VERSLAGEN JO9-5

7 mei 2016
AWC F5 – De Treffers F3
Uitslag: 3-1


Vandaag om 11:15 stond de belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma, de kampioenswedstrijd. We speelden tegen de nummer 3 van de ranglijst, de Treffers F3, en zij stonden 1 punt achter op ons. We zijn koploper door een beter doelsaldo dan directe concurrent, sc Millingen F1, dat evenveel punten heeft. Theoretisch kon de Treffers nog kampioen worden maar Millingen had haar laatste wedstrijd gewonnen, dus die droom was voor de wedstrijd al vervlogen. We speelden in de schroeiende hitte op het dampende kunstgras onder grote aanmoedigingen van vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, vrienden, en bekenden. 
De laatste weken hebben we nauwelijks samen kunnen trainen door de vele wedstrijden en daaropvolgende vakantie dus het was afwachten hoe we deze wedstrijd zouden spelen. Om 11.15 klonk het fluitsignaal van een zeer spannende wedstrijd met een mooi einde van het voetbalseizoen voor de F5. 

De eerste helft zou Jimmy eigenlijk keepen maar de lichtgeblesseerde Liam gaf aan dat hij de hele wedstrijd wilde keepen. Dat deed hij formidabel, en hij hield hij ons de eerste helft op de been. 
De vaste, eerste wissels Stijn en Daan waren ook vandaag weer als eersten aan de beurt. De eerste minuten leek de warmte als een deken om ons heen te slaan want we waren niet fel. Of was het toch de spanning. De treffers speelden slim en erg leuk. Zij speelden vaak lange ballen langs de zijlijn en daarbij werden de ‘te’ aanvallende/gretige jongens van de F5 in een pass ‘uitgespeeld’. Na enkele hachelijke momenten voor ons doel en goede reddingen van Liam kwamen we enigszins in de wedstrijd. Vooral via rushes van Jordy werden we gevaarlijk maar de keeper van de Treffers stond ook zijn mannetje. Het spel golfde heen en weer en er werd met krachten gesmeten. De grootste kans voor de F5 in de eerste helft was wellicht voor Stijn, die een afgeketste bal te snel nam en deze verdween rakelings naast het doel. Na de eerste helft, waarin de Treffers beter was en niet gescoord werd, kwamen de oververhitte jongens van het veld lopen. 

Terwijl de jongens in de schaduw afkoelden en het nodige water dronken, gaf ik aan dat we als team moesten knokken om kampioen te worden. En speel in deze hitte op tijd de bal over, win je duels, en speel vanuit je positie. Allemaal wijze woorden van de trainer maar jongens van deze leeftijd trekken toch vaak hun eigen plan.
De tweede helft waren we de betere ploeg maar het bleef uitkijken voor de snelle tegenaanvallen van de Treffers. Maar daar heeft de F5 een beresterk verdedigingsduo voor Sjoerd en Seeger. In deze wedstrijd kregen we slechts de 8e tegentreffer in 11 wedstrijden te incasseren, grote klasse. De tweede helft startten we goed en waren veel feller zoals vaak de tweede helft. We kregen direct veel corners maar daaruit konden we niet echt gevaarlijk worden. Totdat een corner van Tijs niet goed werd weggewerkt en Amaar de 1-0 binnen schoot. De jongens werden gek van geluk en dan wil je eigenlijk dat er direct wordt afgefloten maar ja … de wedstrijd duurde nog ruim 10 minuten. We bleven agressief spelen en kropen zoals het hele seizoen niet in onze schulp. Dit enthousiasme werd enkele minuten later met de 2e treffer beloond. Stijn speelde de bal naar Jimmy die de keeper kansloos liet, 2-0. Dat gaf enigszins adem. Jordy maakte de 3-0, door een mooie pass van Daan te controleren, en zijn schot caramboleerde via beide palen over de doellijn. Er kon nu niets meer fout gaan, en de laatste minuten tikten weg waarin de Treffers zoals gezegd een verdiende treffer maakte, 3-1. Het laatste fluitsignaal klonk, en het feest barstte los. Wat een grote klasse om kampioen in een competitie waarin vooral F1 en F2 teams de directe concurrenten waren. Ook de cijfers spreken voor zich:
Wedstrijden: 11 (gewonnen:9 / gelijk:1 / verloren: 1)
Punten: 28
Doelsaldo: 64 – 8

Ik heb enorm van jullie genoten. Jullie zijn individueel en als team enorm gegroeid. 
Bedankt voor jullie energie en enthousiasme op de trainingen en in de wedstrijden. 

AWC bedankt voor het leuke onthaal in de kantine en de beloning voor het kampioenschap. 
P.S. Nu nog een beker winnen op 28 mei op het internationale toernooi in Heumen!!
Tot volgend jaar!!!   
23-04-2016

Orion F9 - AWC F5: 0-5


Vanochtend stond de 5e wedstrijd in 15 dagen op het programma. We speelden de laatste uitwedstrijd tegen Orion, een paar honderd meter verderop dan afgelopen woensdag toen tegen de Trekvogels. Er waren eigenlijk veel overeenkomsten met de wedstrijd van afgelopen woensdag qua tegenstander, verloop van de wedstrijd, en de uitslag. We wonnen deze koude ochtend terecht, en spelen over 2 weken de laatste wedstrijd voor de titel. 

De warming up werd slapjes afgewerkt, en dat werd in de eerste minuten van de wedstrijd duidelijk want Orion werd direct gevaarlijk. Dat gebeurde terwijl de jongens was gevraagd om te spelen zoals de tweede helft van afgelopen woensdag. Daarin waren we sterk in de duels, op tijd een balletje spelen en/of actie maken, maar niet te lang met de bal lopen. De eerste helft speelden we ‘te’ aanvallend en Orion kwam er met een diepe spits en snelle uitbraken soms gevaarlijk uit. Seeger hoefde geen wereld reddingen te verrichten om zijn doel schoon te houden maar het ging soms gemakkelijk doordat we niet op tijd op onze plek stonden. Raakten we dan geen ‘pepernoot’? Jawel, Stijn kreeg de eerste kans maar tikte te zachtjes tegen de bal. Liam reageerde snel en goed op een afgeslagen bal, en hij schoot na vijf minuten 0-1 binnen. Hierna richtten we ons vooral op het vijandelijke doel. Het tweede doelpunt kwam op naam van Amaar nadat de bal een paar keer goed werd overgespeeld. Daarna hadden uit kunnen/moeten lopen maar een schot van Jordy miste de scherpte, en verdween voorlangs. Jimmy zag de meegekomen Daan over het hoofd voor een balletje breed, en zijn schot werd door de keeper gestopt.

De tweede helft trok Tijs het keeperstenue aan, en hij hoefde ook geen echte reddingen te verrichten. Daar baalde hij van want dan sta je eigenlijk voor “Jan met de korte achternaam” op doel. Dat kwam ook door goed verdedigend werk van Liam, Seeger en Sjoerd. De ‘nieuwe’ keeper van Orion stond de tweede helft in een schiettent maar daar wist deze keeper raad mee. Hij hield de schade zeer beperkt tot 2 tegentreffers. Hij redde goed op schoten en plukte ook een aantal goede voorzetten voor de voeten weg. Het was Jimmy die de 0-3 maakte nadat een corner van Stijn niet goed werd weggewerkt. De bal stuiterde voor Jimmy zijn voet en hij joeg de bal binnen. Daarna kreeg Stijn een tweetal mooie kansen maar hij beloonde zichzelf niet voor een goede wedstrijd. Ook Jordy, Daan en Jimmy stuitten op de keeper, of waren niet helemaal scherp voor het doel. Na goed doorzetten van Sjoerd op rechts speelde hij de bal naar Jordy en die scoorde de 0-4. De scheidsrechter zag nog een doelpunt maar die moet ik gemist hebben, 0-5. In de tweede helft werd beter gespeeld, goed gewerkt en beter vanuit de positie gespeeld. De gewilde drie punten konden dus weer mee naar Wijchen. Over twee weken is de laatste wedstrijd tegen Treffers F3, zij staan 3e en dat wordt hopelijk een mooie afsluiter van de voorjaarscompetitie. 

Doelpunten: Amaar, Liam, Jordy, Jimmy, kadootje Orion (1) 

 
20-04-2016

Trekvogels F4 - AWC F5: 0-5

Vanavond moesten we de wedstrijd van 30 april spelen op de Kwakkenberg voetballen tegen de “in het groen-zwart spelende” Trekvogels. Zij stonden op plaats 9 terwijl wij nog koploper zijn op doelsaldo. Het doelsaldo van Trekvogels (20-21) en de lengte van de spelers gaven toch even te denken. We wisten na het verlies van afgelopen zaterdag dat we moesten winnen. De eerste helft was het af-en-toe billen knijpen maar de tweede helft stelden we orde op zaken.

