet richting de achterlijn. Voor het doel staat Kalle helemaal vrij. Een mooie voorzet volgt en Kalle knalt de bal hard tegen de touwen. Wauw, 1-2! Dat gaat snel! Bijna iedere kans is ook een doelpunt.       

Weer een voorsprong! Maar wat gebeurt er dan allemaal? De jongens van Leones zitten er bovenop en vechten als leeuwen voor iedere bal. Weer snel een bal terug op Mees. Wie staat er vrij aan de zijkanten? Overal duiken gele shirts op, nergens een vrije speler. Er is geen ruimte om fatsoenlijk op te bouwen. Wat nu? “Doe maar de lange bal!” roept coach Bjorn. Mees schiet de bal ver naar voren. Maar vaak zit er dan meteen een speler van Leones bovenop. Opnieuw bouwen ze snel een aanval op. De bal gaat gemakkelijk van de één naar de ander. Zo, die jongens kunnen echt goed voetballen! Jurre probeert van alles, Luca heeft zijn handen vol en Jesper loopt de longen uit zijn lijf. Op felheid is Leones ons de baas. “Kom op AWC!” klinkt er vanaf de zijkant. Maar dan gaat het inderdaad mis. Een snelle Leones aanvaller vliegt met de bal langs Mees en tikt hem netjes in ons doel… Balen! Kort daarna nog een aanval van Leones en een hard schot op ons doel. Pepijn stuit de bal, maar de bal heeft zoveel vaart, valt door naar achter en rolt dan zomaar ons doel in… oohhh nee… 3-2 achter! Zo gaat het niet goed, kunnen jullie die leeuwen nog temmen?

Een mooie bal van Julian op Jesper. Jesper haalt flink uit, maar de bal vliegt net over het doel van Leones. Ook Julian krijgt een goede kans en gaat met de bal langs de keeper van Leones. Maar de bal heeft net teveel vaart en verdwijnt naast het doel over de achterlijn.

In de tweede helft zetten jullie weer meteen een aanval op. Daar gaat de bal van Daan naar Luca. Luca ziet Kalle voor het doel van Leones vrij staan. Daar gaat de bal ook naar toe. Kalle aarzelt geen moment en knalt de bal hard naar het doel van Leones. Maar de keeper stuit de bal.. gelukkig komt de bal weer terug en krijgt Kalle opnieuw een kans om te schieten. Natuurlijk laat Kalle die kans niet liggen en knalt de bal hard tegen het doelnet! Super, 3-3! Wat een spannende wedstrijd! Nu zitten jullie er veel korter op en krijgen de jongens van Leones weinig ruimte om te voetballen. Wat een inzet, geweldig! Er wordt geknokt voor iedere bal. Steeds vaker worden de ballen onderschept en jullie krijgen meer grip op de wedstrijd. Hoekschoppen komen gevaarlijk voor het doel van Leones. Daar weer één vanaf links. De bal komt hoog voor het doel van Leones. Rico ziet de bal komen, springt hoog op en kopt de bal maar net naast het doel van Leones… Ohhhh… bijna! 

Zelfs de keeper van Leones wordt met het uitnemen van de bal op de huid gezeten door Julian en Rico. Dan trapt de keeper de bal heel slordig uit en Rico weet er handig van te profiteren. Snel legt Rico de bal opzij want daar komt Jesper inlopen. Jesper schuift de bal beheerst in het lege doel van Leones! Fantastisch, 3-4!

Leones krijgt nog een grote mogelijkheid wanneer een speler met de bal langs Mees glipt, maar het schot gaat naast ons doel… Pffftttt…

Maar ook voor jullie komen er nog kansen om de voorsprong te vergroten, toch wil de bal er niet meer in. Dat betekent een mooie overwinning van 3-4!   

Wat was het een spannende wedstrijd! Een sterke tegenstander die jullie flink onder druk wist te zetten. Gelukkig wisten jullie ook terug te vechten en konden de leeuwen worden getemd. De tweede helft waren jullie de betere ploeg. Klasse jongens, goed gevoetbald!


