VERSLAGEN JO9-2

18-05-2016

ESA F3 - A.W.C. F2


Op een doordeweekse dag mocht de F2 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen inhalen, uit bij Excelsior Sportief Arnhem (ESA), de grootste club van Arnhem, met ± 1.500 leden. Gelukkig was er niet al te veel verkeer, waardoor er op tijd gestart kon worden aan de wedstrijd. De tegenstander had schoolvoetbal gehad en zou daardoor mogelijk wat vermoeid zijn, maar daarvan was weinig te merken. Beide teams begonnen uitermate goed aan de wedstrijd en waren volledig aan elkaar gewaagd. Derk startte wederom als keeper en zal dit ook mogelijk aankomend seizoen gaan doen, maar dan als fulltimer. Achterin stonden Tijs, aanvoerder Yves en Naut en op het middenveld en voorin waren Tom, Ties, Pepijn en Mitch geposteerd. Het was van het begin af aan wel duidelijk dat A.W.C. top moest presteren om de thuisploeg te kunnen verslaan. Er waren ook nauwelijks zwakke schakels te ontdekken. Er werd zeer verzorgd voetbal gespeeld aan beide zijden en de grote kansen waren schaars, mede omdat er uitstekend verdedigd werd, met name onder aanvoerding van Naut en aanvoerder Yves. Mogelijk als er wat meer aansluiting was geweest van achteruit, waren de linies dichter op elkaar geweest en was er wel (nog) meer druk op de verdediging van ESA ontstaan. De kleine (halve) kansjes die er waren voor Mitch, Tom, Tijs en Ties vonden helaas net geen doel.

In de 2e helft bleef het beeld nagenoeg hetzelfde, met het verschil dat zoals gewoonlijk de spelers weer wisselden van linie. Beide teams kregen nu wel iets meer halve mogelijkheden, waarbij Derk liet zien dat hij enorme progressie heeft geboekt met het keepen en diverse malen de harde ballen klemvast kon vastpakken. Over rechts werd er iets sneller en directer gespeeld, waardoor daar ook de meeste kansen vandaan kwamen. Yves was dicht bij de openingstreffer, toen Naut een harde voorzet van rechts gaf. De stuiterende bal bleek net iets te lastig te zijn om de bal het net te laten bollen. De inzet werd gepakt door de doelman. Vervolgens was Tijs een aantal keren dicht bij een goal. Hij probeerde Yves te bereiken, maar zijn voorzet werd gekeerd en in de rebound schoot Tijs net naast in het zijnet. De laatste paar minuten gingen over en weer, waarbij Tom, Ties, Pepijn en Mitch veel afstoppingswerk verrichtten. Op een prachtig gekruld schot leek Derk vervolgens kansloos, maar met een katachtige reflex dook hij de bal naast de goal. In blessuretijd probeerde Mitch over rechts een steekpass te geven naar Tijs en Yves, maar er zat helaas een Arnhems teentje tussen.
In de tegenaanval over links werd er net niet voldoende ingegrepen op de handige speler van ESA (die gescout is door Vitesse) en op een licht gekraakt schot bleek ook Derk kansloos. Het was erg zuur dat er in blessuretijd verloren werd en iedereen was erg teleurgesteld over het resultaat, zeker omdat een gelijkspel de juiste weerspiegeling van de wedstrijd was geweest. Toch kregen de spelertjes direct de complimenten van de uiterst sportieve tegenstanders en werden de penalty’s wel (nipt) gewonnen. Na de wedstrijd kregen de jongens ook de complimenten van de trainer, omdat er erg goed gevoetbald was. Als de jongens de volgende keren (tijdens de toernooien) nog proberen de linies iets korter op elkaar te houden (met name in aanvallende zin), dan kan de F2 zichzelf net iets meer belonen qua resultaat.

Aanwezig: Derk Venema, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan©
14-05-2016
A.W.C. F2 – Quick 1888 F1


Na een tweetal prachtige weken, waarin alleen tegen de ouders werd gespeeld, mocht er deze keer aangetreden worden tegen Quick Nijmegen, met iets meer bewolking en een graad of 10 minder op de thermometer. De positie op de ranglijst leek vooraf reden tot positiviteit bij de jongens. Mitch kon er helaas niet bij zijn, i.v.m. een familieweekend, maar met Chris en Milan (van de F3) was er zowel verdedigend als aanvallend kwaliteit in huis gehaald. Toen de tegenstander het veld op kwam lopen, werd er toch een aantal reuzen gespot. Yves stond onder de lat en had zelfs een trainingsstage in Italië achter de rug hiervoor. Chris, Tom. Tijs en Pepijn startten achterin, Ties en Naut op het middenveld en aanvoerder Derk en Milan voorin. Direct bij de aftrap werd ook duidelijk dat het een hééééle lastige ochtend zou worden. Een aantal jongens was mogelijk even in een Russisch laboratorium geweest, dan wel waren de ouders een paar jaar vergeten de jongens aan te geven bij de burgerlijke stand. Wat zij lieten zien, correspondeerde in de verste verte niet met de uitslagen en positie op de ranglijst. A.W.C. was hier in het begin zo van onder de indruk, dat het al snel 0-4 op het scorebord stond en waarbij de ene goal nog mooier was dan de andere. Waar Yves nog een aantal prachtreddingen had en de verdediging ook echt wel alles gaf, was er toch geen ontkomen aan de forse achterstand.
Langzamerhand ging A.W.C. iets sneller de voorhoede inspelen en kwam daardoor meer aan voetballen toe. De achterhoede van Quick was kwalitatief iets minder en daardoor werd de thuisploeg sterker en sterker. Het afjagen had resultaat, waardoor Naut van dichtbij kon binnentikken, ruststand 1-4.
In de rust werd aangegeven dat de ploeg moest proberen om direct druk te zetten en wat verder van eigen doel af. Dit lukte weliswaar meer en meer, waardoor er aan beide kanten wel meer ruimte ontstond. Wederom waren er echter exceptionele goals van Quick, waardoor de achterstand groter en groter werd, tot maar liefst 1-7, terwijl A.W.C. wel degelijk hele en halve kansen kreeg en prima veldspel liet zien. Het merendeel van de goals van de Nijmegenaren vlogen echter strak in de kruising, waar normaal gesproken zelfs Neuer kansloos op was geweest. Met 1 doelpunt had Yves pech toen hij een harde bal via de paal terug tegen zijn lichaam kreeg en de doellijn passeerde. A.W.C. gaf niet op en bleef uitstekend voetballen en uit een corner van Pepijn, kopte Milan prachtig binnen, iets wat reeds door trainer Patrice was voorspeld.
Ook de assist van Tijs op Derk was er één uit het boekje, prachtig. Quick kon ook goed koppen en toon dit uit een corner, waarbij al bijna professioneel werd geduwd. Het slotakkoord was voor A.W.C. toen Chris met een mooie actie de verdediger uitspeelde en van dichtbij zuiver binnenschoot, 4-8. De bezoekers waren in de duels volwassener en menig beukje werd niet geconstateerd, door de overigens wel goede scheidsrechter. Gedurende de wedstrijd lieten met name Tom, Naut en Derk ook meer en meer hun tanden zien. Maar direct was de onvrede bij de tegenstander zichtbaar.. Kortom wel goed kunnen uitdelen, maar minder goed kunnen incasseren. De penalty’s werden overigens wel overtuigend gewonnen, mede dankzij uitstekende reddingen van Yves.

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema©, Milan Bos, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Mitch van Rossum
23-04-2016

A.W.C. F2 – B.V.C. ’12 F1


Het was gelukkig weer zaterdag, zodat de jongens weer “de wei” in mochten. Het dreigde nog even te gaan regenen op de eerste zaterdag van de meivakantie. Toch was de F2 compleet, omdat de vakantiegangers pas ná de wedstrijd of later in de week zouden vertrekken. Tom had nu wel de hele week kunnen oefenen met keepen, maar was binnen 1 minuut al kansloos op een fantastisch schot schuin voor de goal, die er via de lat, paal en binnenkant paal binnen vloog, 0-1. De groen-witten leken een beetje beduusd, waardoor BVC nog een aantal keren dichtbij de 0-2 was via corners, die we wel zelf weggegeven hadden. Tom keepte uitstekend, maar met de opbouw had hij in de eerste helft nog een beetje moeite. Gelukkig stond Tom, Naut of Derk een aantal keren goed in de weg en werd een aantal ballen van de lijn gehaald. Ties vond het als rechtsback ook lastig om niet de hele tijd linksvoor te belanden. Hierdoor werd Pepijn vroegtijdig al naar achteren gehaald en deed dat uitstekend. Waar een andere speler hierdoor nog wel eens iets van teleurstelling wil tonen, was hier bij Pepijn totaal geen sprake en was er alleen maar de opperste concentratie.
Verder deden Derk en Mitch het uitstekend achterin. Derk was als een razendsnelle stofzuiger, die alle ballen buiten “de 16” afpakte en Mitch liet zien waar we de afgelopen trainingen op hadden getraind, de bal langs de lijn (desnoods met het verkeerde been) in te passen. Tijs en Naut stonden op het middenveld en vooral de laatste speelde een geweldige wedstrijd. Voorin stonden Yves en Pepijn en later dus Ties. Een aantal keren was AWC nog wel dichtbij de gelijkmaker in de eerste helft, maar het beslissende schot kon vaak net niet getoond worden. Tot het zestienmetergebied werd er wel uitstekend gevoetbald.
In de tweede helft gingen Tijs en Yves naar achteren (samen met Pepijn) en nog even Derk en hierdoor was alles definitief potdicht en kwam Tom niet meer in gevaar.
Zijn spelvoortzettingen waren nu ook top en met Naut, Ties, Mitch en Derk op het middenveld en voorin, was het wachten op de gelijkmaker. Een prachtige splijtende pass van Naut op Derk, werd door dezelfde Derk fantastisch binnengeschoten met LINKS. Ook hier was veel tijd en aandacht op de trainingen aan besteed en dat wierp nu zijn vruchten af. Vanaf dat moment was AWC onverslaanbaar. Nagenoeg alle duels werden gewonnen en ook voetballend was er nog maar weinig aan te merken op het spel van de thuisploeg. Wederom een super steekbal van Naut kwam bij de mee opgekomen Tijs, die alleen op de keeper niet faalde en de bal door de benen van de doelman binnenschoot, 2-1. Daarna volgde een aantal corners voor AWC, maar nu was de keeper samen met de verdediging van BVC onverslaanbaar op de doellijn. Met nog een paar minuten te spelen stond deze keer Derk aan de basis van een pass op Ties, die sterk doorliep op de keeper en prachtig met buitenkant rechts hard bij de eerste paal binnen knalde. In de overige minuten werd er nog aan beide kanten veel strijd geleverd, tot de uitstekende scheidsrechter Noud Rikken het eindsignaal gaf.
Een leuke, spannende wedstrijd met aan beide kanten veel plezier en sportiviteit en deze keer bleven de punten weer een keer in Wijchen. Doorgaans werden de punten namelijk in uitduels behaald. Ook de penalty’s werden gewonnen, omdat aanvoerder en keeper Tom een aantal prachtige reddingen had.