De eerste helft stond Daan onder de lat, en hij kon de lat ook aantikken want de golatjes waren vooral breed en niet hoog, aldus de scherpe conclusie van Liam. Sjoerd en Stijn in de wissel, en de andere stonden op hun vaste posities op het veld. Het spel ging heen-en-weer waarbij beide teams kansen om te scoren. Trekvogels vergat dat, en Daan verrichte een mooie redding door de bal over de lat te tikken. We krgen een aantal kansen maar de rust en het overzicht ontbraken soms. ZO schoot Amaar een voorzat van Jordy te snel richting doel, terwijl hij tijd en ruimte had. En Jimmy produceerde een rollertje nadat hij de bal van de voet van Amaar pikte, die er beter voor stond. Goed doorzetten van Stijn op rechts leverde net geen doelpunt op. Toch kwamen we na een kwartier op 0-1 door een doeplunt van Amaar die een bal in de linker hoek schoot. Na wedstrijd gaf de scheidsrechter dat Trekvogels de eerste helft boven haar niveau speelde, en wij stonden te dicht bij de bal, het veld was heel groot, en het voetballen verliep moeizaam. Er werd wel goed gewerkt, met name de verdediging met Seeger en Sjoerd liet nauwelijks steken vallen.

Zoals geschreven was de tweede helft voor de F5. Trekvogels produceerde vooral einde wedstrijd  enkele schoten, waarvan er eentje op de paal belandde. Ze hadden eigenlijk wel een doelpunt verdiend, ondanks dat ik graag de 0 op de eindstand zie. De tweede helft begonnen we fel, en vrijwel direct na het fluitsignaal scoorde Liam met zijn rug uit een corner van Tijs. Daarna speelde Jordy zich een aantal keren vrij maar zijn schoten misten de scherpte, en waren vooral hard. Hierna misten Jimmy en Daan de scherpte voor het doel. Vooral de actie van Stijn op de achterlijn, en de voorzet waren van grote klasse (dat is soms meer genieten) dan een doelpunt. De derde kans voor Jimmy verzilverde hij, en bracht de veilige 0-3 stand op het scorebord. Daarna prikte Stijn de 0-4 binnen. En we begonnen weer te voetballen. Zo schoof Tijs de bal van achteruit naar Daan, en hij paste richting Jordy, Jordy kreeg de bal Amaar en scoorde 0-5. Daar bleef het bij door goed keeperswerk. Na de penalties en een sportieve hand staan we nog steeds bovenaan. As zaterdag uit naar Orion voor de een-na-laatste wedstrijd, en hopelijk weer drie punten.

Doelpunten: Amaar (2), Stijn, Liam en Jimmy (1)

 
12-04-2016

AWC F5 – DVSG F1: 4-1

Vanavond stond de topper tegen DVSG F1 op het programma. We hadden drie relatief makkelijk overwinningen achter de rug maar we wisten dat DVSG, die zaterdag hun tweede wedstrijd verloren, een zware tegenstander zou worden. Ze waren groot van stuk, en ik probeerde uit te leggen dat werklust, niet bang zijn, en tijdig overspelen noodzakelijk is om de fysieke kracht van DVSG te ontwijken. De eerste helft waren enigszins onder de indruk maar de tweede helft waren zij dat van ons. Op deze heerlijke voetbalavond floot de broer van Amaar, Mohammed, de wedstrijd. Hij werd tien minuten voor de wedstrijd gevraagd maar erg fijn dat ons hebt willen helpen.

De eerste helft stond Liam op doel, Seeger en Sjoerd stonden in de verdediging, Jordy en Tijs speelden op het middenveld, en Jimmy en Amaar in de aanval. Zoals ‘gewoonlijk’ begonnen Stijn en Daan in de wissel. De eerste minuten werd er erg tegen DVSG opgekeken, en we beseften dat we niet zoveel tijd en ruimte kregen als in de voorgaande drie wedstrijden, alhoewel ik dat verteld had. In het begin moesten we wennen aan de fysieke kracht van DVSG maar gaandeweg de eerste helft bleek het begrip te komen dat we fysiek mee moesten in de strijd maar het voetballend moesten oplossen. Dat laatste lukte niet altijd maar desondanks kwamen we de eerste helft na 5 minuten op voorsprong door Jordy. Hij sprintte met de bal aan de voet een aantal DVSG spelers voorbij en pegelde de bal met zijn linker tegen de touwen. De rest van de eerste helft kregen we nog een aantal kleine kansen maar daarin misten Jimmy, Jordy, Amaar, Tijs de scherpte, kracht en geluk voor een doelpunt. DVSG was de bovenliggende partij in de eerste helft, en zij kregen een aantal grote kansen. Zo zag Liam een tegenstander allen op hem afkomen maar Liam sprintte uit zijn doel, verraste daarmee de DVSG speler, die hard tegen Liam schoot. Er vlogen een aantal schoten van ver over het doel, en Liam verrichte een klasse redding een schot van DVSG. Naast de reddingen van Liam waren vooral Sjoerd en Seeger een sta-in-de-weg voor de aanvallers. We gingen rusten met een kleine voorsprong (1-0) en ik dacht enigszins vermoeide mannen mijn kant uit te zien komen. Eve

Voor de tweede helft gaf ik aan en begrepen jongens zelf ook dat we sneller moesten spelen, en niet zo onder de indruk van het fysiek van DVSG moesten zijn. Jimmy ging keepen maar hij had nagenoeg geen werk te verrichten. We schoten uit de startblokken. De aftrap werd genomen, Jordy nam de bal voorbij een aantal spelers mee, gaf een perfecte dieptepass op Amaar. Amaar controleerde de bal en schoot de 2-0 binnen. Daarna probeerde DVSG van hun doel te komen maar dat liet de F5 niet toe. Ze kwamen nog nauwelijks op onze helft, want de aanvallende impulsen werden vaak in de kiem gesmoord of achterin professioneel afgewerkt. De F5 bleef volop doorgaan, met soms goed overspel. Zo kwam de bal via Tijs bij Jordy, die langs de zijlijn sprintte en vanaf de achterlijn een strakke voorzet op Daan gaf. Daan weet met zulke ballen wel raad en tekende voor de 3-0. Bij de aftrap stonden ze weer in de aanvalshouding dus ik riep de jongens om op hun positie te spelen, dat pikten we goed op en we kregen kansen via Tijs die van dichtbij tegen de keeper schoot, Stijn schoot in het zijnet, en ook de vele corners leidden niet tot een doelpunt. De 4-0 was een doelpunt van Jordy die in tweede instantie de bal scoorde, alhoewel hij de bal ook breed had kunnen leggen op Amaar of Daan. De vreugde was niet minder groot bij de spelers en de vele toeschouwers. Daarna viel op knullige wijze in de laatste minuut nog de 4-1 maar die is voor de statistieken. Als team waren we de eerste helft onder de indruk maar de twwede helft hebben we laten zien dat we de terechte koploper zijn. We hebben een achte teamprestatie neergezet waarbij iedereen het uiterste heeft gegeven. Dat heeft een mooie overwinning op deze taaie tegenstander opgeleverd, grote klasse.

Doelpunten: Jordy (2), Amaar, Daan (1)  
   
 
16-04-2016

AWC F5 – Heumen F1: 0-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen het altijd lastige Heumen op papier. Zij stonden op de ranglijst negen punten achter maar zij wonnen en verloren hun wedstrijden altijd nipt. Ik hoopte dat de fysieke ervaring tegen DVSG ons in deze wedstrijd van pas zou komen. Heumen was namelijk een mix van grote sterke jongens en meisjes, en er liepen enkele behendige spelers tussendoor. Heumen speelde fysieker dan DVSG, en zette goed druk op de bal. Dat konden ze een halfuur volhouden, daarna zakten ze in elkaar, maar we kregen de bal vandaag voor het eerst dit seizoen niet in het doel.

We begonnen eigenlijk goed, en kregen direct een kans die net werd naast geschoten. Daarna vergaten we te voetballen, en konden niet mee in de fysieke strijd die Heumen leverde. Daarin zijn we niet sterk, en we wisten in het veld niet goed hoe we hiermee om moesten gaan. Heumen was de eerste helft de bovenliggende partij en ze kregen enkele kansen. En een hoog schot was  onhoudbaar voor Jordy 0-1. Daarna probeerden we wel door hun linies heen te komen maar we misten een beetje geluk in de passing, en de echte wil om duels te winnen. We produceerden uit een corner een schot op de paal maar daar hadden we geen geluk. 

Stijn keepte de tweede helft en zag de aanvalsdrang van Heumen wegvloeien. We waren de tweede helft beter, en Heumen speelde op de counter waarin ze nauwelijks gevaarlijk werden. De verdediging van Heumen bleef stug in de eerste tien minuten van de tweede waarin we moeite bleven houden om gevaarlijk te worden. De laatste 10 minuten hadden we de gelijkmaker moeten maken want Heumen was volledig uitgeput en hing voor haar eigen doel. De echte scherpte ontbrak, en schoten van Jordy, Tijs, Daan, Jimmy en Amaar brachten ons niet het verdiende doelpunt. Hopelijk leren we uit vandaag dat we moeten blijven voetballen, en als het nodig is om de beuk erin te gooien. De jongens waren zuur na de wedstrijd, een goed teken als je verliest, en dat betekent dat we komende drie wedstrijden moeten winnen om kampioen te worden. 


 
09-04-2016

OSC F10 - AWC F5: 0-15

In alle vroegte moest vanuit Wijchen vertrokken worden voor de wedstrijd tegen OSC F10, de rode lantaarn. De wedstrijd moest, en werd gewonnen. Het was belangrijk om de ‘nul’ te houden, lekker te voetballen, en de nodige doelpunten te maken. Er werd bij vlagen leuk voetbal gespeeld, en dat kwam door een mooie acties richting achterlijn, strakke voorzetten en uitgespeelde doelpunten. We speelden in een zwak zonnetje op een snel veld was snel door een nachtelijk buitje, dat nog niet was verdampt.. 

