VERSLAGEN AWC 1

14-05-2017:

Afscheid met overwinning


AWC heeft ook in de laatste wedstrijd van het seizoen met een viertal doelpunten het verblijf in de 1e klasse veilig gesteld. Wederom werden er, tegen RKTVV, 4 doelpunten gescoord, evenzo als de twee wedstrijden ervoor tegen Marvilde en MOC ‘17. Een ongekende weelde omdat het de ploeg van trainer Remko Bicentini dit in eerdere wedstrijden niet lukte. Met deze 9 punten eindigde de Wijchense ploeg op de 9e plaats en omdat Brabantia won bleef deelname aan de nacompetitie voor promotie net buiten bereik.

Voor de wedstrijd werd er afscheid genomen van enkele spelers, die al jarenlang voor AWC hebben gespeeld en het afgelopen decennium van veel waarde waren voor de vereniging.
Lennart Nieuwenhuis speelde uiteindelijk 287 wedstrijden voor AWC en maakte 72 doelpunten. Vanmiddag maakte hij uit een vrije trap de laatste.
Aanvoerder Jorrit Giesbers kwam tot 276 wedstrijden en 44 doelpunten. Helaas moest hij vanmiddag al na 20 minuten wegens een blessure worden gewisseld. Zijn zoontje Senn is al klaar om hem op te volgen.
Dennis de Koning speelde deze middag zijn 180e wedstrijd. Hij wist vanmiddag het doel schoon te houden.
Floyd Watson speelde 158 wedstrijden. Vanmiddag scoorde hij zijn 57e doelpunt uit een strafschop.
Stijn Verharen was een waardige reserve en er werd de laatste jaren regelmatig opgesteld. Hij kwam tot 41 wedstrijden.

Allen stoppen op het hoogste niveau bij AWC. Sommigen gaan eerst lekker uitrusten, anderen zien we terug in lagere elftallen.

En bovenal was het ook het afscheid van trainer Remko Bicentini. Hij gaat na een vijftal jaren als trainer zijn kunsten etaleren bij Juliana in Malden. AWC Wijchen.

De eerste helft ging gelijk op. Optisch waren de bezoekers sterker, doordat ze wat meer aan de bal waren, maar de kansen waren echter voor de thuisclub. Fren Stevens liet in de eerste minuten al zien dat AWC alleen maar voor de winst ging. De Tilburgse doelman lag echter tweemaal in de weg. Maar ook de Tilburgse bezoekers kregen kansen. Een schot van Miquel ten Brink ging rakelings langs. Gijs de Kleyn was de volgende die een grote kans kreeg, maar ook toen was doelman Aldrick Susanna de winnaar. Toen was er nog maar 7 minuten gespeeld. Ook daarna bleven beide ploegen voor de winst gaan. Uiteindelijk kwam AWC in de 43e minuut op voorsprong. Fren Stevens bediende Gijs de Kleyn met een voorzet over de gehele breedte van het veld, waarna De Kleyn onhoudbaar inschoot. Een mooi opsteker voor de thuisclub zo kort voor de rust.

Na rust kregen beide ploegen enige kansjes, maar de grootste was voor Gijs de Kleyn. In de 57e minuut veroverde hij de bal en schoot de bal tegen de linker paal, die echter caramboleerde naar de rechter paal en toen weer het veld in rolde. Samir Medic testte Dennis de Koning nog een keer.
In de 74e minuut werd Fren Stevens, na een indrukwekkende solo, in het strafschopgebied gevloerd. Floyd Watson, net in het veld gekomen voor Gijs de Kleyn, scoorde hierna vanaf de elfmeterstip 2-0.
Jaap Jansen scoorde twee minuten later op aangeven van Rico Timmermans de 3-0, waarna Lennart Nieuwenhuis weer 2 minuten later uit een vrije trap voor de eindstand van 4-0 zorgde.
Floyd Watson kopte op aangeven van Fren Stevens nog tegen de paal, waardoor de stand 4-0 bleef.

Voor AWC wordt het nu verder afscheid nemen van een aantal spelers, het verwelkomen van een aantal nieuwelingen, maar ook het inpassen van de aanstormende jeugd. Er wordt nu al uitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jorrit Giesbers ( 20. Rico Timmermans), Daan Paau ( 46. Lennart Nieuwenhuis), Jaap Jansen, Jim Toonen, Gijs de Kleyn ( 71. Floyd Watson)
07-05-2017:

AWC toont veerkracht!