Aanwezig: Derk Venema, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels© en Yves de Haan
16-04-2016

A.W.C. F2 – Arnhemse Boys F3


Het was wisselend weer vandaag. Mooie momenten werden afgewisseld met wind en een druppeltje regen. Derk had de hele week geoefend als keeper, omdat Tom geblesseerd was. Hierdoor mocht Derk ook in de goal plaatsnemen. De opstelling in de eerste helft was verder als volgt: Mitch, Tijs, Naut en Tom stonden achterin, Ties op het middenveld en de van de F3 geleende Lars, Pepijn en Yves stonden voorin. Vooraf werd er wel een beetje tegen de (virtuele) koploper van de ranglijst aangekeken, maar dat was na het eerste fluitsignaal van Lars (de broer van Ties) voorbij.
Aanvankelijk leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht, want AWC combineerde uitstekend en de vrije man werd iedere keer gevonden. Het was wachten op de 1-0. Zoals zo vaak, valt de goal dan aan de andere kant. Eén uitval en iets minder adequaat ingrijpen zorgde voor de op dat moment onterechte 0-1. De thuisploeg ging echter gewoon verder, alsof er niks gebeurd was. Met een prachtige actie en pass van Ties, kwam de bal bij Yves, die het trucje van de maand al dan niet bewust toepaste, door de bal te laten lopen en de bal rolde er binnenkant van de paal in de goal. Hierbij had Yves de bal héél licht getoucheerd, waardoor de goal officieel wel op naam van Yves kwam, maar de bal van Ties was zo mooi, dat hij eigenlijk ook voor Ties had moeten tellen.
Er werd op veld 3 goed omgegaan met het veld en de aanvallen waren aan beide kanten gevaarlijk. Derk redde een paar keer uitstekend, maar was nog een klein beetje onnauwkeurig met het opbouwen, waardoor de bezoekers wel een paar kansen kregen. Gelukkig hielp het team met man en macht goed mee.

Na de rust werd er wederom van linie gewisseld en bestond de verdediging deze keer uit Ties, Yves, Pepijn en Lars. Op het middenveld stond aanvoerder Tijs en voorin waren Naut, Tom en Mitch te vinden. Langzaam werd echter Arnhemse Boys sterker, onder aanvoering van niet de allergrootste, maar zeer behendige speler en het enige meisje op het veld. Nog steeds was de opbouw lastig van achteruit, maar hierdoor kon Derk vervolgens wel zijn klasse als keeper etaleren. Hij hield er héél veel uit, tot het moment van een corner, waarbij de spits ongehinderd tot twee keer toe binnen kon schieten. Even leek AWC de weg kwijt en leek het beslist te worden. Derk, lat en paal stonden echter goed in de weg. Zoals het in de eerste helft ging, verliep het nu ook weer. Tegen de verhouding in scoorde deze keer AWC. Een loepzuivere pass van Naut in de loop van Tijs, werd perfect binnenkant paal binnengeschoten, onhoudbaar voor de goede doelman van de tegenstander.
Nu werd AWC weer sterker, waardoor een aantal jongens achterin een beslissing wilden forceren door als rechtsback, linksvoor te gaan voetballen. Hierdoor werd het veld groot en waren er soms net iets te veel spelers voor de bal bij de thuisploeg. Een bal over de linkerkant van AWC werd snel en redelijk onverwachts binnengeschoten, 2-3. In de laatste paar minuten drong AWC enorm aan en was het even een schiettent, maar de bal wou er niet in. Met de allerlaatste corner ging zelfs Derk mee naar voren, maar er waren net iets te veel benen in het doelgebied om te kunnen scoren. Het bleef helaas bij 2-3. De jongens hadden een mega spannende wedstrijd op de mat gelegd tegen een goede en zeer sportieve tegenstander. Beide teams hadden laten zien hoe het altijd zou moeten zijn. Namens het hele team Lars en Lars bedankt!

Aanwezig: Derk Venema, Lars Renkens, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijs Janssen©, Tom Gubbels en Yves de Haan
09-04-2016

SVO ’68 F1 - A.W.C. F2


Op een prachtige zaterdagochtend, om 11.30 uur mochten de boys weer op écht gras laten zien dat ze goed uitgeslapen waren. De wedstrijd was wel helemaal in de polder, dichtbij de Duitse grens, de Ooij. Vanuit het verleden wisten de coaches nog dat door de goede klei hier doorgaans de tegenstanders een ander formaat hadden dan de jongens uit Wijchen. De voorspelling kwam redelijk uit. Op één jongen na, waren het al echte kerels. Met Tijs in de goal, Mitch, Derk en Tom achterin, aanvoerder Ties op het middenveld en Naut, Pepijn en Yves voorin werd de wedstrijd gestart. Vanaf de eerste minuut hadden de groenwitten uit Wijchen er zin in en combineerden er op los, ondanks het enorme knollenveld. Het spel was prachtig verzorgd en werd van achteruit mooi opgebouwd.
Voor de eerste goal was een klein slippertje nodig van de keeper van SVO. Naut (met lenzen) was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te tikken. De keeper had toen pijn en even leek het erop dat de goal (onterecht) afgekeurd zou worden. Gelukkig was deze beslissing van de scheidsrechter sportief en was het 0-1. Kort daarna volgde een prachtige voorzet van Ties of Pepijn, die even zo mooi binnen werd gekopt door Naut, 0-2. Toen was het tijd om Naut even rust te geven en Yves in het veld te brengen.
Er waren toen 6 minuten pas gespeeld. De thuisploeg was nauwelijks in staat om de bal in het bezit te houden, aangezien er veel druk naar voren werd gegeven, met name door Ties, Pepijn, Naut en later Yves. Een bal op links van Tom bereikte Yves die de achterlijn haalde en keurig teruglegde op Pepijn, die hard en hoog in het dak van het doel binnenschoot, 0-3.
Een grote overwinning leek in de maak. De aanvallen volgde elkaar in een hoog tempo op en schoten van Ties en Pepijn hadden mogelijk de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. In de 23e minuut was de 3e bal van SVO over de middenlijn voldoende om er weer een wedstrijd van te maken. Even werd er geen druk op de bal gezet en prompt was het raak. Een hard schot uit de tweede lijn zorgde ervoor dat Tijs kansloos was.
Na rust was er nauwelijks meer sprake van goed voetbal. De keeper van SVO had de handschoenen uitgedaan en was gaan voetballen en dat scheelde een slok op een borrel. Ook de overige spelers waren onherkenbaar na de rust. Als je niet beter wist, zou je denken dat er sprake van doping zou zijn, zo’n groot verschil. Met meer lef en een aantal vrij ruwe slidings (de meesten nog net reglementair), leek het alsof AWC opeens toch onder de indruk was van de lengte van de tegenstanders.
De beslissingen van de scheidsrechter vielen nagenoeg allemaal in het voordeel uit van de thuisploeg, waarbij een counter van AWC (1 op 1 met de laatste man) onreglementair de kop in werd gedrukt, het meest tot de verbeelding sprak. Er werd weliswaar minder goed gevoetbald, maar er was wel strijd, met Derk, Naut, Pepijn, Ties en Yves voorop. En hierdoor kon AWC ook pijlsnel counteren. Met een aantal lange ballen van Tijs, Pepijn, Tom en Yves, werden achtereenvolgens Mitch, Tom en Ties (2 maal) in stelling gebracht. Helaas konden Tom en Ties in eerste instantie oog in oog met de keeper nog niet tot scoren komen.
Vlak voor tijd kon Ties dit na een fantastische assist van Mitch dit wel. Deze keer schoot hij hard en koelbloedig binnen, zoals het een echte aanvoerder betaamt. Met nog 2 minuten op de klok leek de wedstrijd beslist. Toch was dit niet het geval. Ties werd op het middenveld ontzettend hard aangepakt en lag met veel pijn op de grond. De scheidsrechter en coach vonden het in eerste instantie niet nodig om te fluiten. Op aandringen van AWC, werd de verzorging toegestaan, wel onder protest van de coach. Ties kon niet verder en moest vervangen worden door Pepijn. Kort daarop werd een corner wederom door Naut binnengekopt, echter aan de verkeerde kant van het veld. Met officieel nog 1,5 minuut te spelen, leek er nog geen vuiltje aan de lucht, totdat er direct uit de aftrap weer gescoord werd door SVO. AWC probeerde met een voetballende oplossing op te bouwen en werd een beetje verrast door de inzet van de spits, die daarna de 3-4 op het scorebord zetten.
Officieel was er toen (inclusief de verzorgingstijd van Ties) nog maar 30 seconden te spelen. Dit werden er echter bijna 5. Nog één keer kwamen de witgroenen voor de goal van Tijs, maar deze keer werd er door Yves en in tweede instantie door Pepijn voor de lange bal gekozen, waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. De penalty’s werden van beide kanten nagenoeg allemaal foutloos binnengeschoten. Pas ná de wedstrijd werd duidelijk dat niet alleen Ties enigszins gehavend uit de strijd was gekomen. Tom bleek namelijk vóór de wedstrijd al niet topfit geweest te zijn, waardoor zijn doorgaans ultrasnelle rushes niet helemaal uit de verf kwamen. Daarnaast bleek Tijs ook niet fit, want die kroop ondanks het heerlijke zonnetje toch snel zijn bedje in. Allemaal beterschap!!! Er was een uitstekende eerste helft op de mat gelegd en de 2e helft was er gelukkig veel strijd, waardoor de 3 punten toch verdiend mee naar Wijchen genomen konden worden.     

Aanwezig: Derk Venema, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen©, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
02-04-2016

A.W.C. F2 – Brakkenstein F1


Vooraf zou het een prachtige ochtend worden met een temperatuur van 21 graden. Echter omdat de zon er niet in slaagde om door de wolken heen te prikken, bleef het kwik hangen op 10 graden en was het fris. Naut was al een paar dagen ziek en kon hierdoor helaas niet meedoen.. Beterschap Naut! Tijn Koopsen heeft er voor gekozen om weer bij zijn vriendjes in de F3 te gaan voetballen, waardoor Mitch van Rossum de omgekeerde weg kon bewandelen. Omdat Naut er niet was, werd “good old” Douwe geleend van de F1, samen met (eerstejaars) Lasse, omdat de F1 vrij was. Op papier zou het een hele spannende wedstrijd worden, omdat Brakkenstein maar 1 punt boven AWC stond. Fysiek was de tegenstander van vandaag in het voordeel, met gemiddeld een half kopje groter dan de thuisploeg. Mogelijk hierdoor werd er na 5 minuten al tegen een achterstand aangekeken.
Een bal via de binnenkant van de paal kwam tegen de rug van keeper Ties, waardoor de bal langzaam de goal inrolde. Van achteren naar voren was de opstelling in de eerste helft, aanvoerder Pepijn, Derk, Yves en Lasse. Op het middenveld Douwe en voorin Mitch, Tom en Tijs. In het begin was er druk van de Nijmegenaren, maar gedurende de wedstrijd werden de voetballende oplossing steeds frequenter gezocht en gevonden door AWC, waardoor de wedstrijd kantelde.
Echter vlak daarvoor was er wederom een klutsbal nodig voor een doelpunt van de bezoekers, 0-2. De aanvallen van AWC werden beter en beter uitgevoerd en alleen bij de afwerking schortte het aan precisie… Ballen gingen net voor langs of de keeper stond in de weg. Vlak voor rust was er een prachtige aanval over links, waarbij Tom met een uitstekende rush en dito voorzet Mitch bereikte, die onberispelijk hoog binnenschoot.

Na de rust wisselden de spelers weer van linie en bouwde Ties keer op keer mooi van achteren uit op via Tijs, Tom, Douwe of Mitch. Daarna werd Lasse, Derk of Pepijn gevonden. Yves stond heel diep en kreeg direct na de rust een mooie kans op de gelijkmaker, maar de tegenstander kon de bal nog net met een veter beroeren, waardoor deze via buitenkant paal eruit ging. A.W.C. bleef drukken en met uitermate verzorgd voetbal werd het op één na laatste station gevonden, alleen was het verzilveren van de kansen niet besteed aan de groen-witten. Een aantal vrije schietkansen voor Pepijn, Derk, Tijs en Lasse gingen net voor langs, of in de voeten van de tegenstander, die goed stond opgesteld.
Zelfs een bal op de binnenkant van de paal ging er niet in. Hierdoor sloop ook langzaam het gevoel buiten de lijnen, dat er dan wel eens aan de andere kant gescoord zou kunnen worden. Het gevoel was nog niet ingedaald, of het werd werkelijkheid. Een strakke counter door het centrum werd keurig afgerond, 1-3. Vlak hiervoor had Ties nog met een fantastische redding de ploeg in de race gehouden, maar was nu kansloos op de inzet van Brakkenstein.
In de laatste paar minuten deed AWC nog alles om dichterbij te komen, maar het afronden bleek het enige minpuntje van de dag. De uitermate sportieve wedstrijd werd helaas verloren, maar het publiek was wel getrakteerd op een mooie en spannende wedstrijd. Namens het hele team, Douwe en Lasse, scheidsrechter Vincent en het publiek, bedankt voor jullie enthousiasme en inzet!

Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Lasse van Kuetsem, Mitch van Rossum, Pepijn Rijntjes©, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Naut Pentier
19-03-2016

Trekvogels F2 - A.W.C. F2

Al heel vroeg moest er verzameld worden bij A.W.C. om naar Nijmegen te gaan. De Trekvogels is een nette club, met veel nieuwe kleedkamers. Helaas mochten onze jongens daar niet omkleden en moesten ze samen met een team van Union in de oudere, maar vooral kleinere kleedkamers de wedstrijdinstructies van coach Patrice aanhoren. Ze mochten wel op het hoofdveld spelen, waardoor ze zich direct belangrijk voelden. Ze hadden de hele week al samen met de F1 getraind en dat was te zien. Vanaf de eerste minuut lieten ze oogstrelend voetbal zien en speelden ze de tegenstander van het kastje naar de muur. Pepijn had naast de trainingen thuis ook nog eens extra geoefend met keepen en dat was te zien. Achterin startten aanvoerder Naut, Ties, Yves en Tom en op het middenveld was Tijs het spel aan het verdelen.
Voorin waren Tijn en Derk een plaag voor de verdediging. Tijn was afgelopen donderdag jarig geweest en had nieuwe voetbalschoenen gekregen en die zaten als gegoten. Het tikkie-takkie voetbal van Barcelona leek in de eerste helft wel versie 2.0 aangenomen te hebben. Met een prachtig afstandsschot van Tijs werd het 0-1 voor de groen-witten. Dit was extra knap omdat de goals in Nijmegen veel lager zijn dan gemiddeld. Kort daarna belandde een mooie aanval over veel schijven bij Derk, die hard richting 2e paal schoot.
De bal werd echter geraakt door de tegenstander, waardoor de bal onhoudbaar voor de keeper bij de 1e paal binnen dwarrelde, 0-2. Het voetbal bleef mooi, maar ook Trekvogels had een paar geweldige voetballers voorin, die lieten zien wat ze konden. Met 2 snelle uitvallen trokken ze de stand nog voor de rust weer gelijk. In de rust werden de complimenten aan de spelers gegeven, maar ook op het hart gedrukt dat er zo verder gespeeld moest worden. De spelers switchten weer van positie, waardoor Derk, Tijs en Tijn achterin kwamen te spelen. Omdat het niet anders kon moesten zowel Yves als Tom ook een gedeelte van de 2e helft even achterin meehelpen. Het was grote klasse van deze twee spelers, dat ze dit zonder mokken oppakten en uitstekend werk afleverden.
Op het middenveld was Ties alleenheerser en bepaalde het tempo van het spel. Hij had deze week zijn lang beloofde hond gekregen en het straalde gewoon van hem af. Voorin waren Naut, Tom en later Yves aan het strooien met mooie passjes. De meer dan terechte 2-3 kwam op het scorebord na een blundertje van de doelman van de thuisclub. Tijn gaf een prachtige steekpass die net iets te hard leek, waardoor de keeper de bal wou wegtrappen. Hij trapte lichtjes over de bal heen en Naut was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. De keeper was echter daarna onklopbaar en hield er met katachtige reflexen nagenoeg onhoudbare ballen eruit. Één keer was hij echter verslagen, toen een hard schot achter de doellijn nog werd weggehaald en de verder uitstekende scheids toch oordeelde dat de bal de lijn niet had gepasseerd. Het werd 3 minuten voor tijd nog even gevaarlijk met 2 corners voor de groen-zwarten, maar er werd door iedereen uitstekend verdedigd, waardoor een geweldige overwinning op het konto kon worden bijgeschreven.
Tijdens de penalty’s lieten beide keepers zien dat het niveau erg hoog was. Na afloop in de kleedkamer werd er hard gezongen voor Tijn en waren de met chips gevulden mondjes aan het nagenieten van een prachtige en sportieve wedstrijd.

Aanwezig: Derk Venema, Naut Pentier©, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan

12-03-2016:

A.W.C. F2 – Eendracht ’30 F1

Op een prachtige zaterdagochtend met een heerlijk zonnetje leek niets een mooie wedstrijd in de weg te staan. Echter bij het aanschouwen van de tegenstanders, werden enkele reuzen geconstateerd, waarbij de aanvoerder de kroon spande. Hij zal zijn groot rijbewijs misschien nog net niet hebben, maar direct was er (te) veel ontzag voor de bezoekers. Naut was een paar dagen ziek geweest, maar ging het toch proberen in de goal. Achterin startte A.W.C. met Tijn, Yves en aanvoerder Derk, op het middenveld Tom en voorin Ties, Pepijn en van de F3 geleende Sam Huiting. Het was echter na 2 minuten al duidelijk dat het een hele zware wedstrijd zou gaan worden, ook al omdat Tijs gemist werd wegens ziekte, beterschap namens de hele ploeg!
De tegenstanders hadden niet alleen fysiek meer te bieden, maar ook nog 2 handige donkere jongens erbij, waardoor direct al de opbouw verstoord werd. Vervolgens werd ook duidelijk waarop er in Mook voornamelijk getraind wordt, namelijk hard schieten. Uit alle standen werden de ballen als gevaarlijke projectielen richting Naut gestuurd. Mede hierdoor waren de jongens kennelijk behoorlijk onder de indruk en regeerde de angst iets te veel.
Aanvankelijk werd de eerste inzet misschien nog wel gekeerd, maar bij de volgende werd er te veel naar de tegenstander gekeken, die wel raad wist met deze ballen… Oftewel op de goal jakkeren. Het was dan ook een klein wonder dat het slechts 0-3 met de rust was. Keeper Naut had nog een paar ballen tegengehouden en ook de verdediging had af en toe een been op de juiste plek.
Na de rust werd er weer van positie gewisseld, waarbij het voor Sam wel even wennen was, omdat hij doorgaans bij zijn eigen team alleen maar voorin staat. Toch heeft hij het uitstekend gedaan. Helaas was het binnen een minuut al 0-4, wederom door het iets te lang kijken naar de actie van de tegenstander.
De thuisploeg (deze keer met oranje hesjes i.v.m. de groen-witte tenues van Eendracht) kroop wat meer uit de schulp en kwam daardoor meer aan voetballen toe. Hierdoor werden er wel grote(re) gaten tussen de linies zichtbaar en op de counter was Eendracht ook erg gevaarlijk.
De goals vlogen helaas om de oren, omdat er op de 2e of 3e bal nog steeds niet adequaat gereageerd werd, terwijl het voetballend (aanvallend, opbouwend) in de tweede helft wel veel beter was. Bij een stand van 0-8, kon eindelijk A.W.C. iets aan het scorebord doen. Veruit de mooiste aanval startte bij Ties, die de bal aan Yves gaf. Met een lange pass bereikte hij Tijn, die één man half passeerde en de bal panklaar breed legde op Ties, die deze aanval uit het boekje schitterend binnen tikte. “Als” telt niet in de sport, maar àls AWC de hele wedstrijd zo had kunnen spelen, was het misschien een spannende wedstrijd geweest. Nu waren de bezoekers de meer dan terechte winnaar en had scheidsrechter Laurens Tap weer foutloos gefloten, onze dank hiervoor! Gelukkig werden de penalty’s wel (nipt) gewonnen. Op twee penalty’s na vloog de ene na de andere penalty er hard en met haarfijne precisie in. Meestal kon er geen haartje meer tussen de bal en de paal of lat. Het is jammer dat de verschillen in deze (2e) klasse zo groot zijn, waardoor er nog steeds grote uitslagen aan de K.N.V.B. doorgegeven moeten worden.   
Aanwezig: Derk Venema©, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Sam Huiting, Ties Verheijen, Tijn Koopsen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Tijs Janssen


05-03-2016
Woezik F2 - A.W.C. F2


Op een licht bevroren wit veld mocht voor de zoveelste keer dit seizoen de derby tegen Woezik gespeeld worden. De hele week waren er al spelers ziek geweest, waardoor voor de zekerheid (eerstejaars) Jesse van de F4 erbij werd gehaald. Gelukkig was iedereen weer beschikbaar, maar leek de fitheid toch minder goed, dan de weken ervoor. Derk was de keeper deze week en achterin stonden Ties, Tijs, Jesse en aanvoerder Yves, op het middenveld Tom en voorin Pepijn, Naut en Tijn.
Vanaf de eerste minuut was AWC voetballend beter, maar waren de linies wel ver uit elkaar, waardoor bij afgeslagen ballen Woezik in het zadel geholpen werd met veel fysieke kracht, met name van dispensatiespeelster Kosterman. Keeper Derk probeerde op te bouwen en linksback Yves probeerde de bal weer terug te kaatsen op Derk. De bal was aan de korte kant en Derk had er ook niet echt op gerekend, waardoor de spits van Woezik de bal binnenschoot.
Even werd er op elkaar gemopperd, maar al snel werd er aangegeven dat iedereen wel eens een foutje kan maken. AWC vervolgde het spel met mooie voetballende oplossingen en kreeg daardoor kans op kans. Naut, Tijn, Ties, Tom en Jesse kregen meerdere mogelijkheden, maar de keeper met een bril à la Davids, was wederom erg sterk. Daarnaast werden ook vele ballen nipt voorlangs geschoten. AWC werd vervolgens wel even in het zadel geholpen door de scheidrechter, omdat de bezoekers een penalty kregen na een handsbal, waar normaal gesproken bij de F niet voor gefloten wordt. Jesse eiste de bal op en schoot hard en zuiver binnen.
Echter omdat een aantal spelers uit de positie ging lopen en de snelle verre uittrappen van de keeper bij de voorhoede van Woezik belandden, was de thuisploeg erg succesvol met counteren en had het telkens een mannetje (of vrouwtje) meer. De goals vielen dan ook als rijpe appels, waarbij de 3-1 wel erg sneu was voor Derk, want met 0,7 cm was de bal inderdaad net over de doellijn. In de rust was het derhalve 4-1, maar was Woezik slechts 5 keer over de middenlijn geweest, erg effectief dus.
Na de rust werden zoals gewoonlijk de linies weer gewisseld, waardoor sommige spelers iets meer in hun comfort zone kwamen te spelen, maar nog steeds was de drang naar voren iets te massaal. Toch kwam AWC snel terug in de wedstrijd.
Een mooie assist van Jesse op Yves, werd door laatstgenoemde met links binnengetikt, een prachtige aanval. Kort daarna was het wederom Jesse, die een mooie solo in de korte hoek afrondde, 4-3. Woezik leek klaar voor de sloop, maar weer was de precisie van de laatste pass en het afronden net niet goed genoeg. Vervolgens ging de drang naar voren weer ten koste ging van de organisatie achterin. Het hielp ook niet toen Tijn zijn veters moest strikken en Woezik vrij op Derk af kon lopen. Een uitstekende redding in eerste instantie, werd echter in tweede instantie binnengetikt, 5-3. Het verlies was totaal onnodig, maar het was ook duidelijk dat het extreem goede spel van een week geleden, mogelijk tot iets te veel scoringsdrift had geleid en er hopelijk gerealiseerd wordt dat wedstrijden alleen gewonnen kunnen worden als er ook af en toe verdedigend gedacht wordt.
De penalty’s werde vervolgens niet al te best genomen, waarbij er wederom een loszittende veter (deze keer van Naut) leidde tot enige consternatie. Bal én schoen vlogen er in. Het was een leuke, sportieve en spannende wedstrijd, waarbij de groen-witten zichzelf wel heel erg tekort hadden gedaan. De lol in de douche en het afspreken met de teamgenoten had er gelukkig niet onder geleden, zodat er van uithuilen geen sprake was ;-)