Stijn en Daan waren de wissels, en de anderen stond op hun vertrouwde plekken behalve Tijs want die stond op doel maar dat vindt hij dat ook erg leuk. De wedstrijd startte en het spel was de eerste minuten slapjes en rommelig. De vroegte zorgde misschien voor slappe benen maar we wel beter dan OSC maar r dan de tegenstander. We stonden positioneel niet erg goed, en daarom moesten we toch de onnodige meters maken. Het ijs werd zoals vorige week door Liam en Jordy gebroken, die voor de 1-0 en 2-0 zorgden. Liam scoorde met een mooie schuiver in de linker benedenhoek, en Jordy tikte zijn eerste doelpunt binnen 0-2. Daarna mochten Daan en Stijn hun posities innemen. Daan was direct van waarde toen een slecht uitgeschoten bal bij hem terecht kwam, rustig schoof hij de bal onder de keeper, 0-3. Daarna volgde twee mooie doelpunten. De 0-4 van Amaar begon bij een goede actie van Daan op rechts, de bal kwam stuiterend voor, en Amaar speelde koppende zijn tegenstander uit en volleerde binnen, technisch erg goed.
De 0-5 van Daan begon bij Seeger die de bal van achteren goed naar Jordy speelde, hij gaf de bal strak voor en Daan werkte af. Het slot van de eerste helft kwam op naam van Stijn, die vlak voor zijn doelpunt al van ver de paal al had geraakt. Hij schoot van dichtbij de 0-6 ruststand op het bord. Tijs en Amaar, die de tweede helft keepte kregen door het goede werk van Seeger, Sjoerd en Liam geen moeilijke ballen te verwerken. 

De tweede helft maakten Jimmy en Tijs beiden een hattrick en dat kwam vooral door goed voorbereidend werk van de zijkanten. De eerste vier doelpunten waren ‘intikkers’ maar dan moeten ze er nog wel in. 0-7 op naam van Tijs na een voorzet van rechts en de bal verdween in de linker onderhoek, de 0-8 van Jimmy kwam uit een corner van dichtbij. De 0-9 was een individuele actie van Tijs, na goed overspel tussen Sjoerd en Liam, waarbij hij een speler eenvoudig passeerde en met hetzelfde gemak binnen tikte. De 0-10 moest in twee keer maar Jimmy scoorde, en de 0-11 was ook van Jimmy. Jordy maakte de 0-12 in tweede instantie terwijl hij ook de bal breed had kunnen spelen op Daan. Tijs bracht met zijn derde treffer de 0-13 eindstand op het scorebord. De laatste vijf minuten stonden Tijs & Jimmy langs de kanten maar kansen en schoten van Daan, Stijn, Sjoerd (mooie volley uit een corner, Seeger troffen geen doel. Na de pingels werd een sportieve hand gegeven, en de scheidsrechter was blijkbaar de tel kwijt want hij gaf ons na de wedstrijd 2 doelpunten cadeau. Na 3 wedstrijden de 0 en veel doelpunten komen er 2 zware wedstrijden aan tegen respectievelijk DVSG F1 & Heumen F1.

Doelpunten: Tijs & Jimmy (3), Daan & Jordy & cadeau OSC (2), Liam, Amaar, Stijn (1)

 
02-04-2016

AWC F5 – Juliana F4: 13-0


Deze wedstrijd was Juliana F4 de tegenstander. Wij waren lekker op tijd op het veld voor de warming up, en Seeger die de eerste helft keepte, kon worden ingetrapt. Juliana leek even niet te komen maar de leider stelde ons gerust. Het zijn uitslapers want ze verschijnen meestal kort voor de wedstrijd. Dat klopte want om 08:25 arriveerden ze en vijf minuten later floot Peter voor het begin van de wedstrijd in een heerlijke ochtendzon. 

Voor Seeger speelden Sjoerd en Liam in de verdediging. En ik had Jordy gevraagd om vanaf het middenveld de verdediging in het oog te houden. Tijs begon ook op het middenveld. Voorin mochten Jimmy en Amaar het spits afbijten. Na de eerste minuten werd snel duidelijk dat we sterker waren, niet alleen fysiek in de duels maar voetballend waren we een klasse beter. De laatste wedstrijden is het samenspel enorm vooruit gegaan, wordt elkaar de bal gegund en het kijken is daardoor een genot. Voordat Stijn en Daan na vijf minuten het veld mochten betreden, hadden de vrienden Liam en Jordy hun doelpunten al gescoord, 2-0. Amaar scoorde 3-0 en de 4-0 kwam op naam van Daan. Dat was een mooie treffer zowel in de opbouw als de afwerking. De uittrap van de Juliana keeper werd door Stijn beheerst uit de lucht onder controle gebracht, hij speelde de bal direct door naar Amaar, die verlengde op zijn beurt de bal direct naar Daan, en Daan schoot de bal hard via de lat in de verre bovenhoek. Een aanval uit het boekje noemen we dat. De 5-0 was voor Jordy met een harde pegel, zo maakt hij ze meestal. Tijs kopte de 6-0 binnen uit een corner en daarmee was de rust bereikt. Sjoerd hield het achterin goed dicht en helaas leidden zij vele en lange rushes helaas niet tot een doelpunt. In de rust kregen de jongens al de complimenten van de Juliana trainer over het vertoonde spel. 

Stijn keepte de tweede helft en hij zou net zoals Seeger slechts figureren in het doel. De tweede helft werd het voetbal weer goed opgepakt en liepen we uit naar een zeer ruime 13-0. Hiermee kreeg Juliana vandaag net zoveel tegentreffers te verwerken als in haar voorgaande 4 wedstrijden. De doelpunten werden gemaakt door Jimmy, die de laatste weken, altijd goed is voor 1-2 doelpunten. Hij maakte 7-0 en 10-0. Liam en Tijs maakten beiden hun tweede doelpunt respectievelijk 8-0 en 12-0. Daan maakte er nog drie namelijk de 9-0, 11-0 en 13-0 waarbij de 9-0 een typerende goal is van werklust en samenspel. Daan verovert de bal op het middenveld, speelt hem breed naar Jimmy die speelt de bal naar links op Jordy. Jordy ziet de vrijlopende Daan, en speelt de bal door een kluwen van Juliana spelers, en Daan werkte bal tegen de touwen. Seeger, Sjoerd en Stijn wisten niet te scoren maar hielden voor de derde keer de belangrijke ‘nul’.

Er is een mooie wedstrijd op de mat gelegd tegen deze tegenstander. We zijn goed blijven voetballen en niet voor eigen succes gegaan. Dan blijkt voetballen leuk, makkelijk en het bezorgt de vele, trouwe toeschouwers kijkplezier. We staan nog steeds bovenaan en de komende weken zullen we moeten laten zien dat we daar terecht staan. Volgende week naar OSC F10 in Oosterbeek, de rode lantaarn, ook deze zal gewonnen moeten.

Doelpunten: Daan (4), Tijs, Liam, Jordy, Jimmy (2), Amaar (1) 
26-3-2016

AWC F5 – Union F5: 9-0


 

De vierde wedstrijd was een wedstrijd tegen Union F5. Zij hadden 4 punten uit 3 wedstrijden en wij 7 punten uit evenveel wedstrijden. Na deze wedstrijd zou duidelijk worden of wij bovenin konden meespelen of dat de ‘voorlopige’ middenmoot op dit moment bij het team past. We speelden op het kunstgras in een heerlijk zonnetje. De jongens gaven vandaag een duidelijk antwoord op de vraag voor welke plek zij willen spelen. We voetbalden ons naar een zeer mooie en ruime overwinning.

Alle jongens waren lekker op tijd en hadden zoals altijd zin om lekker te voetballen. Na de warming up en de waarschuwing dat we deze tegenstander, gelijk tegen Achilles F2, niet mochten onderschatten, kon de wedstrijd beginnen. Jordy moest de eerste helft keepen, achterin starten Seeger en Sjoerd, Tijs en Liam speelden op het middenveld, Jimmy en Amaar begonnen in de aanval. De eerste minuten gingen redelijk gelijk op. Union posteerde 2 jongens stug achterin en de andere Union’ers moesten het verder maar uitzoeken. De aanvallen van Union bestonden vooral uit grote passen richting ons doel maar gevaarlijk werden ze niet, want onze verdediging greep kundig in met name Seeger heerste. Na vijf minuten begonnen we duidelijk sterker te worden dan Union. En het eerste doelpunt was enigszins gelukkig en kwam op naam van Tijs die een bal hard voorgaf, en de keeper hield de onvoldoende onder controle met effect rolde de bal over de doellijn, 1-0. Daarna begonnen we te voetballen zoals het hoort. Jimmy pikte de bal op, speelde 2 tegenstanders en schoof de bal hard onder de keeper door 2-0. Daarna kwam  . Het vierde doelpunt was een schoolvoorbeeld van een aanval. Stijn veroverde bal, speelde deze langs de zijlijn naar zijn broer Tijs, die vervolgens de bal direct naar Amaar speelde. Die kapte de bal af, gaf de voorzet vanaf de zijkant op Daan die overtuigend binnen schoof 4-0. Daarna volgde nog een kopbal van Tijs op de paal, en de rebound was ook niet aan hem besteed. Ook een schot van Amaar en 2 schoten van Daan troffen geen doel. De rust was bereikt met 4-0 door goed voetbal, en druk op de bal.