  08-03-2014: 

  AWC E3 – De Bataven E2  11 – 0

  E3 geeft voetballes!

  Een superinvaller en een superscore!

 De carnaval was weer voorbij, alaaf!! Maar zaterdag 8 maart      mochten we ook weer voetballen. Gelukkig maar!! Het was een competitiewedstrijd tegen De Bataven. Maar Mees was nog met vakantie… Ooh nee toch! Hoe moest dat nou? Dan hadden we geen keeper! Gelukkig wilde Rico wel keepen. Wat fijn Rico! Hij had er zin in en kon het ook best goed, maar was wel een beetje zenuwachtig. Als er maar niet teveel ballen in zijn doel gingen… Ook Kalle kon niet meedoen, hij had veel pijn aan zijn knie! Balen! Zouden we nu wel kunnen winnen? John voetbalt in een ander E-team en wilde best graag meevoetballen. Klasse John! Daan was ziek geweest en pas net weer opgeknapt. Oei, hopelijk kon hij de wedstrijd uitspelen! Jullie hadden dus maar één invaller. De jongens van De Bataven speelden in oranje shirts. Cool, dat leek wel het Nederlands voetbalteam! Hopelijk voetbalden ze niet zo goed als het echte oranje.     

Wanneer scheidsrechter Eric, de papa van Daan, op zijn fluitje blaast kan de wedstrijd beginnen. Al snel wordt er druk gezet en gaan jullie in de aanval. De bal komt gevaarlijk in het doelgebied van De Bataven terecht. De verdedigers in oranje krijgen de bal niet goed weggewerkt en dan ziet Pepijn zijn kans. Hij schiet de bal tussen de oranjehemden door tegen het doelnet. Yes, 1-0! Wat een snelle voorsprong!

Kort daarna kan Pepijn weer uithalen, maar gaat de bal net naast het doel over de achterlijn… Oehhhh…

Dan mag John in het veld. Spannend! Het lukt hem om de bal goed mee te nemen en kan zelfs op het doel van De Bataven af rennen. Een fraaie passeeractie en ineens vliegt John voorbij een verdediger. Maar dan plotseling een duw en John duikelt in het kunstgras! Ahhh… het fluitje klinkt: vrije schop! Julian gaat hem nemen. Hij heeft een goed schot. Een aantal jongens van De Bataven gaan als een muur naast elkaar tussen de bal en het doel in staan. Dat is best slim! Maar Julian schiet de bal precies langs de muur naar het doel. De keeper kan er niet meer bij en de bal vliegt in de hoek van het doel. Super, 2-0!      

Wat wordt er goed gevoetbald! Ook de opbouw van achteruit is goed verzorgd. Keeper Rico geeft de bal snel naar de zijkanten. Daar staat Daan vrij of Luca. Ja dat had hij Mees ook vaak zien doen. Dan door naar Jurre en verder naar Pepijn. Die duikt de vrije ruimte in op links. Pepijn geeft de bal mooi voor het doel van De Bataven. Daar staat John goed opgesteld en die neemt de bal ineen keer vanuit de lucht op de schoen. Bam, daar vliegt de bal hard langs de keeper tegen de touwen. Wauw, 3-0! Wat een actie! Allemaal feliciteren jullie John met zijn mooie doelpunt!

Pepijn zit lekker in de wedstrijd. Nog een keer snelt hij gevaarlijk op links langs de Oranje verdediging. Dan een fraai schot en de bal zeilt precies in de verre hoek van het doel. Fantastisch, 4-0!

Ook De Bataven proberen de aanval te zoeken. Vaak weten Luca, Daan of Jurre de aanval tegen te houden. Even lijkt het gevaarlijk te worden, een hard schot op ons doel… Maar gelukkig weet Rico de bal goed te stoppen! Goed gedaan Rico!