Aanwezig: Derk Venema, Jesse Rodil, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan©
27-02-2015

A.W.C. F2 – Hatert F1


Nadat er 2 weken goed en intensief getraind was, mochten de jongens eindelijk weer de wei in. Het was de vraag of het nu wel omgezet kon worden in een goede wedstrijd, aangezien de vorige weliswaar gewonnen was, maar niet zonder het nodige geluk. Tijn moest helaas verstek laten gaan wegens ziekte en het hele team wenst hem daarom van harte beterschap. We hopen dat Tijn er maandag al weer bij kan zijn. Als vervanger was Mitch van Rossum gevraagd, omdat de F3 vrij was. Vanaf de eerste minuut was A.W.C. heel erg geconcentreerd en zette het Hatert direct onder druk.
Yves had mooi 2 weken kunnen oefenen als keeper, waardoor de verwachtingen hoog gespannen waren. Echter in de hele eerste helft had hij geen enkel balcontact gehad. In de achterste linie stonden Ties, Tijs en Derk. Op het middenveld was aanvoerder Tom heer en meester en voorin waren Naut, Pepijn en Mitch een plaag voor de tegenstander. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste bal er in ging. Een schot van Ties ging via de Nijmeegse keeper tergend langzaam de goal in. Vervolgens werd er steeds beter gekeken naar de vrijlopende spelers. Nog niet iedere bal werd met evenveel precisie gepasst, maar het was ook lastig, omdat alles op de helft van de tegenstanders zich afspeelde. Voor de rust vielen er nog 3 goals, waarbij Derk, Pepijn en Ties doeltreffend waren.
In de rust werd er aangegeven dat er goed gespeeld werd en dat ze zo door moesten gaan. Dit was echter niet het geval, want het werd alleen maar beter. De achterste linie ging naar voren en de voorhoede naar achteren en alles leek op z’n plek te vallen. De aanvallen waren stuk voor stuk uit het boekje en de doelpogingen waren niet meer te tellen. De mooiste aanval was misschien wel via Pepijn naar Tijs, die schuin voor de goal stond en héél bewust de bal breed legde op de mee opgekomen Derk, die zo kon binnen tikken… Barcelona in optima forma. Aan een aantal goals gingen hele mooie aanvallen vooraf, maar werden uitstekend gepareerd door de Hatertse doelman, maar werden vervolgens in tweede instantie hard en zuiver binnen geschoten, met name door Ties en Tijs. Maar ook Tom, Naut en Pepijn waren trefzeker. Het was extra leuk dat ook Mitch nog een keer doel mocht treffen, omdat dit in competitieverband nog niet was gelukt dit jaar. Keeper Yves ging in de slotminuten ook nog even mee naar voren en was dicht bij een treffer.
In de rebound legde hij de bal echter breed op Ties, die zijn 5e van de ochtend maakte, waardoor Yves tenminste nog een assist op zijn conto mocht bijschrijven. Toch was hij na de met 16-0 gewonnen wedstrijd een beetje verdrietig, omdat hij niet had kunnen duiken. Met de penalty’s kon hij echter gelukkig wel laten zien dat de trainingen niet voor niets waren geweest. Een paar jongetjes van Hatert was gedurende de wedstrijd steeds minder vrolijk geworden en maakten dit in woord en gebaar wel heel duidelijk kenbaar.
De woorden die daarbij gebruikt werden, zijn niet voor herhaling vatbaar. Ook tijdens het nemen van de penalty’s werd er getracht om de spelers van A.W.C. uit de concentratie te halen. Een aantal keren was dit succesvol, maar een aantal keren gelukkig ook niet. Het was daardoor niet alleen een héle grote, verdiende overwinning, maar ook nog eens extra knap dat iedereen (op de keeper na) gescoord had, het veldspel (zeker in de 2e helft) oogstrelend was en er niet gereageerd werd op de tegenstander. De chips en chocolade repen na de wedstrijd waren dan ook dik en dik verdiend. Daarnaast een groot compliment aan scheidsrechter Guido Koolen voor het uitstekend leiden van de wedstrijd.  

Aanwezig: Derk Venema, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels© en Yves de Haan
13-02-2015

SCP F1 - A.W.C. F2 

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie mocht worden gespeeld in Puiflijk bij de F1 van SCP, op veld 1. Eén klasse lager (2e klasse) in de hoop dat de wedstrijden gelijkwaardiger zijn en er ook een keer gewonnen zou kunnen worden. Het gaat om het plezier en de progressie die ze boeken, maar als je alles verliest, kan plezier ook als sneeuw voor de zon verdwijnen. De tegenstander gaf aan niet helemaal compleet te zijn, waarbij er heel even gewacht moest worden op de 2 spelertjes van de F2. Vreemd genoeg waren dat juist de betere spelertjes.
Daarnaast had de tegenstander een prima keeper en laatste man, waarbij laatstgenoemde héél misschien door de pasjescontrole was geglipt… Schoot moeiteloos de ballen met 100 km/uur naar voren. Met Tom in de goal, Pepijn, aanvoerder Tijs, Naut en Yves achterin, Ties op het middenveld en Derk, Tijn en (de van de F1 geleende) Douwe voorin werd er een beetje onrustig begonnen aan de wedstrijd. Al vroeg kwam er een kleine tegenslag, toen Tom iets te snel wilde opbouwen en de tegenstander van dichtbij binnen schoot. Het team leek een klein beetje van slag en had vervolgens moeite om het uitstekende spel van de laatste weken te etaleren. De balaannames, passes en duels waren soms slordig, waardoor SCP eenvoudig overeind bleef. Na driekwart van de eerste helft werd de drang naar voren weer een beetje groter en kreeg A.W.C. ook een aantal kansen, waarbij het leek alsof de bal er niet in wou gaan.
Gelukkig was een pass van Tijn splijtend genoeg, zodat de goed doorgelopen Derk binnen kon schieten. De verwachting was dat A.W.C. nu door zou drukken, maar kennelijk was er nog steeds een beetje sprake van onzekerheid. Een aantal hachelijke situaties voor de goal moesten worden gepareerd door alles en iedereen en waarbij keeper Tom vaak de rust zelve bleek. In de rust waren de jongens vol van de mee coachende scheidsrechter. Er werd echter aangegeven dat ze zich beter konden concentreren op het voetbal, omdat ze toch geen invloed hadden op de “coachrechter”. Mogelijk dat hij hier iets van had meegekregen, want zijn beslissingen in de tweede helft waren op z’n minst twijfelachtig, waarbij het kwartje iedere keer naar Puiflijks zijde viel. SCP was echter ook iets vaker in de aanval en kwam ook iets vaker als winnaar uit de duels. Het was dan ook volkomen terecht dat SCP wederom op voorsprong kwam.
Bij A.W.C. vielen de jongens bij bosjes neer en moest coach Patrice bijna meer meters maken dan de spelers. In de laatste 8 minuten werden de schouders er onder gezet en werden duels meer en meer gewonnen. Na een mooie pass van Derk op Tijn, kon Tijn op zijn beurt weer Naut bereiken. Een aantal keren was er door de spelers gekozen voor  het afkappen van de bal, waarbij er balverlies werd geleden, maar deze keer bleek het de juiste keuze. Met een prachtige kap, speelde Naut zich vrij en schoot de bal hard tegen de touwen, 2-2. Opeens leek er meer vertrouwen in het team te komen. In de laatste minuut van de officiële tijd, ging Ties met grote passen aan de haal. Daarbij liep hij twee tegenstanders eruit en op precies het juiste moment, legde hij de bal op een presenteerblaadje voor Yves, die met een snoeihard schot in de kruising de 2-3 binnen knalde.
De meegekomen ouders waren nog harder aan het juichen dan de spelertjes in het veld, wat een ontlading. Het leek de laatste actie van de wedstrijd, maar zoals het tegenwoordig ook in het betaalde voetbal gaat, kwam er nog blessuretijd bij. In die 3 minuten viel er echter niks meer te halen tegen strijdende Wijchenaren. De penalty’s werden doorgaans sterk genomen en kon Tom laten zien dat hij niet voor niks al een paar weken had geoefend in de goal. Al met al was de overwinning misschien een klein beetje gestolen, maar geluk dwing je soms ook af. De “coachrechter” had er mogelijk toch wat moeite mee dat zijn ploeg onfortuinlijk had verloren en vond het daarom nodig om een standje te geven aan de coach van A.W.C. i.v.m. geluidsoverlast. Het werd ter kennisgeving aangenomen ;-)
 
Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen, Tijs Janssen©, Tom Gubbels en Yves de Haan
28-01-2016

Beuningse Boys F3 – A.W.C. F2

Na een lange periode van zaaltoernooien, trainingen en aan het handje lopen met het eerste van A.W.C. (in de verloren derby tegen Woezik), kon er eindelijk weer een keer in de frisse buitenlucht een officiële wedstrijd gevoetbald worden. Helaas hebben we in de winterstop Douwe van de Pol aan de F1 moeten afstaan. We zijn er echter allemaal van overtuigd dat hij daar ook heel veel plezier zal hebben en het super goed zal doen! Omdat Pepijn ook nog ziek was, hadden we 2 gastspelers, Bas Jansen van de F3 en Jesse Rodil van de F4. Helaas was de communicatie niet helemaal 100% perfect verlopen, waardoor ongeveer de helft van het team pas vlak voor aanvang van de wedstrijd in Beuningen aan kwam. Ook daar liep niet alles soepel, door het (tijdelijk) ontbreken van kunstlicht. Dus uiteindelijk kon de F2 toch nog een volledige warming-up doen.
Het werd inmiddels wel frisser en frisser, waardoor het publiek koude voeten begon te krijgen. Gelukkig was het begin van de wedstrijd wel direct duidelijk wat A.W.C. kwam doen, namelijk druk zetten op de tegenstander en proberen zo snel mogelijk een goal te maken. Met Tijs in de goal, aanvoerder Tijn, Derk, Naut en Ties achterin, stond er een blok, waar nauwelijks een bal doorheen kwam.
Op het middenveld en voorin waren Bas, Tom, Jesse en Yves vaak net iets eerder bij de bal dan de tegenstanders. Het leek dan ook een kwestie van tijd voordat de eerste goal zou vallen. Tom en Jesse waren al zeker 4 keer dichtbij de openingstreffer (keepster stond erg goed opgesteld), voordat uiteindelijk Jesse deze daadwerkelijk zou binnen schieten. A.W.C. zat er verdedigend heel kort op, maar had daardoor soms wat moeite om bij balbezit uit elkaar te gaan, om zodoende ruimte te creëren voor een volgende aanval. Ook de 2e goal kwam van de voet van Jesse, na goed voorbereidend werk van Ties. Aan de andere kant hoefde Tijs slechts 2 maal in actie te komen en deed dit weliswaar enigszins onorthodox, maar was wel effectief.
In de rust had Patrice willen aangeven dat er bij balbezit meer in de ruimte gelopen kon worden, waardoor het afspelen iets gemakkelijker zou zijn geweest. Echter was het team blijkbaar zo blij dat ze een keer een voorsprong hadden in de rust, dat de monden maar geluid bleven produceren. Hierdoor mocht de F2 zelf invulling geven aan de 2e helft. Kennelijk was dit niet al te eenvoudig, want met het wisselen van de linies, bleek ook de druk op de verdediging enigszins verdwenen. Bovendien bleef A.W.C. in balbezit dicht op elkaar spelen en met een paar fysiek sterke spelers aan Beuningse kant, werd de bal ook af en toe in de richting van Tijs gespeeld.
Toch viel de derde goal eerst nog aan de andere kant. Wederom Jesse schoot hard en zuiver binnen na een mooie pass van Naut. A.W.C. werd slordiger en er werd vaker voor te lastige oplossingen gekozen. Een hard schot van grote afstand viel in de kruising binnen, waarbij Tijs alleen bij had gekund als hij tijdens de wedstrijd 30 cm gegroeid was, oftewel een prachtige goal en totaal onhoudbaar. Even leek Beuningen terug te komen in de wedstrijd, toen alles en iedereen mee naar voren was gelopen. Gelukkig kwam Tijs uitstekend en tijdig uit, waardoor het 1-3 bleef. Vervolgens werd er langzaam weer beter gekeken naar vrijlopende medespelers en werden de aanvallen ook mooier en nauwkeuriger. Naut en Tijn konden beiden nog de bal tegen de touwen jagen, waarbij de bal over meerdere schijven van het team was gegaan.
Ook werd er in de laatste minuten weer goed opgebouwd van achteruit, waardoor Beuningen van het kastje naar de muur werd gestuurd en een terechte 1-5 als eindstand te noteren was.
Al met al een sportieve, leerzame en leuke wedstrijd, aangezien deze tegenstander ook in de 2e klasse speelt, echter wel in een andere poule. Door de late entree en verlichting van het veld, konden er helaas geen penalty’s meer genomen worden. De chips die het hele team als bedankje voor de wedstrijd kreeg (van de trainer van Beuningen), verzachtte direct deze “pijn”.
 