De tweede helft werd net zo goed als de eerste helft. Sjoerd trok de handschoenen en Jordy had in de eerste helft vanuit zijn doel duidelijk laten blijken dat hij blij was dat zijn ‘verplichte’ keepersbeurt weer achter de rug was. De 5-0, een harde kopbal van onze krullenbol Amaar, uit een corner. Jordy pegelde daarna de 6-0 en 7-0 vanaf links in de verre hoek binnen. De 8-0 van Liam was ook weer een heerlijke treffer waarbij hij de bal vanaf een meter of 10 hard in de kruising joeg. De laatste treffer was Jimmy, die na een goede actie, zichzelf vrij speelde en beheerst de bal in de oek schoof. We hadden de magische 10 kunnen halen maar Tijs stond in de baan van het schot van Seeger en Amaar vergat rustig de bal binnen te schieten in een 1 op 1 met de keeper. Hij schoot hard maar recht in de handen van de keeper. Ook verwoede schoten van linkpoot Stijn werden gekeerd of misten doel. 

We waren enorm verrast door deze grote uitslag met zulk leuk voetbal. Hopelijk was het geen –eendagsvlieg maar dat zal de volgende wedstrijd tegen Juliana duidelijk worden. We zijn ondertussen koploper met 10 punten uit 4 wedstrijden.   

Doelpunten: Jimmy, Daan, Jordy (2), Tijs, Amaar, Liam (1)
 
19-03-2016

Achilles’29 F2 – AWC F5: 4-5


Vol verwachting en enige spanning vertrok iedereen naar Groesbeek om de plaatselijke koploper te lijf te gaan. Zij hadden 4 wedstrijden gespeeld en 10 punten behaald. We hadden evenveel verliespunten met 4 punten uit 2 wedstrijden. 
Het werd een pittig en zeer spectaculair duel, waarvan de F5 de terechte winnaar werd. Achilles F2 is een team met 2-jaars F die vooral kracht en snelheid in de strijd gooien. We moesten daar onze werklust, en technisch voetbal tegenover zetten. Dat bleek uiteindelijk genoeg voor 3 punten. 

Het spel golfde de eerste minuten flink heen en weer. Er werd van beide kanten voor elke bal gewerkt, en het balbezit was vaak van korte duur. De eerste kansen kwamen na vijf minuten maar deze misten nog de precisie van een doelpunt. In onze gretigheid volgden we met teveel jongens de bal en de individuele acties werden te lang doorgevoerd, waardoor we niet echt gevaarlijk werden. De eerste grote kans was voor Daan maar hij trof de paal. Het eerste schot van Achilles glipte door de benen van Amaar, die keepte, maar Stijn kon de bal tijdig voor de lijn wegtrappen. Daarna kregen we een corner die bij Jordy terecht kwam. Hij tikte de bal met de punt door naar Stijn die op het doel punterde en het was Tijs die de bal net voor de doellijn binnen knalde 1-0. Daarna veroverde Liam de bal op rechts, en hij speelde naar de vrijstaande Stijn, die gaf een prachtige steek pass tussen twee verdedigers op Tijs. Hij faalde niet oog-in-oog met de keeper 2-0. Daarna hadden we wedstrijd behoorlijk onder controle dus de 2-1 door een afstandsschot kwam onverwacht, en ongewenst kort voor de rust. 

Daan, die de eerste helft op rechts vele rushes gemaakt had, was aan zijn keepersbeurt toe. Daan is best een behoorlijke keeper maar de treffers van Achilles waren onhoudbaar. Achilles begon agressief en we waren enigszins overdonderd, en dat kwam vooral door de ‘snellere’ omschakeling waarop wij niet hadden gerekend. De 2-2 viel vrij snel maar de gretigheid naar voren van de F5 lijkt soms ontembaar maar is ook een grote valkuil. Gelukkig leverde dat de 3-2. Jimmy volleerde een corner van Tijs in de verre hoek. Daarna vergaten we te blijven voetballen, en Achilles drong aan. Jordy en Liam hielpen de verdediging maar de tegenstanders ontglipten een aantal keer met goed spel en daarmee werden de 3-3 en 4-3 een feit. De jongens leken moe gestreden en Achilles dacht drie minuten voor tijd de buit binnen te hebben. De F5 toonde ruggengraat. Seeger pikte bij een inworp de bal op, liep een tegenstander voorbij een knalde de 4-4 binnen. En een minuut voor tijd werd bij slechts verdedigen van Achilles de bal door Stijn met rechts voorgezet, hij is stijf links, naar Amaar. Hij stond vrij voor een leeg doel en het tikje voor 5-4 voelde heerlijk, en het betekende 3 punten mee naar Wijchen. 
Er is hard gewerkt, en de inzet is met 3 punten beloond. We doen weer lekker mee in deze competitieronde.

Doelpunten: Tijs (2), Jimmy, Seeger, Amaar (1)     

De wedstrijd van 26-3-2016 (AWC F5 – Union F5) is geëindigd met de stand 9-0
27-02-2016

AWC F5 – Millingen F1 
Uitslag: 1-1


Na de winst van vorige week kwam vandaag Millingen op bezoek. Ik had de jongens voorbereid op fysiek sterke jongens maar dat bleek mee te vallen. Voor de wedstrijd werden de laatste tips gegeven, zoals schiet van afstand want het veld is glad en er stond een zeer matige keeper in het doel. Het was ijskoud maar we speelden op het kunstgras, en konden dus heerlijk voetballen. Het werd een spannende wedstrijd met kansen voor beide teams, en een terechte uitslag.

Liam twijfelde niet toen gevraagd werd wie wilde keepen, en zo belandde hij de eerste helft op doel. Tijs en Daan mochten nog vijf minuten langer de warming up doen als reserves. De verdediging stond weer met de vertrouwde namen Sjoerd, Stijn en Seeger, en de voorwaartsen waren Jimmy, Jordy en Amaar. Na het eerste fluitsignaal van Peter, in afwezigheid van de jeugdscheidsrechter, kwam de wedstrijd direct op gang.
We waren vanaf het begin dreigend maar we werden niet echt gevaarlijk. Millingen verdedigde goed en agressief, en wij hadden vaak net iets teveel tijd nodig voor een pass, aanname of schot. Maar een knal van Daan had een beter lot verdiend maar hij vloog nipt voorbij de kruising. Tijs dreef zijn actie te ver door, waar hij had moeten schieten voor 1-0. Een kopbal van Sjoerd uit een corner ging net naast. We hadden kansen maar benutten ze niet. We moesten alert blijven voor de aanvallende uitspattingen van Millingen want daarbij werden zij een aantal keren erg gevaarlijk. Zij misten zelfs een vrije kans op de 0-1. De eerste helft waren we de bovenliggende partij en hadden we 1 of 2 doelpunten moeten scoren, maar de ruststand was toch 0-0.

De tweede helft trok Stijn het keepershirt aan, en na een aantal zeer koude minuten begon de tweede helft. We gaven aan iets de vrije man te zoeken, en dat de verdediging bewaakt moest worden. Maar de gretigheid om voorwaarts te spelen (lees: scoren) nam toe. Daarmee kwam ruimte bij ons achterin, en speelden we Millingen in de kaart. De ruimte tot het doel van Millingen was vaak (te) klein waardoor we niet de tijd en ruimte kregen om goed aanvalsspel te spelen. Het was een drukte alom voor het Millingen doel maar toch wist Amaar een schot te produceren dat via de paal over de doellijn rolde. Maar de keeper pakte de bal rustig van de doellijn af.
Ook een aantal voorzetten werd door Millingen onderschept, of we speelden niet nauwkeurig over, erg zonde. De omschakeling van aanval naar verdediging kostte soms teveel tijd, want we moesten vaak ver komen. Millingen profiteerde hiervan en Stijn was kansloos op een knal van dichtbij, 0-1. Daarna klemde Stijn de bal goed op een afstandsschot. Snel na het doelpunt van Millingen kwam het einde van de wedstrijd in zicht.
Peter telde terecht enkele minuten blessuretijd want een aantal jongens, Jordi en Sjoerd, hadden de bal vol in het gezicht gehad. Na een aantal corners achter elkaar was er nog een minuutje te spelen. Tijs nam de laatste corner voor zijn rekening ,en bracht de bal hoog voor. Iedereen van AWC misten, maar Millingen tikte de bal (on)gelukkig in het eigen doel, 1-1. Daarna klonk direct het eindsignaal en de vreugde was groot met de dik verdiende punt. De pingels verliepen vlekkeloos en er werd een sportieve hand geschud.
A.s. zaterdag thuis tegen Union F5 om weer drie punten op de Wychert te houden.

Doelpunten: Millingen (e.d.)
20-02-2016

Eendracht’30 F2 – AWC F5 
Uitslag: 0-4


De eerste pot voetbal na de winterstop stond op het programma. Hierin was de tegenstander Eendracht’30 F2 uit Mook. We zijn in de 4e klasse blijven steken, ondanks de tweede plek in najaarscompetitie maar de tegenstand zal zwaarder zijn, vooral fysiek, is de verwachting.
We moesten het vandaag zonder Stijn stellen want die had een beroerde nacht achter de rug, en hij moest verstek laten gaan. 