Marvilde en AWC hebben er een verrassende wedstrijd van gemaakt. AWC speelde in de eerste helft matig, om er maar geen andere kwalificatie van te maken. 2-1 Was de ruststand en daarmede mocht AWC in de handjes knijpen. Toen het in de 51e minuut zelfs 3-1 werd door een eigen doelpunt, was AWC gebroken. Leek het, want in het laatste kwartier ontwaakten de bezoekers pas. Door doelpunten van Jorrit Giesbers, Jaap Jansen en Fren Stevens trok de elf van trainer Remko Bicentini toch nog aan het langste end.

Beide ploegen wisten wat ze in Veldhoven moesten doen: winnen! De thuisclub moest van de laatste (degradatie)plaats af, terwijl AWC van de nacompetitieplaats af wilde. Marvilde deed er in de eerste helft alles aan om dit waar te maken, terwijl de bezoekers grossierden foute passes, verloren duels, kortom: het leek nergens naar. In de 34e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Daarvoor waren er al diverse kansjes geweest, maar zonder resultaat. Rick van den Bogaard zag de Wijchense goalie Mark ter Haar te ver voor zijn doel staan en wist met een listige boogbal het net te vinden.

Het leek of AWC even wakker schrok. Dit resulteerde in de 38 e minuut in de gelijkmaker. Lennart Nieuwenhuis bediende Fren Stevens, die van afstand fraai scoorde. Een minuut later kwam de thuisclub al weer op voorsprong. Uit een klutsbal pegelde Danny Das strak in de bovenhoek. Hierna was het voor de bezoekers weer armoe-troef. En dat zette zich voort in de tweede helft. De 3-1 was derhalve een logisch gevolg. Treuzelen in de achterhoede leverde een kans voor Marvilde op, die echter tegen de paal belandde. De terugspringende bal kwam precies tegen het been van Jim Toonen aan, die het leder in het eigen doel zag rollen. Daarna sukkelde wedstrijd maar voort. Ties Bazelmans kreeg voor de thuisclub nog een prima kans om de score te verhogen, maar Mark ter Haar redde goed.

In de 77e minuut kreeg AWC de geest.  Uit een vrije trap van Jorrit Giesbers stond Jaap Jansen alleen voor de Veldhovense keeper. Die redde echter voortreffelijk. Maar een minuut later was hij kansloos op de inzet van Jorrit Giesbers, die bekwaam door Jair Roos werd bediend. In de 85e minuut werd het zelfs gelijk. Fren Stevens stuurde Jaap Jansen de diepte in, die nu wel de keeper het nakijken gaf. AWC kwam zelfs op voorsprong in de blessuretijd. Lennart Nieuwenhuis zette Fren Stevens aan het werk en dat deed deze uitzonderlijk mooi, om het ook perfect af te maken. En dat was dan ook direct de eindstand.

Uren daarna waren de meegereisde supporters nog vol verwondering over de herrijzenis van hun team en de curieuze omwenteling van de score.

Zondag a.s. speelt AWC de laatste wedstrijd voor de competitie op de Wijchert tegen RKTVV, dat op een 8e plaats staat met slechts 2 punten meer dan AWC, dat zich nu 10e mag zien. Alle mogelijkheden zijn nog open.

Het mooiste: AWC wint en Brabantia (tegen Marvilde) verliest, dan is AWC nog winnaar van de 3e periode (want Baronie en Goes hebben al een titel) en doet AWC nog mee voor promotie naar de hoofdklasse.

Het slechtste: AWC verliest en Beerse Boys wint (tegen Moerse Boys) dan doet AWC voor de nacompetitie mee voor degradatie naar de tweede klasse.

Scoreverloop: 34. Rick van den Bogaard 1-0, 38. Fren Stevens 1-1, 39. Danny Das 2-1, 51. Jim Toonen 3-1 (eigen doel), 78. Jorrit Giesbers 3-2, 85. Jaap Jansen 3-3, 90 +2. Fren Stevens 3-4

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Joost Loeffen, Jaap Jansen, Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis, Jorrit Giesbers, Jeffrey Tangerink ( 72. Jair Roos ), Floyd Watson ( 60. Jorn Reuvers), Jim Toonen.