Aanwezig: Bas Jansen, Derk Venema, Jesse Rodil, Naut Pentier, Tijn Koopsen©, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
 
Afwezig: Pepijn Rijntjes
12-12-2014

Spero F2 - A.W.C. F2


Na de uitstekende vriendschappelijke wedstrijden van een week eerder, waarin er eindelijk meerdere keren gewonnen was, mochten de mannen vanmorgen weer eens héél vroeg de (om onbekende redenen) uitgestelde wedstrijd tegen Spero te Elst spelen.
In de beker was er reeds van verloren, dus het zou weer een lastige wedstrijd worden. Het was overigens wel enigszins vreemd dat de wedstrijd zó vroeg gespeeld moest worden, omdat er nauwelijks andere wedstrijden ingepland stonden voor deze datum. Met de lichtmasten aan, werd de eerste helft aangevangen. Het was direct duidelijk dat dit Spero niet alleen bestond uit spelertjes van de F2, want de balbehandeling van sowieso 1, maar mogelijk zelfs 2 spelers was dermate goed, dat dit spelers uit de F1 waren. Mede hierdoor, de vroegte, een temperatuur van 4° graden C en “The Voice” leek AWC niet helemaal wakker, waardoor het binnen 4 minuten al 2-0 stond op het scorebord, d.m.v. 2 frommelgoals. Keeper Tijn kon hier overigens niks aan doen.
Pas na een minuut of 7 begon AWC ook mee te voetballen.. en hoe. Achterin werd er door Tijn keurig opgebouwd en de ballen door aanvoerder Ties, Tijs, Tom en Pepijn netjes bij de voorhoede, bestaande uit Derk, Douwe, Naut en Yves gebracht, die er vervolgens een aantal mooie kansen uit creëerden. Helaas stonden paal en keeper diverse malen hinderlijk in de weg. Ook een bal voorlangs van Douwe had meer verdiend. Omdat de achterhoede goed aansloot bij de aanvallers, werd er voldoende druk op Spero gezet. Hierdoor kwam er wel veel ruimte achter de verdediging en met een aantal snelle counters zorgde dat direct voor gevaar. Echter iedere keer kwam Tijn uitstekend zijn goal uit en voorkwam daarmee een grotere achterstand. Vlak voor rust was er echter een uitstekende voetballende aanval van de thuisploeg die de 3-0 inleidde. Vaak gaan aan tegendoelpunten een aantal foutjes vooraf, maar deze goal was gewoon mooi uitgespeeld.

In de rust werden de linies weer omgezet, om zodoende iedereen een keer op zijn gewenste positie te laten spelen. Er werd meteen al beter gekeken en overgepasst, wat resulteerde in een handvol grote en middelgrote kansen. Het vizier stond echter niet op scherp. Vroeger was er dan gezegd dat ze naar Jan Moors moesten gaan om de hoeven recht te laten zetten. Aan de andere kant had Spero nauwelijks kansen nodig. Een corner werd snel genomen, waarbij AWC net niet snel genoeg reageerde, zodat er hard binnengeschoten kon worden. Ties kon op de doellijn helaas geen redding meer brengen. Kort daarna kwam dezelfde Ties verdrietig naar de kant omdat een aantal tegenstanders niet voor herhaling vatbare nare woorden in de mond namen.
Ook bij 4 andere spelers gebeurde dit, waardoor de groenwitten (Spero speelde voor de verandering in het zwart) duidelijk uit het spel werden gehaald. De 5e en 6e goal waren hier mogelijk een gevolg van. Ook de belachelijke actie aan de zijkant tegen Pepijn, die daarbij hard ten val kwam, deed een flinke duit in het zakje om de tegenstanders na de wedstrijd als “niet aardig” te betitelen. In het betaalde voetbal had de overtreding vast en zeker geleid tot een schorsing van meerdere wedstrijden. Toch pakte AWC de draad weer op en ging heerlijk voetballen. Met een aantal prachtige aanvallen werd de voorhoede in stelling gebracht.
Het zat alleen niet erg mee, om de eretreffer te scoren. Deze kwam er uiteindelijk wel. Het was bovendien de mooiste aanval van de wedstrijd. Yves pakte achterin de bal af van de tegenstander en speelde de vrijgelopen Ties aan. Met een rush van ongeveer 30 meter speelde hij zijn directe tegenstander uit, legde de bal door de benen van de laatste man breed naar Tijs, die hard en zuiver de bal binnenschoot.. uit het boekje. Er leek meer in het vat te zitten, maar in de afwerking schortte het nog net een héél klein beetje aan handelingssnelheid en precisie. De penalty’s na de wedstrijd werden door beide ploegen nagenoeg foutloos binnengeschoten, waardoor dat duel in ieder geval onbeslist was. Het was jammer dat AWC een aantal goals net iets te eenvoudig had weggegeven, want voetbaltechnisch was er geen verschil tussen beide ploegen. Bovendien was anders die nare “nul punten” op de ranglijst verdwenen. De F2 was de eerste helft van het seizoen helaas net te hoog ingedeeld en door nu naar de 2e klasse te gaan, mag er qua punten nu meer van de ploeg verwacht gaan worden na de winterstop. Echter de sfeer heeft er totaal niet onder geleden.
Nagenoeg alle kinderen spraken direct weer met elkaar af om te gaan spelen en waar de trainer normaal gesproken bij slechte resultaten de laan uitgestuurd wordt, is de trainer nu zelfs in het zonnetje gezet met een diner bon en een persoonlijke placemat, waarbij er toch direct een ander logo opgeplakt diende te worden. De club uit de hoofdstad is namelijk niet bepaald de favoriete club van de trainer ;-)

Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen©, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan

21-11-2014:

A.W.C. F2 – Blauw Geel ’55 F1 (1-4)

Wederom moest de F2 aantreden tegen een van de kampioenskandidaten, deze keer tegen de buurman van DTS, Blauw Geel ‘55 uit Ede. Tijdens het inspelen werd er al geconstateerd dat er een aantal erg handige spelertjes bij de bezoekende ploeg speelden. Toch bleken beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Met Pepijn in de goal, was de snelheid met het uitkomen en een goed uittrap gegarandeerd. Verder stonden Tijn, Yves, Ties en Tijs (die voor zijn ome Niels de sterren van de hemel wilde spelen, bij afwezigheid van leider en papa Bob) in de laatste linie en waren Derk, aanvoerder Naut, Douwe en de van de F4 geleende Jesse Rodil in de voorste linie geposteerd. Het spel golfde over en weer, waarbij de vechtlust er bij de groen-witten vanaf spatten.

Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een corner, kon de bal net niet voldoende ver weggewerkt worden en belandde voor de voeten van de tegenstander, die van een meter of 12 snoeihard hoog in het doel uithaalde, onhoudbaar voor Pepijn. A.W.C. ging vervolgens in de aanval en hield daarbij vaak slim Ties of Douwe tussen de 2 linies, die de afvallende ballen konden oppakken. Toch was Blauw Geel gevaarlijk met counters via de razendsnelle spits.

Diverse keren was Pepijn echter nog sneller, echter één keer was de balbehandeling van de spits dermate kort en goed, dat hij Pepijn over rechts omspeelde en schuin voor de goal de bal hard binnenschoot. Laatste man Yves was snel naar zijn eigen goal gerend en probeerde de bal vlak voor de lijn weg te halen, maar kwam net niet meer achter de bal, zodat deze via zijn voet de goal in vloog. Yves was even ontroostbaar en Douwe nam zijn positie in. Het hele team gaf echter aan dat Yves er écht niks aan kon doen en dat de bal er toch wel in was gegaan. Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde, waarbij A.W.C. een enorme drang naar voren had. Nadat Naut en Douwe al heel dichtbij een goal waren, was het eindelijk raak. Via een prachtactie van Naut en Jesse, kwam de bal voor de voeten van Tijn, die verwoestend uithaalde, 1-2 en een verassing zat in de lucht.
Na rust werden de linies weer gewisseld en was het wedstrijdbeeld nog wel hetzelfde, maar door de enorme inspanningen van de eerste helft, waren de ruimtes ook iets groter, aan beide zijden. Blauw Geel drong iets meer aan en uit een scrimmage, was er weer een enorm hard schot van een meter of 10, waarop Pepijn nog wel supersnel kon reageren, maar echter zo hard was dat de bal net achter de doellijn kwam en dus de 1-3 betekende. Direct daarna was er een mooie pass van Tijs op Ties, die Jesse in stelling bracht. Jesse moest echter nog een kleine 25 meter naar de goal sprinten en was weliswaar snel, maar de tegenstander zonder bal was 20 cm groter en net iets sneller. Mogelijk dat ook nog de wedstrijd met de F4, voorafgaande aan deze wedstrijd, nog in de benen zat. A.W.C. probeerde nog wel op te bouwen, maar de situaties voor de goal van de tegenstander werden schaarser, andersom was dit ook het geval, tot er vlak voor tijd een corner genomen moest worden door Blauw Geel. Naut had op dat moment pijn en o.a.Douwe bekommerde zich om hem. Echter de bezoekers namen de bal snel en voor A.W.C. het wist, lag de bal er al in, 1-4.

Na afloop van de wedstrijd (waarbij Blauw Geel momenteel zelfs op de eerste plaatst staat) konden de jongens met een hoog opgeheven hoofd het veld afstappen, maar toch overheerste er bij iedereen het gevoel dat er nog meer in had gezeten en de complimenten van de tegenstander bevestigde dit alleen maar. De penaltysessie werd overigens wel nipt gewonnen, waarbij de zuiverheid van de schoten en het goede keeperswerk van Pepijn doorslaggevend waren. De vader van Derk, ook Derk, had voor het eerst gefloten, maar deed dit zo goed… daar kunnen ze in het betaalde voetbal nog wat van leren. Één van de spelertjes van Blauw Geel had zelfs gezegd dat de scheidsrechter lief was ;-)

Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Jesse Rodil, Naut Pentier©, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen, Tijs Janssen en Yves de Haan
Afwezig: Tom Gubbels


14-11-2015

A.W.C. F2 – SCE F1


Vooraf werd het al als een hele kluif gezien, aangezien SCE op een gedeeld 2e plaats stond en waarvoor er maar liefst 2 scouts langs de lijn liepen. En dit voorgevoel was terecht. Na 25 seconden lag de bal al “in het mandje” van keeper Naut, na een fantastisch (onhoudbaar) schot van rechts. Dit deed het ergste vrezen. Toch ging de F2 niet bij de pakken neerzitten en liet het uitstekende voetballende oplossingen zien. Hierdoor gesterkt ging de achterhoede met Tijn, Pepijn, Tom en Yves verder mee naar voren. De ploeg uit Nijmegen liet echter slim één spelertje achter de verdediging staan, waardoor uit twee snelle counters ook evenveel goals vielen.