De opstelling was gemaakt en dat hield voor de 1e helft in: Tijs op doel, Seeger, Sjoerd en Liam boden hem ondersteuning en de aanval was voor Daan, Jimmy en Jordy. Amaar begon als wissel. Na het fluitsignaal golfde het spel heen-en-weer en zij bleken enkele ‘aardige’ spelers te hebben maar we waren fel op de bal. De eerste kansen waren voor ons maar de voorzetten werden gemist en schoten veelal geblokt. Het leek een taaie ochtend te worden, maar we werden steeds ‘dominanter’ en wonnen bijna alle duels. Het was de jarige Jimmy die zichzelf een mooi cadeau gaf door een prima pass tegen de touwen te werken, 0-1. Een aantal minuten later ontdeed Jimmy zich van een aantal spelers, en hij besloot te schieten in plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande Amaar. Op slag van rust, kwam een afgeketste bal van een corner voor de voeten van Liam die met een stuiterend schot in de korte hoek de keeper versloeg, 0-2. Dat is toch iets comfortabeler rusten.

De 2e helft ging de jarige ‘job’ keepen, en Tijs mocht zijn kilometers gaan vreten op het veld. Verder veranderde de opstelling niet, evenals het spelbeeld in de tweede helft niet. Sjoerd, Seeger en Tijs hielden de aanvallende impulsen van Eendracht volledig onder controle. Eendracht is de hele wedstrijd namelijk niet gevaarlijk voor ons doel geweest. De vechtlust en het winnen van veel duels zijn altijd een goede basis voor resultaat maar er kwam ook nog een aantal zeer mooie momenten voorbij. Zo werd Daan vrijgespeeld voor de keeper, na een mooie combinatie van Tijs en Amaar, maar Daan schoot de bal helaas naast. Daan vond in een eerdere kans ook niet de rust om een vrije bal rustig in de hoek te schuiven, want hij schoot de bal met volle kracht recht in de handen van de keeper. Scoren lukte Daan vandaag niet maar zijn splijtende pass op Amaar was magnifiek. Amaar prolongeerde deze kans tot de 0-3 met een beheerste roller. We zaten echt lekker in de wedstrijd en de 0-4 kwam op naam van Tijs die in de slotseconde een afgeslagen bal oppikte, een tegenstander uitspeelde, en de bal beheerst en hoog binnen knalde. Een mooie start van de competitie en dat stemde iedereen goed, en ook de traktatie werd ook zeer goed ontvangen. Volgende week staat vermoedelijk een zware pot op het programma tegen sc Millingen F1 maar we gaan natuurlijk voor de volle winst.

Doelpunten: Jimmy, Liam, Amaar en Tijs

 
20-12-2015:

F5 beloont zichzelf met 2e plaats


AWC F5  - Trekvogels F5: 11 - 0

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma tegen het laag geklasseerde Trekvogels F5. Vanwege het rustige programma mochten we vandaag om 11:00 beginnen, een heerlijke tijd. Het zou extra mooi zijn als we vandaag winnen, want dan sluiten we de competitie af met een mooie en zeer verdiende 2e plaats. Een ander doel was om Seeger, die als enige nog niet had gescoord, te laten scoren. Beide doelen werden behaald, en Seeger scoorde zelfs 3x. Jarmo, die zijn eerste wedstrijd als jeugdscheidsrechter floot, leidde goed.
Helaas kon Stijn vanwege een zware longontsteking niet voetballen, maar hij had de kracht bij elkaar gezocht om naar zijn teamgenoten te komen kijken. De keepers vandaag, Jimmy en Jordy, hebben geen redding hoeven verrichten. De tegenstand was vandaag dus zeer beperkt en we moesten daarom  zelf voor een leuke wedstrijd zorgen, en dat lukte de eerste helft beter dan de tweede helft. Na het fluitsignaal was het binnen de eerste minuut bijna raak maar Daan knalde op de paal.
Het was het begin van een doelpuntenfestival, en Jordy opende de score. Hij passeerde een aantal tegenstanders en joeg de bal hoog tegen de touwen, 1-0. Daarna volgden de treffers elkaar in sneltreinvaart op. Amaar verdubbelde de score, 2-0. Tijs maakte de 3-0. Ook Liam wist na lange tijd weer zijn doelpunt mee te pikken, 4-0. Amaar bracht het verschil op 5 met zijn 2e doelpunt. Daarna volgde een corner die met links door Seeger werd binnen geknald 6-0. Eindelijk had hij zijn verdiende, eerste treffer gemaakt. Seeger had de smaak te pakken want hij scoorde direct zijn tweede doelpunt, en daarmee stond direct de ruststand, 7-0, op het bord.
We speelden de eerste helft nogal op elkaar en we gaven aan dat de jongens het veld breed moesten houden, zodat we meer ruimte creëerden voor onszelf. We geruikten de ruimtes beter maar de jongens dachten waarschijnlijk “De winst is binnen” en ze waren vermoeid door het lage seizoen, en dat vertaalde zich in een moeizame tweede helft. Hoogtepunten waren zeker de 4 doelpunten die we nog maakten. Sjoerd gaf in de tweede helft het voorbeeld met de 8-0. Nadat een aantal 2-tegen-1 en 3-tegen-1 situaties niet in een doelpunt waren omgezet, scoorde Amaar wel, 9-0. Seeger zorgde voor de dubbele cijfers, 10-0, en zijn derde treffer. Het slotakkoord was voor Jimmy, die zijn knal via de binnenkant van de paal zag, binnen gaan, 11-0. 
Doelpunten: Seeger & Amaar (3), Jimmy, Jordy, Tijs, Liam en Sjoerd (1)

Met deze winst eindigen we op een mooie en zeer verdiende tweede plaats van deze klasse. Dat betekent ook promotie naar de 3e klasse. Dat is een mooie beloning. Trainer, leider en ouders zijn trots op jullie 2e plaats maar het allermooiste is toch “het plezier en de lol” die jullie met zijn allen hebben.
Na de winsterstop dus volop aan de bak ter voorbereiding op de 3e klasse maar eerst genieten van de Feestdagen.

 
28-11-2015:

AWC F5 blijft winnen

Bemmel F5 – AWC F5 uitslag: 2-8
 
Vandaag  stond de wedstrijd tegen Bemmel F5, een subtopper, op het programma. We hadden maandag lekker getraind en woensdag strooide Sinterklaas met zijn Pieten pepernoten in het clubhuis van AWC, waarvan de jongens erg genoten hebben. Bemmel had verschillende uitslagen laten zien maar vooral doelpuntrijke uitslagen zoals 8-4 winst en 7-3 verlies etc… kortom een ‘onvoorspelbare’ ploeg. Ik had de jongens voor de wedstrijd duidelijk te kennen gegeven dat de tegenstander niet onderschat mocht worden, dat mag trouwens nooit ☺. De warming up in het Bemmelse klei verliep ‘loompjes’ dus we waren benieuwd naar de start. 

De opstelling begon met Tijs in het doel, die zijn taak in de warming up serieus nam, want hij zat van onder tot boven onder de modder. Sjoerd, Stijn en Liam hielpen Tijs zijn doel ‘schoon’ te houden en de aanval was voor Jordy, Jimmy en Daan. Seeger en Amaar mochten de eerste vijf minuten kou kleunen. De scheidsrechter floot en we begonnen gretig. De eerste voorzet van links van Stijn kwam voor de voeten van Daan, die keurig verlengde, maar zijn bal trof de paal. De keeper van Bemmel nam hierna de uittrap die direct werd opgepikt door Jordy, en hij werkte keurig af, 0-1. Goed begin is het halve werk vooral op een zwaar veld met een flinke wind. We bleven gretig en Bemmel was eigenlijk figurant de eerste helft. Tijs mocht slechts eenmaal twintig meter uit zijn doel komen om een bal weg te knallen, want Bemmel had de eerste helft niet meer in te brengen. Jimmy scoorde de 0-2 en 0-3, waarbij de 0-3 via verschillende schijven en goed overspel tot stand kwam. De 0-4 kwam op naam van Amaar, die een mislukte actie tot een panna zag leiden, en daarna oog-in-oog met de keeper niet faalde en de bal keurig tegen de touwen schoot. De 0-5 ruststand was een knal van Jordy. Hij schoot met rechts een afgeketste corner hoog tegen de touwen. Hadden we niet meer kansen? Jawel, Seeger bleef continue voor zijn eerste doelpunt gaan, Liam zag zijn schot geblokkeerd, en Sjoerd knalde de bal na een lange rush naast.

De tweede helft hadden we wind tegen op dit zware veld, en dat kwam de beukers van Bemmel ten goede. Tijs en Sjoerd hadden shirt gewisseld dus we konden beginnen. We leken het welletjes te vinden en er werd niet meer gevoetbald. De tweede helft was niet goed hoewel we zeker de meeste kansen kregen. Maar Bemmel was de eerste tien minuten vooral gevaarlijk en dat leidde tot de 1-5. Tijs wist de marge van vijf te herstellen na een scrimmage voor het doel van Bemmel. De bal rolde uiteindelijk langzaam over de doellijn, 1-6. Bemmel ging door met fysiek voetbal en na een stevige tackle, waarvoor de scheidsrechter had moeten fluiten, kwam de bal in de voeten van een Bemmel en de 2-6 was een feit. Kort daarna volgde een corner voor Bemmel die verkeerd werd gekopt, anders zou de wedstrijd nog bijna spannend worden. De wedstrijd werd niet meer spannend want Amaar scoorde met een rollertje, 2-7. Daarna kwam we meerdere malen met 2 jongens alleen voor de keeper maar een doelpunt maken bleek meer aantrekkingskracht te hebben dan het “balletje breed” naar een medespeler. Tijs trof nog de paal vanuit een ‘onmogelijke’ hoek, maar Jimmy kreeg na een keurige dieptepass van Stijn, de bal in de voeten en hij schoot via de binnenkant van de paal de eindstand van 2-8 op het scorebord. Nu hopen dat Brakkenstein punten heeft verspeeld, want dat zou beteken dat we naar plek 2 zijn geklommen. De laatste wedstrijd over twee weken tegen Trekvogels lijkt een formaliteit om onze huidige 3 plek vast te houden.