30-04-2017:

Verdiende overwinning AWC


Voor zowel AWC als het bezoekende MOC’17 stond er veel op het spel. Beide ploegen verkeren in de gevarenzone. AWC stond met drie punten meer op een nacompetitieplaats , terwijl de bezoekers met de huidige stand zouden degraderen.
MOC heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen en verkeerden in een flow, maar ook bij AWC waren de laatste wedstrijden het aanzien waard geweest. De bezoekers kwamen kort voor rust op voorsprong, maar AWC trok de wedstrijd naar zich toe in twee minuten. De thuisploeg liep daarna uit tot 3-1, waarna MOC het nog even spannend maakte. Uiteindelijk gaf Lennart Nieuwenhuis de bezoekers de genadeklap.De eerste helft was aantrekkelijk om te zien. Niet dat  het allemaal hoogstaand was, maar er werd gestreden om elke bal en dat maakte de wedstrijd ook spannend. Na 10 minuten krulde Brian Kruf de bal net naast en in de tegenstoot deed Joost Loeffen hetzelfde, ook net naast. Hierna waren er twee goede kansen voor Gijs de Kleyn en Daan Paau, maar beiden troffen geen doel.
Na bijna een half uur spelen moest trainer Remko Bicentini al wisselen. Wiebe Veltmaat kon met een hamstring-blessure niet meer verder en even daarna moest ook Daan Paau al gewisseld worden. Robin Hansler bracht de bezoekers kort voor de rust op voorsprong. Een pegel in de uiterste hoek was Mark ter Haar ter machtig. 
AWC begon de tweede helft furieus en dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Lennart Nieuwenhuis zette voor, waarna Jaap Jansen met een hakbal zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van AWC maakte. En AWC ging door. Gijs de Kleyn werd onreglementair gestopt op de rand van het strafschopgebied, waarna Fren Stevens de vrije trap uitermate listig in de uiterste hoek plaatste. Binnen de minuut had AWC de stand volledig omgedraaid.
Gijs de Kleyn moest in de 60e minuut geblesseerd het veld verlaten. Jorn Reuvers was zijn vervanger en deze mocht twee minuten later van Lennart Nieuwenhuis het derde doelpunt voor AWC maken. Voor deze 17 jarige was het ook zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van AWC. Een kwartier voor tijd kwam MOC nog terug tot 3-2 door een inkoppertje van Brian Krul. De bezoekers wilden meer en Antoin van Mechelen was dichtbij, maar hij schoot in het zijnet. AWC daarentegen kwam nog levensgevaarlijk uit. Tweemaal verscheen Lennart Nieuwenhuis alleen voor de keeper, maar deze redde de eerste keer nog met de voet, maar de tweede maal was hij kansloos. 
AWC heeft nog twee wedstrijden te gaan. a.s. zondag gaat de reis naar Veldhoven. Het op de laatste plaats staande Marvilde is de tegenstander, die hierbij voor de laatste kans strijd om degradatie te ontlopen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

15-04-2017: 

HVCH KLOPT AWC

Op Paaszaterdag speelden de Heesche Voetbal Club Heesch en de Alverna Wijchen Combinatie de uitgestelde wedstrijd van 12 februari in de 16e ronde van de competitie. Voor beide ploegen stond er nog veel op het spel. De thuisclub strijd nog voor een promotie-nacompetitieplaats , terwijl AWC strak naar beneden moet kijken, daar zij op een 12e plaats staan en bij het einde van het seizoen daardoor degradatie wedstrijden moet spelen. De thuisclub liet zien waar het om ging, terwijl de bezoekers, leek het, heel andere zaken aan hun hoofd hadden. Uiteindelijk won de thuisclub met miniem verschil. Invaller Stijn van den Hurk strafte een aarzelend uitkomende doelman af. Ondanks dat HVCH het laatste kwartier met 10 man verder moest , bracht het de winst over de streep.

Over de eerste helft is weinig te vertellen. Binnen 1 minuut schoot Floyd Watson over, terwijl kort voor rust Fren Stevens zijn inzet geblokt zag worden. Beide keepers kregen in deze eerste helft geen enkele bal rechtstreeks op doel geschoten. Voorzichtigheid was bij beide ploegen het motto. Natuurlijk speelde hierbij het slechte veld een rol.