Dan komt John weer gevaarlijk met de bal in het doelgebied van De Bataven. Het is daar erg druk. Goed ziet John dat Pepijn vrij staat en geeft de bal opzij. Pepijn haalt meteen uit en weer is de keeper kansloos. Geweldig, 5-0!

In de tweede helft blijven jullie de betere ploeg. Jesper krijgt een schietkans en opnieuw kan de keeper van De Bataven de bal uit zijn doel vissen! Grandioos, 6-0! Daarna is het weer John die de bal in het doel van De Bataven weet te krijgen. Mooi, 7-0!

Met een volgende goed uitgespeelde aanval is komt Julian op rechts vrij door. Hard schiet Julian de bal in de korte hoek en die verdwijnt precies tussen de keeper en de paal in het doel. Klasse, 8-0!

Oei.. een vrije schop voor De Bataven. Dat is best wel een kansrijke positie. Een speler van De Bataven schiet de bal hard naar de hoek van ons doel. Rico neemt een flinke duik en weet de bal nog knap te stoppen. Super!

Jurre trekt ook ten aanval en draait goed weg van zijn tegenstander. Dan kan hij alleen met de bal op de keeper af en plaatst de bal precies langs de keeper in de hoek van het doel. Toppie, 9-0! Wat een geweldige wedstrijd! De jongens van De Bataven vinden het niet meer zo leuk en kijken een beetje sip. Gemakkelijk gaat de bal van Jurre naar Julian, fraaie driehoekjes en dan voor het doel daar staat  Jesper helemaal vrij. Maar wat doet hij nou? Jesper geeft de bal een tikkie met zijn schoen vanachter zijn standbeen… en de bal rolt fraai over de doellijn… Ohhhh… Sensationeel, 10-0! Weer een snelle combinatie van Luca naar Daan en door naar Julian. Daar komt John aangesneld op links. De bal gaat naar John. John knalt de bal diagonaal en onhoudbaar voor de keeper in de verre bovenhoek van het doel. Prachtig, 11-0!

Wat een geweldige wedstrijd! Goed druk gezet, mooie opbouw van achteruit, fraaie driehoekjes! De kansen werden netjes uitgespeeld en benut! Een superscore. Klasse jongens goed gevoetbald! 


22-02-2014

E3 te sterk voor E2!

Zaterdag 22 februari was er eigenlijk geen wedstrijd. Wat stom! Jullie hadden natuurlijk wel heel veel zin om te voetballen! Gelukkig, de jongens van de E2 ook. Een oefenwedstrijd! Dat was een goed idee! Dus kwamen er twee AWC-teams het veld op om tegen elkaar te voetballen. Grappig! Jullie lieten de zwarte trainingsjasjes aan tijdens de wedstrijd. Dat was slim, want anders zou het lastig zijn om de bal naar iemand van je eigen team te schieten. 

Wanneer scheidsrechter Stijn, de papa van Kalle, op zijn fluitje blaast kan de wedstrijd beginnen. In het begin is het wel weer even wennen. Maar meteen wordt de bal goed rond gespeeld van de een naar de ander. Al snel is er een hoekschop voor jullie. Voor het doel van de E2 proberen Julian, Rico en Jesper een goede positie in te nemen. De bal komt bij Jesper, die neemt de bal goed op de schoen, maar hij vliegt net over het doel.. Aahhh.. Jammer!

Maar ook de E2 probeert naar voren te voetballen. De bal komt gevaarlijk voor het doel van keeper Mees. Een schoen er tegenaan en de bal gaat net naast ons doel… Pfffttt.. Een mooie bal van Rico naar Luca. Luca schiet de bal naar het doel van de E2, maar de keeper weet de bal goed te stoppen. Het spel golft op en neer, want even later is de E2 weer in de aanval. Opnieuw een mooie kans, de bal komt weer gevaarlijk voor ons doel. Een schot en dan is het wel raak! 0-1, aiiii! “Kom op jongens!”.