Vandaag weer een verdiende overwinning behaalt na een zware tweede helft. We eindigen in ieder geval in de top 3, wat een hele goede en mooie teamprestatie is.  
 

 
14-11-2015:

F5 wint topper

AWC F5 – Brakkenstein F3: uitslag 5-2

Vandaag kwam de nummer twee van de ranglijst, Brakkenstein F3, bij ons op bezoek. Dit is een belangrijke wedstrijd want wij staan op plek 3 met 4 punten minder dan deze medekoploper.  Als we vandaag zouden winnen kunnen we in het verdere verloop van de competitie misschien nog een plekje stijgen. Ik kreeg vooraf nog de nodige tips over de speelstijl van de tegenstander, en ik heb dit de  jongens ook in het oor gefluisterd. Peter had zijn fluitje van huis meegenomen om deze wegstrijd te begeleiden, erg fijn.

Om 08:30 stond Jimmy op doel, de achterhoede was voor Sjoerd, Seeger en Stijn, en de voorwaartsen die startten waren Jordy, Daan en Amaar. Tijs en Liam mochten als wissel 5 minuten extra in de kou staan want er stond een venijnige wind. De eerste minuten waren voor de tegenstander die goed overspeelde en de ruimte goed gebruikte. We leken nogal onder de indruk maar onze jongens lijken de eerste vijf minuten altijd een beetje wakker te moeten worden. Brakkenstein profiteerde dan ook in de eerste vijf minuten door een corner met de voet in het doel te verlengen, 0-1. Dat tegendoelpunt en de schreeuw “wakker worden en voetballen” leken zowaar effect te hebben. Het vervolg van de eerste helft was de F5 de betere partij en uiterst effectief in de afwerking. Brakkenstein stelde daar een aantal kleine kansen tegenover maar Jimmy verrichte met het nodige voetenwerk zijn reddingen, en daarmee bleef de teller van Brakkenstein in de eerste helft op  doelpunt steken. Na een minuut of tien bracht Daan ons met een aangeraakt schot, een boogbal over de keeper, op 1-1. Dat gaf het team vleugels en er werd nog meer energie in de wedstrijd gestopt. Na een continue druk op het doel van Brakkenstein, pikte Daan de bal op, draaide om zijn as en schoot de bal keurig in de verre hoek, 2-1. We bleven hongerig en Jordy strandde met zijn dribbels vaak op de achterhoede van Brakkenstein maar de aanhouder wint, en Jordy scoorde vanaf links met een schuiver in de verre hoek, 3-1. Daarna kreeg Amaar nog een grote kans maar hij schoot de bal rakelings naast. Het was bijna rust toen Tijs de bal oppikte, een verdediger uitspeelde, en de keeper het nakijken gaf, 4-1. Brakkenstein was overweldigd door onze come-back en wij ook.

In de rust was de discussie wie zou gaan keepen, hoewel ik Daan vooraf had gezegd dat hij moest gaan keepen. Maar hij speelde een zeer goede eerste helft en de vraag naar vrijwilligers om te keepen werd gesteld maar dat leverde niets op. Daan, voetballer die hij is, ging met frisse tegenzin het doel in. Toen hij eindelijk de te kleine handschoenen had aangetrokken, klonk het signaal voor de tweede helft. We waren onherkenbaar geworden want de gretigheid van de eerste helft was verdwenen. We kregen de bal achterin nauwelijks weg, en Brakkenstein drong de eerste tien minuten flink aan. Sjoerd en Seeger stonden hun mannetje in de verdediging. Zij konden de tegentreffer van Brakkenstein echter niet voorkomen, 4-2. Brakkenstein rook bloed, en ze bleven doorgaan maar Daan keepte uitstekend en hij hield ons bij 4-2 overeind. Daarna herpakten we ons en de krachten bij Brakkenstein vloeiden weg.  De laatste tien minuten kregen we meer ruimte maar die werd niet altijd goed benut. Het einde van de wedstrijd kwam in zicht toen Tijs de wedstrijd besliste met een ‘eenvoudige’ actie voorbij de laatste man van Brakkenstein en de keeper verschalkte, 5-2. De winst in deze topper was binnen en de achterstand op Brakkenstein is tot 1 punt teruggebracht. Over twee weken eerst uit tegen Bemmel, en weer twee weken later thuis tegen Trekvogels.

Doelpunten: Daan (2), Tijs (2), Jordy (1)

 
7-11-2015

F5 verzorgt voetbalfeestje!

DIO F6 – AWC F5. Uitslag:  2 - 15

Vanochtend verzamelden we vroeg in Druten voor de wedstrijd tegen Dio F6. We waren mooi op tijd en in de warming up werden de laatste persoonlijke aanwijzingen gegeven. We wilden fel starten en deze wedstrijd moest worden gewonnen om aansluiting bij de top 3 te houden.

We kwamen flitsend uit de startblokken met Jimmy want die schoot ons na 20 seconden op 0-1. Een schuiver op het natte kunstgras kreeg zoveel vaart dat de keeper slechts kon kijken naar de bal. Het werd snel duidelijk dat we gingen winnen. Maar het spel tegen een mindere tegenstander is moeilijker en dat komt het voetbal vaak niet ten goede en leidt tot rommelige wedstrijden. De eerste vijf minuten waren ook rommelig en moeizaam, en we waren niet actief genoeg. We hebben de afgelopen weken veel getraind op: “ zoek en gebruik de ruimte, dribbel niet onnodig en oneindig, geef voorzetten en zorg dat je niet ‘voor’ de bal loopt bij een voorzet. Dit bleek na vijf minuten toch in de koppies te zitten want de eerste helft werd leuk en goed voetbal op de mat gelegd, met een aantal aanvallen uit het boekje. Amaar scoorde 0-2, nadat Liam de paal had geraakt en Sjoerd zijn schot geblokkeerd zag. Jordy, de krachtpatser van het team, poeierde na een individuele actie de 0-3 tegen de touwen. De 0-4 was een mooi doelpunt. Daan nam een hele verre corner die Amaar uiterst beheerst binnen kopte, prachtig. Toen volgde mooie aanvallen waarbij Daan twee strakke voorzetten afleverde, waarop Jordy en Tijs “dank je wel” zeiden voor hun doelpunten, en de score liep op naar 0-6. De 0-7 kwam na een goede pass van Sjoerd op naam van Jimmy. Jordy zorgde voor het aanvallende slotakkoord in de eerste helft met de 0-8. Dio werd slechts eenmaal dreigend maar Stijn kwam op tijd zijn doel uit om de bal makkelijk op te pakken.

Als je met deze tussenstand gaat rusten, is het altijd moeilijk om de tweede helft ook goed te blijven voetballen. We bleven aardig voetballen in de tweede helft, en de verdedigende taken werden wat minder uitgevoerd maar dat is begrijpelijk.   Seeger nam het keepershirt van Stijn over en de 2e helft kon beginnen.  Ook Dio had een keeperswissel gedaan en dat merkte we direct want twee prachtige schoten, die ik eerlijk gezegd al als doelpunt telde, hield hij mooi uit het doel. En hij redde wel vaker zijn team met goede reddingen. Maar de keeper had niet overal een antwoord op. De 0-9 kwam van de voet van Amaar, die een strakke corner van Tijs technisch hoogstaand verlengde tot in de verre hoek. Amaar was op schot vandaag want hij maakte ook de 10e, 11een 12e treffer. De 11e treffer was uiteindelijk een intikker voor Amaar maar de aanval voorafgaand was heerlijk met goed overspel tussen Stijn, Jordy en Daan. De 10e en 12e treffer waren zeer bekeken, diagonale schoten in de linker benedenhoek. Dio had bij 0-10 tegen gescoord, en de 2-12 was een onhoudbare knal voor Seeger. We bleven ons op de aanval richten en kregen volop kansen van dichtbij en soms schoten van veraf maar de ballen verdwenen niet in het doel. Jordy maakte met een dribbel voorbij 3 tegenstanders zijn kwartet vol, 2-13. Het slotakkoord was voor Sjoerd met 2 treffers, en een monsterscore 2-15. Zoals elke winstpartij was de vreugde weer groots na het laatste fluitsignaal. 
Kortom: een makkelijke winstpartij waarin jullie goed zijn blijven voetballen. Dat is een mooi cadeau voor de jarige trainer, Jeroen. En jullie hebben ook jezelf beloond met een 3e plek op de ranglijst. Volgende week staat de kraker tegen de nummer 2, Brakkenstein F3, op het programma.

Doelpunten: Amaar (6), Jordy (4), Sjoerd (2), Jimmy (2), Tijs (1)  
 


17-10-2015:

Union F4 - AWC F5: 2 - 6Vandaag stond de wedstrijd tegen Union F4 op het programma. Zij hadden vorige week hun eerste puntenverlies geleden dus we wisten dat we een pittige tegenstander zouden treffen. Dat was Amer, vader Amaar, niet ontgaan want hij stuurde gisteravond een wedstrijdaffiche, erg leuk. We waren in de warming up met z'n achten want de navigatie van Amer stuurde hem alle kanten op, behalve naar Union. Gelukkig was Amaar nog op tijd om de eerste helft het doel te verdedigen. 