Voorin speelden Ties, Tijs, Derk en aanvoerder Douwe erg goed de bal rond, maar was meestal de laatste pass net niet nauwkeurig genoeg, om echt tot hele grote kansen te komen en was de keeper bovendien van te grote klasse, letterlijk en figuurlijk. Voor rust werd er nog 2 maal gescoord, waarbij 1 goal van grote klasse was en de andere na een fantastische redding van Naut in de rebound binnen geprikt werd.
In de rust kwamen bedroefde koppies naar de zijlijn gelopen. Maar dit hoefde absoluut niet, want het spel was uitstekend en de tegenstander was nu eenmaal niet één, maar twee maatjes te groot. En na de rust werd er nog beter gevoetbald en kreeg het zelfs een aantal kansen. SCE liet een aantal keren geweldige acties zien, waarbij de “Zidane”, een hakgoal en doelpunt uit een vrije trap in het oog sprongen, maar verder was A.W.C. de gehele tweede helft gelijkwaardig, met oogstrelende aanvallen en waarbij Tijn de man-of-the-match werd met ongelofelijke passeeracties. Achterin waren Douwe en Ties 2 rotsen in de branding, die daarna de ballen keurig inleverden bij Tijs, Derk, Pepijn, Tom, Tijn of Yves. En als er vervolgens nog een bal doorkwam, was stond Naut geweldig te keepen. Een aantal keren liepen Tijn, Tom en Yves prachtig weg van hun directe tegenstanders en hadden ze op dat moment graag de bal in de loop ontvangen.

Helaas zat er net een veter van de tegenstander tussen of hobbelde de bal net iets te ver van de schoen van andere medespelers, waardoor de bal of net niet kwam of net iets te laat kwam, waardoor de snelle tegenstanders de mogelijkheden konden verijdelen. De einduitslag was weliswaar 0-8, maar dit was één van de beste wedstrijden van het seizoen en als er een week eerder zo gevoetbald was, was vorige week de hatelijke 0 al van het “scorebord” af geweest. Na de wedstrijd kregen de boys de complimenten en kon de tegenstander niet geloven dat de F2 nog puntloos was. Met de complimenten op zak, werd er door coach Bob getrakteerd op een meer dan verdiend zakje chips. Een speciaal bedankje namens het hele team voor Vincent, die uitstekend gefloten heeft en Joanne en Leonieke, die de gastouders waren deze week… TOP!

Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol©, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties 
Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan.


07-11-2015:

DTS Ede F2 - AWC F2 1-0


De hele week was er goed en bij vlagen uitstekend getraind. Bovendien hoefde de boys “pas” om 8.15 uur aanwezig te zijn, wat eigenlijk neerkomt op uitslapen. Iedereen was aanwezig en dus eigenlijk waren alle ingrediënten vooraf aanwezig voor een topwedstrijd met als inzet de rode lantaarn afgeven aan de tegenstander. Echter in Ede aangekomen, bleken er wel 4 clubs dicht tegen elkaar aan te liggen en moest er omgekleed worden in kleedkamer 20 en gespeeld worden op veld F2, wat bijna in Veenendaal lag. Hierdoor was de warming-up verre van ideaal. De tegenstanders stonden allang op het veld en wederom hadden die jongens allemaal voldoende Pokon gedronken, want alleen Tom kon enigszins in de buurt van de lengte van de tegenstanders komen. Toch was direct duidelijk, dat dit niet het nieuwe Bayer München van de lage landen zou worden, technisch gezien. Het begin was daarom ook volledig voor A.W.C. en het kreeg hierbij een aantal opgelegde kansen, waarbij Naut, Tijn, Pepijn (met een vrije trap) en Derk nog het dichtstbij waren om de score te openen.
Daarna was DTS een aantal keren gevaarlijk, maar was Douwe er iedere keer als de kippen bij als Yves de Haan en aanvoerder Tom sporadisch een keer niet de boel dichthielden achterin. De op het oog niet al te veel indrukmakende keeper van de tegenstander werd echter net te weinig op de proef gesteld, aangezien er zich legio kansen aandienden voor de groen-witten op uit te halen op de goal. Meer dan eens werden er 1, of 2 stappen te veel gezet, waardoor de mogelijkheid weer was verdwenen.
 
Na de rust gingen Naut, Pepijn, Ties en Tijn achterin lopen en bestond de voorhoede uit Derk, Tom, Tijs en Yves. Wederom was AWC de bovenliggende partij, maar kwam DTS er met enige regelmaat erg gevaarlijk uit, waarbij Douwe uitgroeide tot man-of-the-match. Helaas kon ook hij net niet voorkomen dat de tegenstander net iets eerder bij de bal was en de bal vervolgens tergend langzaam de goal in rolde. Voorin bleef AWC de kansen aaneenrijgen. Pepijn en Tom een aantal keren in het zijnet, Tijs tegen de paal en Ties met een afstandsschot. Tijs en Derk werden nog een keer erg hard tegen de vlakte gewerkt. Er was geen sprake van opzet, maar wel vervelend, want hierdoor waren zij een beetje uit hun doen daarna.
De grootste kans was vlak voor tijd voor Yves. De keeper gooide de bal verkeerd uit en Yves (mogelijk geschrokken van zoveel vrijheid) haalde net iets te gehaast uit, waardoor de bal de zuiverheid miste en naast ging.. zonde… want hij speelde verder een uitstekende wedstrijd. Wat AWC ook probeerde, het lukte maar niet om te scoren. In de laatste minuten ging zelfs Douwe mee naar voren, maar ook in de scrimmage voor de goal, had de bal vandaag geen zin om tegen de binnenkant van het netje aan te komen. Het was een erg spannende wedstrijd, waarbij AWC ongelukkig aan het kortste eind trok. Het was misschien niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar er is door iedereen hard gewerkt en als de jongens (net zo goed) op goal hadden geschoten als tijdens de penalty’s, dan was het dubbeltje vast en zeker wel onze kant opgevallen.   
 
Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels© en Yves de Haan

Afwezig: -
31-10-2015

A.W.C. F2 - Leones/DSZ F1

Na een pauze van een week i.v.m. de herfstvakantie mochten de mannen weer “de wei” in. Het was de hele week al prachtig weer en vandaag was geen uitzondering. Op het achterste gedeelte van veld 1 mocht er gevoetbald worden tegen de subtopper uit “Lauwe”. Het begin was extreem goed. Met Derk in de goal, die al bijna 2 weken had kunnen oefenen en Tijs, aanvoerder Yves, Tom en Ties achterin. Voorin stonden Pepijn, Douwe en Naut.
De bezoekers werden minuten lang op hun eigen helft teruggedrongen en het leek wachten op de eerste goal. Helaas was de laatste pass of afwerking net iets te zacht of onnauwkeurig. De eerste de beste 2 kansen aan de andere kant waren wel raak. De blonde spits kreeg het 2 keer op zijn heupen en liet Derk kansloos. Aan de andere kant bleef A.W.C. gevaarlijk met ballen die jammer genoeg net voor langs gingen of via de kluts werden tegengehouden. In de rust waren Bob en Patrice dan ook zéér te spreken over het voetbal, maar er werd wel aangegeven dat er veel meer inzat dan het resultaat tot nu toe. Misschien hadden de boys de doping (in de vorm van Dextro) niet moeten krijgen, want het leek wel of ze de eerste 10 minuten versuft waren.
Alles wat zo super ging in de eerste helft leek vergeten en het was dan ook binnen de kortste keren 0-5. Toen de “doping” was uitgewerkt, gingen de groen-witten weer verder waar ze in de eerste helft geëindigd waren.. met prachtig voetbal en er voor de verandering stevig in te kleunen. Keer op keer kwamen Tom, Tijs en Yves door de verdediging. Helaas was ook de eindpass en de afronding net niet secuur genoeg om de keeper van de geel-zwarten te verschalken… totdat Pepijn met een fantastisch afstandsschot de keeper liet springen. Deze sprong echter niet hoog genoeg, waardoor de bal het net liet bollen, 1-5. Aan de andere kant liet Derk nog een superredding zien.
De laatste paar minuten drong A.W.C. nog verder aan, maar de andere uitblinker van de bezoekers, hield de boel achterin zo goed in de gaten, waardoor en geen hele grote kansen meer kwamen. Al met al is er driekwart van de wedstrijd geweldig gespeeld door de F2, maar heeft het een mooie kans laten liggen op een verrassing qua uitslag. De penalty’s werden overigens wel zéér overtuigend gewonnen, omdat Derk maar 1 keer hoefde te “vissen” en A.W.C. nagenoeg foutloos was met inschieten. Na de wedstrijd werden er sportief de handjes gegeven en werd scheidsrechter Noud Rikken bedankt voor een foutloze wedstrijd!
 
Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan©
Afwezig: Tijn Koopsen
17-10-2014

Bennekom F2 - A.W.C. F2

Het was deze keer vroeg… Héél vroeg… 7.15 uur verzamelen bij A.W.C… Vroeger dan doordeweeks. En vervolgens kreeg de ploeg ook nog te horen dat Tom ziek was, terwijl hij notabene de aanvoerder was deze week. Toen ze bij Bennekom aankwamen, keken ze de ogen uit, wat een groot complex. En bijna net zo groot waren ook de tegenstanders weer. Met Yves in de goal, Tijs, Douwe, Pepijn en Naut in de verdediging, Tijn, Derk en Ties in de voorhoede startten de groen-witten goed. Ze werden wel onder druk gezet door de fysiek sterkere tegenstanders, maar verdedigden goed op de bal, waardoor Yves niet heel veel ballen kreeg…
Tot de 1-0. Een bal die in de kruising vloog, leidde een lastig vervolg in. Kennelijk onder de indruk van weer een achterstand en schotkracht van de meeste tegenstanders, werd er niet meer gevoetbald, zoals ze normaal wel laten zien. Daarmee werd er een ruststand van 7-0 bereikt, waarbij Yves zelfs nog een aantal schitterende reddingen had. Echter bij 1 goaltje had hij misschien niet moeten proberen op te opbouwen, maar de bal naar voren moeten roeien. In de rust waren de jongens dan ook zéér teleurgesteld. Als de jongens minimaal 1 goal zouden scoren, zouden ze een verrassing na de wedstrijd krijgen. Het leek alsof ze dat vleugels gaf. Er werd weer voor iedere bal gevochten en duels werden meer en meer gewonnen.
Gelegenheidsaanvoerder Derk, Ties en Douwe vlogen er op pure wilskracht in, waardoor Naut, Tijn en Tijs steeds meer ballen voorin kregen. Een corner tegen werd nog door Yves gekeerd, maar in de rebound was hij kansloos. Daarna was lange tijd de speelhelft van Bennekom waar zich onze jongens bevonden. Toen Naut vol ging storen op de rechtsback van de thuisploeg, passte deze onder grote druk verkeerd af en stelde daarmee “rechtsback” Tijn in de gelegenheid hard en zuiver binnen te schieten. Alle kids riepen direct dat ze een verrassing hadden verdiend. Gebrek aan plezier was er dus niet. De twee goals die daarna nog vielen was 1 frommelgoal en een omschakelingsdoelpunt, waarbij Yves weliswaar goed uitkwam, maar deze met een prachtige lob, kansloos was. Tijs probeerde het daarna nog bijna succesvol vanaf de aftrap door direct door te lopen en 3 tegenstanders voorbij te spelen. De keeper was het eindstation.
Een gedeelte van de eerste helft moeten we dus maar snel vergeten, want in de 2e helft hebben ze laten zien dat ze voor niemand bang hoeven te zijn. De penalty’s werden vervolgens overtuigend gewonnen. Nagenoeg iedereen schoot de bal prachtig tegen het netje (met name die van Pepijn moeten ze nu nog uit de kruising plukken) en Yves stopte een aantal penalty’s van Bennekom, waarbij de bal via de handschoenen tegen de lat uit de goal bleef, nog het spectaculairst was. Na de uiterst sportieve wedstrijd werden de handjes geschud, de goede (jonge) scheidsrechter bedankt en genoten van de chips en ranja in de grote mooie kleedkamer 2.