Het moet in beide kleedkamers flink gedonderd hebben, want niemand kon tevreden zijn over het vertoonde spel van beide ploegen. De thuisclub begon de tweede helft fel en dat leidde dan ook tot het eerste en naar later bleek enige doelpunt. Na een corner en wat heen en weer getrap belandde de bal pardoes in het 5 meter doelgebied van AWC. Doelman Mark ter Haar aarzelde met uitkomen, waarna invaller Stijn van den Hurk hier listig gebruik van maakte en de score opende. AWC stapelde hierna fout op fout, waardoor het wonderlijk was dat de score niet werd verdubbeld. Mede daardoor werd het nog leuk en spannend. Justin Vos kopte in de handen van de doelman, waarna aan de andere kant Lars van Lee Mark ter Haar testte. In de 72e minuut werd Tom Hekerman van de thuisclub bestraft voor een overtreding. Uit woede trapte hij de bal weg. Na de terechte gele kaart uitte hij zijn ongenoegen tegen de scheidsrechter en dat was teveel voor de leidsman, die hem daarna nog een gele kaart gaf en daarna dus rood. Trainer Remko Bicentini gooide hierna alles op de gelijkmaker. AWC trok massaal ten aanval, maar tot scoren kwam het niet, omdat de keeper in enkele hachelijke momenten zijn waarde voor de thuisploeg etaleerde. 

Floyd Watson en Daan Paau waren nog het dichtste bij een treffer, maar of de doelman of rakelings naast waren het resultaat.

Met nog 4 wedstrijden te gaan wordt het echt spannend. Zondag moet AWC uit naar Brabantia, dat 7e staat met 7 punten meer.

Scoreverloop: 49. Stijn van den Hurk 1-0

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Justin Vos ( 71. Daan Paau), Fren Stevens, Floyd Watson, Jair Roos, Jorrit Giesbers ( 61. Rico Timmermans), Jeffrey Tangerink, Jim Toonen ( 80. Gijs de Kleyn)

 


 

09-04-2017: 

AWC BLIJFT TWAALFDE

Na driemaal 1-1 en éénmaal winst, wilde AWC een sprongetje naar boven maken, om zodoende weg te komen van die kwalijke nacompetitieplaats. Vol goede moed trok de selectie van Remko Bicentini naar het Brabantse Haaren om daar de degens te kruizen met de plaatselijke trots , Nemelaer. Tevens speelde revanche gevoelens mee, de thuiswedstrijd was immers geflatteerd met 1-4 verloren. Het werd echter een deceptie. Met de staart tussen de benen kwamen de groen-witten weer huiswaarts. Een nederlaag van 4-2 was een goede afspiegeling van de doelmatigheid die de thuisclub aan de dag legde. Doordat 6 van de 7 laaggeplaatsten in de eerste klasse C, Zuid 1, verloren veranderde er niet veel in de stand. Met nog 5 wedstrijden te gaan wordt het tijd dat AWC punten gaat halen om niet verder op de ranglijst te zakken.

AWC begon gehandicapt aan de wedstrijd. In de blessurebank zaten Jaap Jansen, Gijs de Kleyn, Hamdi Tasci, Stijn Verharen en Lennart Nieuwenhuis, terwijl Ato Cardna al geruime tijd afwezig is. AW

C dacht in eerste instantie van het mooie weer te kunnen genieten, want na 18 minuten stond het al 2-0 voor de thuisclub. Eerst was Joeri Vugts voor de thuisclub doeltreffend, nadat hij in zijn eentje de defensie van AWC omspeelde en doelman Mark ter Haar het nakijken gaf. Na ruim een kwartier kopte Daan van den Brand de 2-0 binnen. AWC leek rijp voor de sloop, maar gelukkig herpakte de ploeg zich en dat resulteerde in de 34e minuut in de aansluitende treffer. Idar Kramer kopte prefect in. Kort voor rust had AWC nog een tweetal goede kansen om zelfs langszij te komen, maar de inzetten van Idar Kramer en Wiebe Veltmaat werden tenietgedaan door de voortreffelijke keeper van de thuisclub, Kamile de Jong.

Na de rust kwam de thuisclub weer het beste uit de startblokken.De gehele achterhoede van AWC was niet fel genoeg om Joeri Vugts het score te beletten. AWC gooide hierna alles op de aanval. En kwam in de 77minuut op 3-2. Jorrit Giesbers veroverde op het middenveld de bal en en maakte zijn solo ook voortreffelijk af. Drie minuten later had invaller Floyd Watson kunnen en moeten scoren, maar tweemaal was zijn lob over de uitlopende keeper net iets te laag, waardoor de doelman er ook tweemaal een vinger tussen had. Weer drie minuten later deed Joeri Vugts het aan de andere kant beter en scoorde zijn derde doelpunt deze middag. En weer drie minuten later kreeg AWC nog een strafschop, omdat Floyd Watson in het strafschopgebied werd vastgehouden. Nicky van de Groes zag zijn inzet door doelman De Jong gestopt. AWC kreeg hierna nog wel enige mogelijkheden , maar het geloof was er niet meer en dus ook de doeltreffendheid niet.

a.s Zaterdag ( Paaszaterdag) 15 april speelt AWC de inhaalwedstrijd tegen HVCH. De wedstrijd in Heesch begint om 18.00 uur.