We hadden afgelopen week vooral getraind op voorzetten afmaken, positiespel en vrij lopen ofwel maak gebruik van de ruimtes. Amaar stond zoals gezegd op doel, de verdediging was voor de vechterjassen Sjoerd, Seeger en Stijn. De aanval was voor Jimmy, Jordy en Daan. Liam en Tijs mochten de eerste vijf minuten als wissel toezien. En zij zagen dat we goed uit de startblokken kwamen. Jimmy wurmde zich voorbij een speler en vuurde af. Zijn schot werd geblokt maar Daan was alert en tikte direct de 0-1 binnen. De euforie was van korte duur want Union's meeste aanwezige speler scoorde vrijwel direct tegen 1-1. Maar de tegentreffer deerde de F5 niet, en ze gingen door met hun spel. Na een aantal minuten speelde Jordy, met juiste spelling, de bal naar Jimmy die schot de bal tegen de touwen 1-2. Daarna verslapten we even en hadden Union even niet in het oog, behalve Amaar want die hield een keiharde pegel tegen en voorkwam daarmee de 2-2. Toen kreeg Jimmy een grote kans op de 1-3 maar hij schoot tegen de keeper. Het werd kort daarna toch 2-2 toen Amaar in eerste instantie goed redde maar de bal caramboleerde terug het veld in, en Union scoorde alsnog 2-2. We waren beter maar doelpunten tellen dat weten we uit vorige wedstrijden. Jordy schoot als eerste keihard op het doel maar de bal raakte een Union speler. Daarna waren er kleine kansen voor Tijs, die heel Union uitspeelde, maar de bal met links niet durfde te schieten. Stijn en Daan schoten nog een keer naast. Jimmy wist met de laatste kans voor rust wel raad en bracht de F5 op 2-3. 

In de rust bespraken we dat we slechts een jongen in de gaten moesten houden en dan zouden we winnen. Maar ja... dat is nog geen garantie :-). Liam en Amaar wisselden van shirt en de tweede helft kon beginnen. We waren de tweede helft veel beter dan Union, en we gaven nauwelijks een kans weg of Liam redde kundig. Ook de verdediging stond erg goed met Sjoerd, die geen duel verloor, en Seeger, die voor elke aanvaller een plaag is. Er werd leuk en gretig gespeeld. Na een grote kans voor Jimmy op een prima pass van Amaar, was het Daan die uit een hoge corner van Tijs de verdiende 2-4 binnen tikte. Daarna produceerde Daan een hoge corner, die hun keeper in het eigen doel werkte 2-5. En we kregen nog een aantal kansen maar we waren vooral dominant en aanwezig. Toch werd het nog 2-6 door Jordy, die een aantal speler simpel voorbij liep en de bal binnen poeierde. Hun leiders zeiden dat het leek alsof AWC met 2 man meer in het veld stonden. Dat is een groot compliment.  
Na het laatste fluitsignaal was het wederom groot feest want de drie punten waren binnen. En Pascal, leider van de F5, trakteerde voor zijn 26e verjaardag. Grote complimenten voor jullie inzet, spel en teamspirit. We zijn trots op jullie.

Over 2 weken staat de thuiswedstrijd tegen Trekvogels op het programma. Mijn weekend is goed begonnen.

Doelpunten: Daan (3), Jimmy (2) en Jordy
06-10-2015:

AWC F5 - Spero F7: 3-1


Vanochtend was iedereen weer vroeg de veren uit voor de wedstrijd tegen Spero F7. In de kleedkamer werd de laatste slaap uit de ogen gewreven om richting het veld te gaan voor de warming up. Na twee verliespartijen zou het fijn zijn om weer 3 punten te pakken. Het was frisjes dus hopelijk zorgden de jongens voor 'verwarmend' voetbal. De scheidsrechter in spe was ook lekker op tijd dus we konden om 0830 van start.

Tijs had aangeboden om de eerste helft te keepen, en Jimmy ging de tweede helft ons doel verdedigen. Liam, Seeger en Stijn begonnen in de verdediging, Amaar, Daan en Jimmy zorgden voor het gevaar voor vijandelijk doel, en Sjoerd en Jordi begonnen in de wissel. We begonnen lekker met een voorzet van Daan die door Amaar net naast werd geschoten. Snel volgde de tweede kans voor Jimmy maar die trof ook geen doel. Daarna bleek voor het eerst het gevaar van Spero, want zij hadden twee rappe sterke jongens die met goed gebruik van hun snelheid en lichaam tot ons doel probeerden te komen. Ze werden in de eerste helft enkele malen zeer gevaarlijk, alhoewel Seeger met goede ingrepen vaak de aanval op tijd afsloeg en Tijs kwam goed uit zijn doel bij een aantal gevaarlijke momenten. Het spel was rommelig en er werd teveel op een hoopje gespeeld terwijl het veld zo lang en breed is. Natuurlijk waren we dreigend. Seeger schoot van afstand maar zijn schot werd geblokt, Jordi gooide er een mooie rush uit maar beloonde die niet met een doelpunt.
Totdat de bal op rechts bij Sjoerd kwam, en die verschalkte de keeper van Spero met een fraaie lob, 1-0. De stand was terecht maar er hing gevaar in de lucht en Spero wist eenmaal de verdediging en keeper van de F5 te verslaan, 1-1. Het tegendoelpunt schudde ons wakker want daarna begonnen we meer over te spelen en de ruimtes te gebruiken. Amaar kreeg de bal op zo'n 15 meter van het doel in de voeten, hij twijfelde even maar besloot daarna een aantal meters vooruit te spelen, en de bal links in de onderhoek te schuiven, 2-1. Daarna was het rust.

In de rust hebben we de mannen toegesproken om over te spelen, en actiever en agressiever te spelen want de eerste helft was matig en gezapig. De tweede helft startten we goed en Spero kwam eigenlijk niet meer van hun eigen helft af. Behalve dat zij ver in de tweede helft nog een schot voorlangs wisten te produceren. We zouden dus gaan winnen maar de jongens hielden het onnodig lang spannend want het scoren van doelpunten is zo makkelijk nog niet. Dat was de afgelopen weken het geval en vandaag ook. Het begon met een schot van Stijn net naast, Sjoerd had net teveel tijd nodig de bal goed op het doel te knallen. Nadat Tijs een aantal Spero spelers passeerde, volgde een goede voorzet maar de spitsen waren niet in de buurt om de score op te voeren.
Daan draaide een corner op de lat, Sjoerd kopte uit een corner net naast, Jordi schoot twee keer achter elkaar hard tegen de keeper maar gelukkig wist Jordi bij zijn derde poging de keeper wel te verslaan, 3-1. Daarna kwam Amaar nog volledig alleen voor de keeper en hij wist deze grote kans niet te verzilveren. Sjoerd draaide na een mooie voorzet van Daan, te ver door en schoot daardoor de bal naast. Jordi kopte kort voor tijd uit een corner ook net naast. Het bleef 3-1 en de F5 had drie verdiende punten op zak, en die werden uitbundig gevierd - zie foto. Gefeliciteerd jongens, scheidsrechter bedankt voor het fluiten en volgende week de lastige pot tegen Union F4.

Doelpunten: Sjoerd, Amaar en Jordi
02-10-2015:

Orion F7  - AWC F5: 3-2


Na de domper van vorige week, moesten we vanmiddag spelen tegen de ongeslagen F7 van Orion. Het waren grote en stevige jongens die dachten dat zij AWC wel even een oorwassing konden geven. Niets bleek minder waar. We waren de bovenliggende partij, hadden meer dan verdiend moeten winnen maar deden dat niet. We speelden op een mooi half kunstgrasveld met omheining in een heerlijk zonnetje. Jordi moesten we vandaag missen want hij deed mee aan de atletiek kampioenschappen dus we waren met z'n achten vandaag. Jordi ging voor goud en hij won ook goed, van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Nu weer terug naar de wedstrijd van vandaag. Erg fijn dat er weer veel papa's, mama's en zelfs opa's waren om onze jongens aan te moedigen.

Daan moest zoals elke speler een helft keepen en woensdag op de training zag ik al dat hij een balletje kon tegen houden, in tegenstelling tot wat hij vertelde "ik wil en kan echt niet keepen". Achterin speelden Seger, Stijn en Sjoerd, en voorin startten Tijs, Jimmy en Liam. Amaar begon als wissel. Om 14:00 begon onze wedstrijd en er waren in het begin kansen voor beide partijen maar het werd duidelijk dat we beter en agressiever waren. Orion hanteerde vooral het concept "keeper met verre uittrap zoekt sterke spits" en de spits zorgde eigenlijk voor hun gevaar. De spits van Orion produceerde hard schoten maar die mistte doel en Daan stond een keer oog in oog met de spits en redde zeer bekwaam. Daan keepte een goede eerste helft en hield hij zijn doel schoon, klasse!!! Ook Seger speelde een zeer puike en solide wedstrijd, foutloos. De F5 kreeg volop kansen en hier volgt een kleine opsomming. Amaar kapte zich na een knappe actie vrij en schoot in de handen van de keeper, ook een 1-op-1 situatie wist Amaar niet in een doelpunt om te zetten. Ook Stijn en Liam wisten, oog in oog met de goede keeper van Orion, niet te scoren. Stijn knalde de bal ook nog eens hoog over het doel na een corner van zijn broer Tijs. Jimmy, kan goed schieten, maar zijn schoten werden geblokt. Liam raakte nog de paal, en bij de nodige scrimmages konden we niet voldoende kracht in het schot krijgen. Toch werd onze werklust met een doelpunt van Jimmy beloond. Daarna liepen Jimmy en Amaar ook nog eens samen op het doel af maar deze situatie speelden ze niet goed uit en de keeper redde.