 
Aanwezig: Derk Venema©, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen, Tijs Janssen en Yves de Haan
Afwezig: Tom Gubbels
10-10-2014

A.W.C. F2 – SKV F1


Al vroeg moesten de mannen op het hoofdveld tegen koploper SKV uit Wageningen aantreden. Toen de tegenstanders aan kwamen lopen dachten de meeste spelers van A.W.C. dat de in Woezik-kleuren spelende tegenstander verkeerd was en op een ander veld tegen de D1 moest spelen, zo groot waren ze. Op de Wageningse Berg krijgen ze blijkbaar genoeg Pokon en daglicht. De eerste 5 minuten waren echter voor de thuisploeg, die met goed en verzorgd combinatievoetbal op de helft van de tegenstander verbleef. De eerste de beste uitbraak voorspelde echter een moeilijke wedstrijd.
Met enorm veel snelheid, kracht en kanonskogels op de goal, was de verdediging met aanvoerder Tijs, Douwe, Tijn en Yves samen met keeper Tom kansloos. Daarna ging het even heel hard, letterlijk en figuurlijk, aangezien SKV de Zuid-Amerikaanse tackles niet schuwde. De ballen vlogen harder en harder het net in en soms bijna door.
Onze jongens moesten met grote regelmaat de rondvliegende graspollen uit te ogen wrijven, als ze al niet zand moesten happen na weer een flinke tackle. Voorin waren Derk, Naut, Ties en Pepijn echter wel gevaarlijk, maar héle grote kansen kreeg A.W.C. niet.
De aanvallen van de groen-witten waren weliswaar uit het boekje, maar de laatste pass, miste net een beetje precisie of snelheid. Vervolgens moest scheidsrechter Lars Verheijen (grote broer van Ties) een aantal keren de wedstrijd stil leggen omdat de wonderspons even op knieën of enkels gelegd moest worden.
Dat lukte overigens niet bij Douwe, die geblesseerd uitgevallen was nadat zijn gezette blok helaas niet van graniet bleek te zijn. Meer en meer twijfelde A.W.C. om de duels in te gaan, waardoor SKV soms vrije doortocht had. Bij 0-6 vonden de coaches van SKV het nodig om te klagen dat de bal te zacht was, er zaten tenslotte nog geen héle grote gaten in de netten bij A.W.C.
In de tweede helft ging de achterhoede naar voren en de voorhoede naar achteren. Douwe wilde het nog wel graag proberen als keeper, zodat Tom ook zijn energie kwijt kon met voetballen, i.p.v. de ballen uit het net halen. Douwe keepte net als Tom fantastisch, maar ook hij kon de 130 km/uur ballen niet allemaal stoppen. Voorin was er nu meer gevaar, mogelijk omdat SKV meer ruimte achter de verdediging liet. Met name Tijn, Tijs en Yves doken veelvuldig op, maar ook nu was de laatste pass of de afronding wel héél goed, maar net niet goed genoeg om te scoren.
De eigen goal in de dying seconds was extra zuur, aangezien een corner van SKV voor het eerst niet moeiteloos achterin werd neergelegd, maar bij de eerste paal kwam. Mogelijk dat A.W.C. daar een beetje van geschrokken was. Na het eindsignaal stond er 0-11 op het scorebord en dat was gezien het verschil in kwaliteit een juiste afspiegeling. De F1 van SKV hoort absoluut niet thuis in de 1e klasse. Het verschil met het nemen van de penalty’s was gelukkig vele malen kleiner. Tom was weer gaan keepen en stond zijn mannetje.
De overige boys namen de strafschoppen uitstekend, waarbij de ene na de andere bal in de kruising werd geschoten. Goed gedaan jongens, deze tegenstander was helaas veel te sterk. Na de wedstrijd werd scheidsrechter Lars bedankt namens het team met een blik snoep, aangezien het “week van de scheidsrechter” was. Verder wil het team ook Barbera Koopsen bedanken als gastouder.. Andere teams kunnen een voorbeeld nemen aan de F2!
 
Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen, Tijs Janssen©, Tom Gubbels en Yves de Haan
03-10-2015

Woezik F2G - A.W.C. F2 (6-3)

Wederom mochten de mannen starten op een kunstgrasveld met een prachtig zonnetje in de lucht, deze keer bij de Wijchense “rivaal” Woezik. Tijs had al 2 weken kunnen oefenen in de goal en had er erg veel zin in.
Achterin werd er gestart met aanvoerder Tijn, Pepijn, Naut en Yves en voorin met Ties, Derk, Douwe en Tom. De groen-witten begonnen erg sterk en drongen Woezik constant terug op eigen helft. De eerste de beste (zeer goede) aanval van de thuisploeg was echter raak. Een lange harde pass van rechts werd ineens hard binnengeschoten door een van de 2 meiden… een prachtige goal. A.W.C. bleef voetballend de bovenliggende partij en steeds meer kwamen de patronen van de trainingen aan de oppervlakte. Het was alleen jammer dat het geen patronen waren om raak te schieten.
De ene na de andere aanval over de linker- en rechterflank, met name via Tom en Ties, bereikte de spitspositie. Daar verdedigde Woezik echter sterk en was A.W.C. net niet doelgericht genoeg. Aan de andere kant was Woezik dat wel. Met 2 droge keiharde schoten lieten ze het net bollen en was Tijs volledig kansloos. Dit was ook de ruststand. Na de rust werd de opstelling weer 180 graden omgedraaid en Mocht A.W.C. verder gaan waar het geëindigd was, prachtige aanvallen opzetten, maar de kansjes net niet afmaken. Aan de andere kant bleef Woezik ook hetzelfde doen.
Deze keer met een hard schot en een frommelbal uit een corner, 5-0. Toen kwam A.W.C. eindelijk door en plaatste de uitstekende Ties de bal zeer bewust naar Douwe, die ineens uithaalde en prachtig in ieder geval voor de eretreffer zorgde. Kort daarna was het Tijn met een prachtige actie over rechts, met een mooie pass de vrijstaande Naut bereikte, die vervolgens de bal binnengleed.

Het leek weer spannend te worden, totdat Woezik weer eventjes sterker werd en Tijs met een paar schitterende reddingen (eentje zelfs met een zweefduik met één hand) nog de 6e tegentreffer kon tegenhouden. Bij wederom een hard schot was hij echter ook kansloos. De kopjes gingen echter weer niet hangen en A.W.C. bleef uitstekend spelen en zag meer en meer ruimte achter de verdediging ontstaan en profiteerde daar uiteindelijk ook van via Ties, die de bal in de uiterste hoek plaatste, nadat Yves schitterend naar de 2e paal was gelopen en zodoende de tegenstander met zich mee trok. Daar bleef het echter bij. Het was een erg sportieve wedstrijd met 2 voetballende teams, waarbij Woezik fysiek net ietsjes verder was. Echter voetballend was A.W.C. de bovenliggende partij. Uitstekend gedaan jongens, de punten kunnen nu niet meer lang uitblijven! Jammer dat de jonge scheidsrechter op zijn formuliertje 7-3 had geschreven, waardoor het verschil nog groter lijkt dan het in werkelijkheid was.
 
Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen©, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
26-09-2015

A.W.C. F2 – Beuningse Boys F2

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie moesten de boys tegen de “eeuwige rivaal” uit Beuningen. A.W.C. startte geweldig en produceerde de ene na de andere aanval, waarbij alleen de eindfase werd vergeten om écht naar de goal te lopen, met name zonder bal. Achterin stond Tijn in de goal en Tijs, Pepijn, Douwe en Yves in de laatste linie. Voorin begonnen Derk, Tom, aanvoerder Ties en Naut. Tijs had als vanouds de drang naar voren, maar deze keer was dat juist uitstekend. Bovendien verzaakte hij achterin ook niet. Pepijn was sterk, waardoor de super handige spits het uitermate lastig had.
Douwe kon met zijn overzicht vaak de voorwaartsen inspelen en Yves was als altijd een taaie achterin, die nagenoeg iedere keer op de goede plek stond. Na een aantal héle goede en nuttige reddingen van Tijn, mocht hij de bal uittrappen. Helaas had hij daar voor de rust een beetje pech mee, waardoor de inkomende spits het voortreffelijk afmaakte. Je zag Tijn balen, waardoor hij de volgende situaties juist perfect inschatte en met een “assist” Tom bereikte, die met een lange rush alles en iedereen voorbij liep en de keeper ook nog passeerde met een prachtige schijnbeweging, 1-2. Daarna bleven de groen-witten aanvallen en de ene na de andere bal belandde op de paal (van Tijs) of op de keeper (van Pepijn, Derk en Naut).
Een vrije trap van Pepijn leek wel op bowlen. Hij schoot zo hard in de muur, dat ze één voor één omvielen. Jammer genoeg was A.W.C. net niet snel genoeg bij de bal om de 2e bal in te schieten.
Na de rust was er eventjes een beetje twijfel. De voorste linie ging naar achteren en de laatste linie naar voren. Al snel vielen de 3e, 4e en 5e goal, waarbij de verdediging misschien nog net iets te veel voorwaarts aan het denken was om de gelijkmaker te maken. Vervolgens was het alleen nog maar A.W.C. wat de klok sloeg.
De solo’s, het overspelen, de doelpogingen.. Stuk voor stuk hadden ze niet misstaan bij Eredivisie Live. Toen de bal eenmaal voor de voeten van Ties lag, aarzelde hij niet en schoot richting kruising de bal snoeihard binnen. Daarna ging de bal over links en belandde de bal bij Douwe, die na een passeerbeweging van ver keihard binnenschoot. De geweldige doelman maakte zijn enige slippertje en liet de bal door zijn benen gaan.
Zijn poging om de bal nog te redden mislukte, aangezien de bal net over de achterlijn was. Was de bal niet direct in de goal gegaan, had Yves uitstekend positie gekozen en had hij er als de hanen, eeeh kippen bij kunnen zijn om binnen te tikken. De laatste paar minuten stonden in het teken van 5 corners voor A.W.C. waarbij er net iedere keer een teentje in de weg zat. De mannen hebben een geweldige pot op de mat gelegd. Jammer genoeg werden er geen punten mee behaald, wat wel zéér terecht was geweest, gezien het 70% balbezit.
De penalty’s werden overigens nagenoeg foutloos binnen geschoten, waarbij wel opviel dat het leek alsof ze allemaal de paal of laat weer wilden raken. Deze keer vielen de ballen wel allemaal binnen. Scheidsrechter Dillon, héél erg bedankt voor het leiden van de wedstrijd, je was foutloos, wat ook kwam door de uiterst sportieve tegenstander. De chipjes van de wedstrijd waren dan ook dik verdiend.
 
Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen©, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
19-09-2014

Oranje Blauw F1 - A.W.C. F2

Voorafgaande aan de wedstrijd werd de kermis toch wel centraal gesteld als hoogtepunt van de dag. Eenmaal bij Oranje Blauw aangekomen, bleken de wedstrijden uit te lopen, waardoor de F2 geen plaats had om fatsoenlijk een warming-up te doen voor doelman Ties. De anderen konden zich wel enigszins voorbereiden, maar het was wel een beetje behelpen. Ook de douches werden vooraf gekeurd en niet OK gevonden door de hygiëne commissie, met Yves voorop. Het spel ging over en weer en ook de uitballen en vrije ballen werden over en weer gegeven. Na een minuutje of 10 kwam de thuisploeg aan de Staddijk op voorsprong, omdat er net iets te lief werd ingegrepen door de groen-witten. A.W.C. werd echter sterker en sterker en het leek wachten op de gelijkmaker. Met in de achterhoede Tijs, Douwe, Naut en Yves stond er een hele degelijke verdediging, waar daarna niks meer doorheen kwam. Voorin stonden Tijn, Derk, Tom en aanvoerder Pepijn. Ze waren gevaarlijk, maar waren óf net iets te laat met schieten, óf de keeper van de tegenstander stond in de weg. De gelijkmaker was meer dan verdiend geweest, maar hij viel gewoon niet. Na de “doping” in de rust ging zoals gebruikelijk de voorhoede naar achteren en vice versa. Enkele jongens achterin vonden dat blijkbaar nog een beetje lastig, want die stormden gewoon door naar voren, zelfs met een corner tegen.
Hierdoor viel ook de 2-0, waarbij Ties kansloos was. Vervolgens was het A.W.C. dat kans op kans aan de andere kant kreeg, maar het leek wel alsof de Nijmegenaren een bus voor de goal hadden geparkeerd.
De onpartijdige moest langzaam in aanhalingstekens gezet worden, omdat nagenoeg iedere beslissing in het voordeel van de thuisploeg viel. Oranje Blauw kreeg een penalty vanwege hands, waar je zelfs een klein beetje je vraagtekens bij kon zetten.
Deze schoten ze echter tegen de lat, omdat Ties de tegenstander een beetje boos aankeek. Aan de andere kant kreeg A.W.C. geen penalty, waarschijnlijk om de tegenstander de bal niet klemvast had gepakt en slechts met 2 handen had weggeduwd. Corners werden mondjesmaat gegeven, terwijl de ballen toch echt via diverse lichaamsdelen over de achterlijn gingen. Uiteindelijk kreeg A.W.C. toch nog een penalty na het neerhalen van een doorgebroken speler, werd de bal niet op de gebruikelijke 7 meter gelegd, maar net even buiten de 16.
Tijs kon daardoor de overigens goede doelman niet verschalken. Aan de andere kant was het wel raak. De verdediging concentreerde zich iets te veel op de linkerkant, waardoor de rechterkant vrij stond en de bal kon inschieten. Vlak daarvoor had Ties nog met een wereldredding de 3-0 voorkomen, maar deze keer was het toch raak. Verder waren Douwe, Naut, Yves en Tijn nog dichtbij een goal, maar het leek een te moeilijke opgave, totdat een corner van Naut bij Douwe op het hoofd belandde en prachtig inkopte, 3-1. Dit was ook de eindstand.
De mannen hadden een geweldig pot op de mat gelegd, maar speelden vandaag helaas tegen 7+1 man, zeker in de 2e helft. Dus de jongens kunnen gewoon Kermis en/ of een verjaardagsfeestje van Pepijn gaan vieren, want dat hebben ze zeker verdiend.
 
Aanwezig: Derk Venema, Douwe van de Pol, Naut Pentier©, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
05-09-2014

A.W.C. F2 – Spero F2

Eindelijk mochten de mannen een keer aantreden tegen een F2 voor de laatste bekerwedstrijd van dit jaar. Maar bij de aanblik van de tegenstanders, bleek eens te meer dat Wijchen kennelijk niet goed is in het produceren van grote kinderen. Helaas kreeg de F2 geen goed nieuws voordat de wedstrijd begon. Derk was namelijk ziek en moest afmelden.. Beterschap Derk! Pepijn had afgelopen week maar 1 keer kunnen oefenen als keeper, maar deed het geweldig. Achterin begonnen Tijn, Tom, Ties en Yves en voorin startten aanvoerder Naut, Douwe en Tijs. Het ging redelijk gelijk op, zonder dat de thuisploeg kansen kreeg. De bezoekers uit Elst kreeg wel een paar kleine kansen, maar Pepijn hield vooralsnog zijn goal schoon. Uit een corner was het echter opeens wel raak. De bal werd net niet ver genoeg weggewerkt, waardoor de bal via een afstandsschot hard binnen geschoten werd. Hier had Spero ook patent op… hard schieten. Zo volgde ook de 0-2 en wederom was Pepijn kansloos.
De opbouw werd echter voortreffelijk gedaan via het hard inspelen van Pepijn, naar Yves, die keer op keer vrijstond en vervolgens de bal naar Tijs schoot. Toen bleek het lastiger te worden, aangezien hij vaak geïsoleerd stond en Douwe en Naut het een beetje lastig vonden om hem op tijd te ondersteunen. Toch werd langzaam A.W.C. sterker en leek een goal in de lucht te hangen. Deze viel pas in de 2e helft, toen Tom zijn snelheid volledig benutte en zijn directe tegenstander uitspeelde en goed binnenschoot met links. De keeper was verrast met een bal tussen zijn benen door.
Daarna was het A.W.C. wat aandrong op de gelijkmaker. Halve en hele kansen stapelden zich op, maar Yves, Tijn, Tom, Ties en Tijs konden net niet snel genoeg schieten, of er zat weer een been van de tegenstander tussen. Zoals zo vaak, valt dan de goal aan de andere kant. Met 2 prachtige technische goals, was Pepijn wederom verslagen en opnieuw kon hij er niets aan doen. De eindstand was 1-4, waarbij de overwinning wel terecht was, maar zeker in de fase na de 1-2, had A.W.C. (deze keer met gele hesjes) misschien wel moeten toeslaan om de wedstrijd écht om te draaien. Met de penaltyserie werd pas echt duidelijk dat er in Elst ook goede klei is en ze daar echt al hard én precies kunnen schieten, niet één uitgezonderd.
Kortom, een knappe wedstrijd, waarbij de uitslag misschien net iets te hoog was, gezien het wedstrijdbeeld. Vincent, wederom bedankt dat je (zeer onpartijdig) hebt willen fluiten, klasse! Volgende week de eerste competitieronde, maar helaas zijn we meteen vrijgeloot.
 
Aanwezig: Douwe van de Pol, Naut Pentier©, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Derk Venema
29-08-2015:

A.W.C. F2 – Bataven F1

Na een drukke voetbalweek voor de meesten, mochten de jongens het veld op met een prachtig zonnetje. Ties was gescout voor de F1, maar verder was het team compleet. Wederom was de voorspelling dat het een hele zware wedstrijd zou gaan worden, aangezien de ploeg uit Gendt bekend staat om de goede en vaak lange jeugd, waarbij de goede kleigrond mogelijk een positieve bijdrage levert. Binnen 2 minuten was het dan ook al 0-2, omdat de jongens bij A.W.C. nog niet helemaal bij de les waren, of een beetje op keken naar de bezoekers. Daarna gingen de groenwitten meedoen en hoe. Met in de goal Douwe, achterin Tijn, Tom en Yves, voorin Tijs, Naut, Pepijn en aanvoerder Derk. Tijn vond het nog een beetje moeilijk om de hele tijd achterin te blijven, maar pakte ook steeds meer ballen af. Tom stond weer als vanouds steengoed te verdedigen en Yves was eigenlijk de hele eerste helft zijn directe tegenstander de baas en leverde dan eenvoudig, maar goed de ballen in bij zijn medespelers. Voorin kwamen de jongens steeds meer los en speelden prachtig de ballen naar elkaar over, wat resulteerde in de aansluitingstreffer.
Derk passte de bal naar Tijn, die hard inschoot naar Tijs, die vervolgens uit de draai met een verdekt schot de keeper verraste, 1-2. Kort daarna maakte Derk een flinke smak, waarbij er een klein stukje tand af brak, waardoor hij even naar de kant ging. Een corner van de tegenstander werd prachtig binnengekopt, waardoor het verschil weer 2 was. Kort voor het einde van de eerste helft, was Pepijn nog dichtbij een goal, na een prachtige rush langs de zij- en achterlijn. Helaas had hij de bal net niet op tijd helemaal onder controle. 
Na de rust gingen Derk, Naut, Pepijn en Tijs naar de laatste linie en mochten Tijn, Tom en Yves het voorin gaan proberen. Weer kwam Bataven goed uit te startblokken en werd de 1-4 hard binnengeschoten. Daarna vond uitblinker Douwe het genoeg en plukte alle ballen, hoe hard ook uit zijn goal en vaak nog klemvast ook. Het is maar goed dat de scouts van Chelsea er niet waren, anders was Courtois zijn plaats nu al kwijt geweest en had de F2 een speler minder gehad. Ook Tijs en Naut vonden het lastig om de hele tijd achterin te spelen, maar gelukkig werden ze goed geholpen door Tom, die automatisch een beetje inzakte. A.W.C. ging beter en beter voetballen in alle linies. De ene aanval was nog mooier dan de andere.
Vlak voor de beloning was de mooiste aanval via Tijn, Tom naar Yves, die uiterst cool de bal naar Tijn speelde. Zijn schot miste net voldoende precisie. Kort daarop was het wel raak. Een mooie steekpass van Tijs, bereikte Tijn, die koelbloedig binnenschoot, nadat hij eerste een stevig duel gewonnen had. Binnen een minuut had de thuisploeg het verschil nog kleiner kunnen maken, toen een scherpe corner van Tom voor de goal langs zeilde en Yves net niet zijn schoen er tegenaan kon zetten. Helaas bleef het bij de stand van 2-4, maar er was uitstekend en sportief door beide ploegen gespeeld.  
 
Aanwezig: Derk Venema©, Douwe van de Pol, Naut Pentier, Pepijn Rijntjes, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Ties Verheijen

22 augustus 2015

Juliana ‘31 F1 – A.W.C. F2

Vandaag mochten de jongens voor het eerst weer de wei in voor de eerste bekerwedstrijd. Het was direct een héle zware tegenstander (misschien wel de zwaarste van het seizoen), aangezien Juliana bij onze F1 in de hoofdklasse speelt. Omdat Derk, Ties, Tijs en Tom nog op vakantie waren, of een dagje uit, deden er 3 jongens van de F1 mee, Lasse, Niek en Wessel. Naut mocht voor het eerst in zijn leven in de goal staan en dat was best een beetje spannend, ondanks dat er afgelopen woensdag op keepen was getraind. In de eerste helft begonnen Lasse, Pepijn, Wessel en Yves achterin en aanvoerder Douwe, Niek en Tijn voorin. Al na 2 minuten werd duidelijk dat Juliana draait om 3 spelers, 2 donkere jongens en de jongen met de fel oranje schoenen. Zij maakten de dienst uit en A.W.C. was erg beduusd, waardoor de afspraken die vooraf gemaakt waren, lastig uit te voeren bleken. De afspraken waren naar voor druk zetten en super snel omschakelen bij balverlies.

De doelpunten vlogen om de oren (7-0 met de rust), waardoor de kopjes een beetje gingen hangen bij de bezoekers. Toch had A.W.C. voor het rustsignaal nog een aantal hele goed kansen om een heel klein beetje terug te komen in de wedstrijd. Lasse, Tijn en Wessel konden echter net niet voldoende kracht zetten om een goal te forceren.
Na de rust werd het spel beter. Er werd duidelijk meer druk gezet en A.W.C. kreeg meer en meer (grote) kansen. Achterin bleef het echter lastig om de bal weg te krijgen. Naut vond het nog een beetje moeilijk om snel de vrijstaande man te vinden, waardoor Juliana bleef loeren op ballen die net iets tekort waren. Hierdoor wisten ze nog 4 keer te scoren. Toch leek Naut gedurende de wedstrijd al te wennen aan de handschoenen en plukte een meer en meer de ballen prachtig uit de goal. De boys gingen ook beter en beter overspelen en bereikte daardoor veelvuldig de vrijstaande spelers die alleen op de keeper af konden lopen. Tijn, Douwe, Pepijn en Yves hadden op aangeven van Lasse, Niek en Wessel de vervelende nul van het scorebord kunnen schieten als de keeper van Juliana niet zo goed was geweest en er iets meer geluk was geweest bij de bal op de paal van Yves. Hierdoor bleef het helaas bij 11-0 en was de score in de 2e helft toch een beetje geflatteerd.

De stand van de penalty’s na de wedstrijd was volledig in balans, waardoor A.W.C. toch liet zien zich te kunnen meten met zo’n goede tegenstander. Het was een erg sportieve wedstrijd, waarbij alleen een tekort aan kleedruimte (of beter gezegd, het openen van voldoende kleedruimte) een verbeterpuntje bij de thuisvereniging is. Volgende keer gaat de F2 proberen de hele wedstrijd te spelen zoals de 2e helft, dan gaat het helemaal goed komen!