Het lijkt erop dat jullie de wedstrijd dan toch wat meer onder controle krijgen. Mooie driehoekjes, ballen komen goed aan, de vrije ruimte wordt benut en er wordt druk gezet. Een schot van Jurre weet de keeper goed uit zijn doel te houden. Rico geeft een mooi balletje op Kalle en die ziet kans om eens flink uit te halen.. Opnieuw vliegt de bal weer net naast het doel..  Een voorzet van Pepijn naar Jurre en dan is het de paal die in de weg staat… Wat een pech!

In de tweede helft gaan jullie goed door met druk naar voren zetten. Weer een mooie aanval. De bal komt bij Rico op de zijkant. Die ziet goed dat Jesper vrij staat. Daar gaat de bal ook naar toe. Jesper schiet de bal hard langs de keeper tegen het doelnet!

Yes, 1-1! Snel daarna een volgende aanval. De bal gaat goed rond van Jesper naar Luca en door naar Kalle. Op rechts vliegt Rico de vrije ruimte in. Kalle geeft de bal door op Rico en die schiet de bal met veel vaart hoog in de verre hoek van het doel! Wauw, 2-1!

De spelers van de E2 lijken er al een beetje doorheen te zitten. Kort daarna krijgt Julian de bal en knalt de bal van afstand hoog over de keeper in het doel! Super, 3-1! Ook is de opbouw goed van achteruit. Mees geeft de bal goed naar de zijkanten. Daan staat goed vrij ontvangt de bal en ziet Rico de diepte in gaan. Daan schiet de bal snel naar Rico. Die neemt de bal goed mee in de loop en geeft hem voor op Kalle. Kalle schiet op het doel, maar de keeper redt opnieuw. Julian legt de bal mooi opzij want daar komt de aanstormende Jesper. Die schuift de bal koelbloedig in de lege hoek van het doel! Fantastisch, 4-1! Luca omspeelt knap de verdediging van de E2. Voor het doel staat Jurre vrij. Jurre krijgt de bal goed aangespeeld en aarzelt geen moment. Bam! Prachtig, 5-1! Wat een feest! Als Jesper dan ook nog eens met de bal aan de voet de keeper omspeelt de bal nog even een tikkie geeft, dan ligt ie opnieuw in het net..

Meesterlijk, 6-1! Toch ziet de E2 ook kans om voor het doel van Mees op te duiken. Maar dan weet Mees de bal goed te pakken. Klasse Mees! Ook Luca heeft er zin in en zet aan voor een solo richting het doel van de E2. Verdedigers op het verkeerde been, een geplaatst schot in de hoek van het doel. Sensationeel, 7-1!

Wanneer ook Jurre de verdediging van de E2 uitspeelt en kan uithalen is het opnieuw raak! Onhoudbaar voor de keeper verdwijnt de bal in het doel. Grandioos, 8-1!

Kalle heeft een heel goed schot en dat laat hij ook zien in deze wedstrijd. Van een afstand geeft hij de bal een flinke lel, de bal vliegt hard en hoog in de nok van het doel! De keeper is kansloos. Klasse, 9-1!

Een mooie voorzet van Kalle. De bal komt hoog voor het doel van de E2. Jurre springt zo hoog hij kan en kopt de bal hard naar het doel. De bal verdwijnt langs de keeper het doel in! Geweldig, 10-1! Aan de andere kant weet een aanvaller van de E2 met de bal Mees te omspelen en dat betekent nog een tegendoelpunt. Maar dat maakt niet zoveel meer uit. De wedstrijd is gespeeld. Vlak voor het einde nog een geweldige bal van Kalle naar Julian en dan staat weer Jurre ineens vrij voor het doel. Die werkt de bal nog even fraai achter de doellijn! Mooi, 11-2!

Wat een geweldige tweede helft! Goed werden de kansen uitgespeeld en benut! De eerste helft leek het wat moeizaam te gaan, maar uiteindelijk was er toch nog een flinke score. Klasse jongens goed geoefend!  

Ritchy, papa van Rico