In de rust ging Sjoerd keepen want hij had in een aantal pittige duels wat schade opgelopen en hij had wat last van zijn buik. Na het fluitsignaal voor de tweede helft kwam Orion direct op 1-1 , nadat Sjoerd de bal in de korte hoek onderschat had. We pakten de draad op en goede voorzetten vanaf de zijkant leidden vaak niet tot kansen omdat de spitsen de bal al voorbij waren. We bleven de tweede helft de betere ploeg en Jimmy, Daan, Amaar en Liam wisten hun kansen en kansjes niet te benutten. Orion bleef hetzelfde voetballen en de hoge uittrappen van hun keeper werden vooral door Amaar goed onder controle gebracht dus die leidden eigenlijk niet tot gevaar. Toch ontglipte een Orion speler onze verdediging na 10 minuten in de tweede helft, en hij liep alleen op Sjoerd af, die gepasseerd werd, 2-1. Wat een domper van een voorsprong kwamen we op achterstand. We gingen door en Tijs passeerde op rechts een aantal Orion spelers, gaf de bal voor en Jimmy maakte 2-2, zeer terecht. Daarna wilden we voor de volle 3 punten gaan, maar dat leverde het tegenovergestelde resultaat op. Een speler van Orion sleurde zich voorbij de 3 AWC'ers en onze laatste man had de bal rücksichtslos moeten wegknallen maar dat gebeurde en hun spits wist met dat kadootje wel raad, 3-2. De laatste kansen waren voor ons en na een aantal schoten achter elkaar op het doel van Orion, knalde Amaar in de slotseconde van 12 meter op de lat. Daarna klonk het eindsignaal en nu weet de F5 ook dat de voetbalwet "als je zelf de kansen niet maakt, valt het doelpunt aan de andere kant".

Jongens, iIk kan de jongens niets dan complimenten geven voor hun goede voetbal en werklust. Ik durf hardop te zeggen dat we over een aantal maanden dit soort wedstrijden gaan winnen, als we lekker blijven trainen om betere voetballers en een beter team te worden.

Volgende week krijgen we Spero op bezoek om weer 3 punten te pakken.

 
26-09-2015

AWC F5 - Juliana F6:  5-6


Vanochtend was het fris maar een waterig zonnetje zorgde toch voor de
nodige verwarming. De kermis was achter de rug en de derde wedstrijd tegen Juliana F6
stond op het programma. En gezien hun uitslagen wisten we dat Juliana F6 veel meer tegenstand
zou bieden dan de tegenstanders uit de vorige twee wedstrijden, die
gemakkelijk gewonnen werden. Peter, de vader van Jordy, was zo sportief om deze wedstrijd te
fluiten waarvoor onze dank als begeleiding.

Om 08:30 klonk het fluitsignaal en de spelers van AWC F5 stonden met
z'n allen in de starthouding om Juliana om te vreten. In het begin van de wedstrijd waren we de betere ploeg. Juliana werd tot het eigen doel terug gedrongen maar we hadden moeite
om echt gevaarlijk te worden. Met name de laatste pass of de goede voorzet kwam niet aan of werd
door een Juliana been onderbroken. Totdat Amaar een stuiterende bal vanaf de zijkant voorbracht, en Liam geen moment twijfelde door de bal vol op de pantoffel achter de
Juliana doelman te knallen, een knappe goal. De leider van Juliana bracht daarop direct zijn troef, nummer 2 met gele schoenen en ik weet zelfs zijn naam nog Andreas, in het veld.
Deze jongen bleek een echte plaaggeest voor de F5. Je zag bij zijn eerste balcontact dat hij voor veel gevaar ging zorgen, want hij liep onze jongens vaak voorbij alsof ze er niet
stonden.
En hij kapte links en rechts op volle snelheid en hij was ook het enige gevaar van Juliana want de rest kon niet mee in zijn kwaliteiten.
Nadat we een aantal aanvallen van Juliana hadden gesmoord, was het
Sjoerd die de nodige 2-0 scoorde en dat gaf wat lucht. Maar dat was helaas van korte duur want Julianna scoorde snel 2-1 en ze kwamen daarna zelfs terug tot 2-2.
AWC rechtte de rug en ging door met voetballen en Liam wist met een
afgeketste roller de 3-2 te maken. En het is altijd fijn om met een voorsprong te gaan rusten.
Echter vlak voor rust slalomde, de nummer 2 van Juliana, door de verdediging van AWC omspeelde keeper Stijn om de 3-3 te maken.

In de rust werd besloten dat Liam ging keepen en we gaven de jongens de instructie om dicht op de plaaggeest van Juliana te spelen. Als hij omdraait moet je dicht op hem zitten, anders is hij je voorbij
en kom je niet meer bij hem in de buurt. We begonnen de tweede helft zeer voortvarend en we konden Juliana goed in toom houden met agressief spel op de bal. En Jordy beloonde zijn verdediging en zijn werklust met 2 identieke doelpunten vanaf links, waarbij hij zijn tegenstander voorbij stoof,
en in de verre hoek raak knalde. Met nog 10 minuten op de klok hadden we dus een 'comfortabele' 5-3 voorsprong.
Het leek of de kracht in de laatste 10 minuten weg vloeiden bij de jongens maar er was dan ook hard gewerkt. De knullige 5-4, waarbij Liam de bal van de grond kon oppakken, werd op het laatste moment toch nog door een eigen speler weggetikt. De bal kwam in de voeten van een Juliana speller die gemakkelijk de 5-4 kon scoren.
Dit doelpunt leek het omslagpunt van de wedstrijd te worden. Juliana bleef daarna gretig op de bal en vanuit achteren werden de ballen naar voren gepompt in de hoop dat hun sterspeler en onze
plaaggeest deze 'blinde' ballen tot doelpunten wist te promoveren. Dat concept leek zowaar nog te werken ook, want 5 minute voor tijd werd de 5-5 op het scorebord geschoten.
Tot grote frustratie van Tijs die al een traan liet. Toen daarop de 5-6 werd gescoord was Tijs zo kwaad dat hij het veld verliet. Seeger mocht de laatste minuten voor Tijs spelen in een poging om
alsnog een verdiende gelijkmaker af te dwingen. 
Maar de kansen werden vanuit de tweede lijn door Daan en Jimmy te gehaast genomen, waardoor de keeper van Juliana geen echte reddingen hoefde te verrichten.
Dit verlies kwam hard aan en dat uitte zich na de wedstrijd in teleurgestelde en boze gezichten, en zelfs een traan. We hadden ook een punt verdiend maar de nummer 2 van Juliana bleek een
maatje te groot.
De les die we nog moeten leren "Voetballen is samen WINNEN en (soms) VERLIEZEN"

Volgende week staat een uitdagende wedstrijd tegen koploper Orion F7
op het programma. Deze week hard trainen en dan met vertrouwen naar Nijmegen.

Doelpunten: Liam (2x), Jordy (2x) en Sjoerd (1x)

19-09-2015:

F5 WINT OVERTUIGEND

Vandaag de tweede competitiewedstrijd uit tegen UHC F2. Zij hadden vorige week nipt van Orion verloren terwijl wij ruimschoots van de F6 hadden gewonnen. Het was dus even afwachten wat deze wedstrijd zou brengen. We moesten de klus met z'n achten klaren want Jordy was met de atletiekvereniging op kamp. 

Na de eerste minuten werd duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen kon en moest worden. Het krachtsverschil was duidelijk en het eerste doelpunt volgde snel. Stijn schoot de 0-1 binnen. Daarna was het zijn broer Tijs die een kwartet in 10 minuten scoorde en we stonden na 15 minuten dus op een comfortabele 0-5. Bij de doelpunten stond Tijs elke keer op de goede plek. Daarna deelde Jimmy en Daan ook in het doelpuntenfeest. Jimmy scoorde 0-6 in twee keer want zijn eerste schot was van de keeper teruggekomen. Daan maakte 0-7 van dichtbij. UHC kreeg bij een enkele uitval een kans om te scoren maar de verdediging en keeper, Sjoerd, voorkwamen tegentreffers.

In de rust was het discussie over wie de tweede helft ging keepen maar de goed spelende Seger  besloot de handschoenen en het shirt aan te trekken. Seger verrichtte een aantal miraculeuze reddingen en hield zijn doel schoon. Ook de verdediging door de broertjes Stijn en Tijs was goed voor mekaar. De tweede helft werd in eerste instantie veel voor eigen succes gegaan en dribbels werden vaak te lang doorgezet maar daarna begonnen de jongens meer oog voor elkaar te krijgen. En we maakten in de tweede helft in totaal nog 6 doelpunten.
Daan opende in de tweede helft de score, daarna was het Stijn die nog 2x raak schoot, Amaar pikte ook zijn doelpunt mee, 0-11. En Daan bracht met twee treffers de eindstand van 0-13 op het scorebord.

De inzet was de hele wedstrijd goed en er is goed gevoetbald. Wederom dik verdiend gewonnen en nu genieten van de Kermis. Woensdag trainen en volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen Juliana F6