Scoreverloop: 4. Joeri Vugts 1-0, 18. Daan van den Brand 2-0, 34. Idar Kramer 2-1, 50. Joeri Vugts 3-1, 77. Jorrit Giesbers 3-2, 83. Joeri Vugts 4-2

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jair Roos, Jorrit Giesbers, Rico Timmermans, Laurens Loenen ( 46. Daan Paau), Jim Toonen ( 74. Floyd Watson)

 

 

 


02-04-2017:

TELEURSTELLEND GELIJKSPEL VAN AWC


De wedstrijd tussen de nummer 12 en 10 op de ranglijst,  AWC en Moerse Boys was, leek het een kopie van de wedstrijd tussen beide ploegen in Zundert. Toen stond de thuisclub met 1-0 voor en kwamen de bezoekers in blessuretijd nog op gelijke hoogte. Nu was het in Wijchen zo, dat AWC met 1-0 voorstond en de Moerse Boys in de laatste minuten nog op gelijke hoogte kwam. In beide gevallen was de teleurstelling op de gezichten van de thuisploegen duidelijk af te lezen.

De eerste helft bracht weinig opwinding. Beide doelmannen kregen geen enkel schot op doel. De wedstrijd ging gelijk op, met als hoogtepunt een gele kaart voor een speler van de bezoekers.  De tweede helft bracht wat meer beleving. Roy Jacobs probeerde eerst doelman Mark ter Haar met een kopballetje te verschalken, maar dat was voor de Wijchense doelman geen probleem. In de 54e minuut werd het pas aantrekkelijk. Fren Stevens gaf vanaf links met de buitenkant rechts een perfecte voorzet op Jair Roos, die echter doelman Marcel van der Meulen voortreffelijk zag keepen, waarna Laurens Loenen zijn inzet door drie verdedigers zag geblokt. 
AWC kwam in de 64e minuut verdiend op voorsprong. In de dekking werd Jorrit Giesbers aangespeeld, maar deze zag ondanks een overtreding kans de bal breed te leggen, waarna Jair Roos in twee keer kon scoren. Drie minuten later stelde Jair Roos , rand strafschopgebied Jaap Jansen in staat, om loeihard net over te schieten.
In de 79e minuut kwam AWC met 10 man te staan. Niels Ceelen werd door Roy Jacobs gevloerd en op de grond vastgehouden. De reactie van Ceelen  was niet goed. Een slaande beweging en dat betekende rood. De voorgaande overtreding werd niet bestraft !
De bezoekers roken hierna nog puntenwinst en gingen massaal ten aanval. Met een prachtige omhaal kon Mitchel van Overveld de Boys nog op gelijke hoogte brengen.

a.s Zondag gaan de elf van trainer Remko Bicentini naar Haaren. Tegen Nemelaer wordt om 14.30 uur afgetrapt.

 
26-03-2017:

AWC neemt punt mee uit Goes


Door een pechgeval met de auto van de scheidsrechter begint de wedstrijd om kwart voor 3.
Onder leiding van Alex Koutsocheras,door afwezigheid van hoofdcoach Remko Bicentini, wordt  de rust bereikt met 0-0.  Goes heeft meer balbezit en enkele goede kansen, maar de verdediging met onze keeper Mark ter Haar kan alles keren.  Veel corners aan beide zijden worden weggegeven om de stand in evenwicht te houden. Na de rust is Rico Timmermans in het veld gekomen voor Daan Pau.
De 2e helft zet Goes direct aan en AWC komt onder druk te staan. Dat resulteert in de 57e minuut in de 1-0 voor Goes door Mart de Kroo.
AWC herstelt zich snel en weet in de 63e minuut door Jorrit Giesbers de 1-1 te scoren. Met nog 2 wissels, Jeffrey Tangerink voor Lennart Nieuwenhuis en Niels Ceelen voor Jorrit Giesbers, blijft Goes proberen nog de winst op te eisen, maar de verdediging van AWC houdt goed stand. Een punt tegen de nr 2 in de competitie is een bonuspunt en  geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden, waar AWC van de onderste plaatsen afstand moet nemen. De verschillen zijn erg klein en bieden nog alle mogelijkheden, te beginnen met Moerse Boys as zondag op de Wijchert om 14.00 uur.

 
19-03-2017:

AWC VERSLAAT NEC IN 9 MINUTEN


Door drie doelpunten in de 21e tot 30e minuut kreeg AWC het bezoekende NEC direct op de knieen. De Nijmegenaren kwamen nog voor de rust terug tot 3-1, maar konden in het tweede bedrijf geen vuist meer maken. Het verschil op de ranglijst werd hierdoor tussen beide ploegen verkleind tot 2 punten. AWC stijgt hierdoor naar een 11e plaats . Toch zullen de Wijchenaren nog aan de bak moeten, want dit is nog steeds een nacompetitieplaats.

NEC overrompelde AWC in den beginne volkomen. Binnen 2 minuten stond de Nijmeegse spits oog in oog met de Wijchense doelman. Alex Kwieman lopte de bal perfect over de Mark ter Haar, maar de bal viel gelukkig voor AWC op de bovenlat. De tweede kans was ook voor NEC. Bob Rossen zag zijn vrije trap uitstekend tot corner verwerkt door Ter Haar.
In de 21e minuut kwam AWC op voorsprong. Een klutsbal kwam wat gelukkig bij Daan Paau , die geen moment aarzelde en Fren Stevens in de diepte aanspeelde. Met een strak schot wist hij doelman Ton van Doorn te verschalken. In de 28e minuut verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Fren Stevens wist zijn solo af te ronden met een prima pas op Lennart Nieuwenhuis. Deze kapte zijn tegenstander uit en schoot onhoudbaar in. Een minuut later was Nieuwenhuis weer doeltreffend, ditmaal op aangeven van een weer voortreffelijk spelende Joost Loeffen. NEC bleef hierna zoeken naar een tegentreffer. Nadat eerst de paal en daarna de lat werd geraakt, kon Alex Kwieman uiteindelijk de 3-1 op zijn naam brengen.
In de tweede helft kon NEC geen vuist meer maken om het AWC nog moeilijk te maken. De beste kansen waren nog voor AWC. Nieuwenhuis was in de 78e minuut nog dicht bij zijn derde treffer, maar daar stak Ton van Doorn nog een stokje voor. Een paar minuten later was hij echter kansloos toen Niels Ceelen van dichtbij raak schoot. Van Doorn had hiervoor een poeier van Rico Timmermans nog gekeerd. Younes Corty beroerde in de 90e minuut nog de Wijchense lat, maar verder kwam NEC niet meer.
Een verdiende overwinning van AWC, in een wedstrijd waarin het scoren nu eindelijk wel lukte.

Komende zondag gaat AWC op reis. In Goes moet blijken of de doeltreffendheid nog meer vorm kan krijgen. Goes staat op afstand  van Baronie op de tweede plaats. De tweede periode hebben ze al in het bezit. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Scoreverloop: 21. Fren Stevens 1-0, 28.Lennart Nieuwenhuis 2-0, 29. Lennart Nieuwenhuis 3-0, 43. Alex Kwieman 3-1, 82. Niels Ceelen 4-1

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jaap Jansen ( 84. Jeffrey Tangerink), Lennart Nieuwenhuis, Jorrit Giesbers ( 64. Rico Timmermans), Daan Paau ( 51. Niels Ceelen), Jim Toonen
12-03-2017:

GEDEELTELIJK HERSTEL AWC

AWC heeft zich gedeeltelijk hersteld van een reeks nederlagen deze week. Afgelopen zondag werd verloren van koploper Baronie. AWC bood toen goed tegenspel , maar was net iets minder dan de Bredase ploeg. Afgelopen dinsdag kreeg AWC een pak slaag van hoofdklasser Sparta Nijkerk in de beker. ( 5-0 ).
Tegen sc ‘t Zand zou het anders moeten en dat gebeurde ook. Een verdienstelijk gelijkspel werd er in Tilburg behaald. En ware de voorwaartsen van trainer Remko Bicentini wat doeltreffender geweest dan had men met de rust al op rozen gezeten, maar het was echter maar 0-1. ‘t Zand had in de tweede helft een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen.

AWC begon gehandicapt aan de wedstrijd. Topscoorder Gijs de Kleyn bleef met een blessure langs de lijn, terwijl ook de vaste man in de achterhoede, Idar Kramer, niet van de partij was. Tijdens de bekerwedstrijd liep hij tegen een 4e gele kaart aan en dat betekende een schorsing.
Het eerste half uur gebeurde er heel weinig in Tilburg. De thuisclub had het meeste balbezit, maar daar kwam helemaal niets uit. Ook AWC bracht niet veel. Mede oorzaak van het povere spel was de zeer slechte grasmat. ‘t Zand probeerde dit op te lossen door veelvuldig de lange bal te hanteren, terwijl AWC de techniek prevaleerde. Beide spelstijlen kwamen echter niet tot hun recht.
In de 29e minuut kwam AWC op voorsprong. Een snelle ingooi van Jeffrey Tangerink, werd behendig door Lennart Nieuwenhuis verlengd naar de in de diepte sprintende Fren Stevens, die eerst nog tegen de paal schoot, waarna hij de bal in tweede instantie wel in het doel schoot. Nog voor de rust kreeg AWC hierna twee uitgelezen kansen om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Eerst kreeg Fren Stevens de kans op aangeven van Daan Paau. Vervolgens kopte Paau, op aangeven van Lennart Nieuwenhuis, kansrijk op doel. Maar beide keren stond de Tilburgse doelman op de juiste plaats. In de blessuretijd kroop AWC nog door het oog van de naald, toen de leidsman niet voor een strafschop voor de thuisclub wilde fluiten.
Na de thee ging ‘t Zand nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar het zag ook Fren Stevens na een prima counter rakelings naast schieten. Kevin van Assouw schoot in de 65e minuut rakelings naast, maar in de 70e minuut werd de druk te groot. Van Assouw werd in het strafschopgebied door doelman Mark ter Haar ten val gebracht en nu gaf de scheidsrechter wel een een strafschop. Daan van Hal was hier na de scherprechter en liet Ter Haar geen schijn van kans. De thuisclub rook meer, maar AWC hielt het hoofd koel, zodat er geen verandering meer in de stand kwam.

a.s. Zondag moet AWC het opnemen tegen het op de achtste plaats staande NEC. De Nijmegenaren wonnen thuis met 2-1 van AWC. De wedstrijd op de Wijchert begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 29. Fren Stevens 0-1, 70. Daan van Hal 1-1 ( strafschop)

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jaap Jansen, Lennart Nieuwenhuis (79. Jorn Reuvers), Jorrit Giesbers ( 55. Niels Ceelen), Jeffrey Tangerink, Daan Paau ( 46. Rico Timmermans), Jim Toonen.

 
05-03-2017:

BARONIE WEDEROM TE STERK VOOR AWC


Net als in de eerste wedstrijd van het seizoen hebben AWC en het bezoekende Baronie er een spannende en aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt. Baronie had het betere van het spel, maar AWC creeerde wel meer kansen en had kort na de rust een aantal goede kansen. Toen deze niet werden benut sloeg de koploper, net als in de eerste wedstrijd, genadeloos toe. In de 67e minuut scoorde Dennis Peragon. Volgens de assistent scheidsrechter in buitenspel, maar scheidsrechter J. Senders negeerde het vlagsignaal volkomen. Hij keurde zijn assistent geen blik waardig. Een voorbeeld zoals je niet met elkaar moet omgaan.

In de 66e minuut maakte Jorrit Giesbers na bijna 15 maanden blessureleed zijn rentree en daar was iedereen heel blij mee. Zijn laatste competitiewedstrijd speelde hij op 13 december 2015 tegen TVC. Zijn wedstrijdteller staat op 267 officiele wedstrijden in AWC 1. Aantal doelpunten 40.

Beide ploegen begonnen heel sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut kopte Jamie Kankam uit een vrije trap goed in , maar de Wijchense goalie Mark ter Haar reageerde voortreffelijk. Nauwelijks een minuut later schoot Gijs de Kleyn op aangeven van Lennart Nieuwenhuis snoeihard op de paal. Daarna ging het gelijk op. Baronie had weliswaar het meeste balbezit, maar AWC counterde gevaarlijk. De beste kansen waren voor de bezoekers , maar Mark ter Haar stond zijn mannetje en liet niets aan zich voorbijgaan. Daarentegen moest Moustafa Mohammad ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken om Fren Stevens de doorgang te versperren.
AWC kwam na de thee het beste uit de kleedkamer. Fren Stevens werd door Lennart Nieuwenhuis aan het werk gezet, maar werd gestuit door de Bredase doelman Robbert van Oorschot. Daarna schoot Gijs de Kleyn nog rakelings over. De Kleyn , kreeg, op aangeven van Rico Timmermans nog een kans, maar toen was van Oorschot attent. In de 67e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Dennis Peragon profiteerde. AWC zette hierna alles op alles om een gelijkspel uit de wedstrijd te halen. Van de ontstane ruimte profiteerde  Moustafa Mohammad in de 85e minuut door , na driemaal kappen, de bal in de uiterste hoek neer te leggen.
Over het spel van de elf van trainer Remko Bicentini was iedereen tevreden, over  de uitslag echter niemand aan Wijchense zijde.

AWC moet na het bekerduel a.s. dinsdag in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk (aanvang 20.00 uur ) het a.s. zondag opnemen tegen SC ‘t Zand. De wedstrijd in Tilburg op 12 maart begint om 14.30 uur.

Scoreverloop:  67. Dennis Peragon 0-1, 85. Moustafa Mohammad 0-2

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jaap Jansen ( 80. Jeffrey Tangerink), Lennart Nieuwenhuis ( 56. Niels Ceelen), Rico Timmermans (66. Jorrit Giesbers), Jim Toonen, Gijs de Kleyn.

 
19-02-2017:

AWC overtuigend langs Beerse Boys


De plekken op de ranglijst verraden anders, maar AWC was zondagmiddag heer en meester over Beerse Boys. Onder meer door twee doelpunten van Gijs de Kleyn was de Wijchense ploeg met 4-1 te sterk voor de bezoekers. Hierdoor stijgt AWC twee plekken.

Al vroeg in de wedstrijd wilde AWC de druk naar voren erop houden. Onder meer een goed schot van Fren Stevens werd gekeerd door keeper Koen van Kollenburg en daarna leverde hij een prima voorzet aan Lennart Nieuwenhuis, die er net niet aan kon komen. In de elfde minuut was het wel raak; De Kleyn kreeg een goede dieptepass van Stevens en mikte de bal in de verre hoek binnen. Drie minuten later verdubbelde hij de AWC-voorsprong, nadat Van Kollenburg een vrije trap van, opnieuw, Stevens pareerde tikte hij de bal makkelijk binnen. Voor rust had ook Idar Kramer met een kopbal nog een goede kans, maar het was wachten op een aansluitingstreffer. Jannes Mulders schoot van dichtbij, maar Mark ter Haar redde. Even later moest Nicky van de Groes de bal van de lijn halen, nadat Ter Haar al geklopt was. Waar de bal aan de ene kant niet viel, scoorde AWC wel nog. Nieuwenhuizen werkte de bal na een counter achter doelman Van Kollenburg na een uitstekende pass van Jaap Jansen.

Na de rust, waarin AWC kon genieten van een 3-0 voorsprong, wilde het die graag uitbreiden. Een paar minuten na rust ging een omhaal van De Kleyn over het vijandelijke doel en daarna werd een doelpunt van hem afgekeurd nadat de grensrechter had gevlagd voor buitenspel. Elf minuten na de rust wist Beerse Boys dan toch te scoren. Een afvallende bal werd door invaller Ronnie Pijnenburg achter Ter Haar geschoten. Tien minuten later wist Stevens de voorsprong weer uit te breiden tot drie doelpunten verschil. Doelman Van Kollenburg raakte zijn geplaatste schot van buiten de zestien wel maar hij kreeg zijn hand er niet goed achter. Daan Mulders van Beerse Boys mistte even later 1-op-1 voor het doel. AWC’er Rico Timmermans kwam later in kansrijke positie, maar hij vond de handen van de keeper op zijn weg. Een minuut voor tijd had de middenvelder nogmaals een kans, maar hij lobde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor bleef het 4-1, de eindstand.

Opstelling: Mark ter Haar; Wiebe Veltmaat, Idar Kramer, Nicky van de Groes, Joost Loeffen; Jaap Janssen, Jim Toonen (79. Jeffrey Tangerink), Rico Timmermans; Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis (68. Niels Ceelen), Gijs de Kleyn (64. Daan Paau)

 
05-02-2017:

AWC komt fysiek tekort tegen TOP Oss

 
Met voor het eerst Jaap Jansen in de basis startte AWC voortvarend hetgeen resulteerde in een kopbal op de lat van Laurens Loenen in de 2e minuut. Met kansen over en weer was het uiteindelijk toch TOP Ossdat via aanvoerder Guus Peters in de 44 minuut voor 1-0 zorgde.
In de 2e helft werd het fysieke overwicht van TOP Oss steeds duidelijker alhoewel dat aan beide kanten niet tot veel opgelegde kansen leidde. Uiteindelijk maakte de fysiek sterke spits Armin Alibasic in de 75 minuut de 2-0. AWC drong nog wel aan maar kon geen vuist maken tegen de sterke verdediging van TOP Oss.