VERSLAGEN AWC 1

02-07-2018:

De KNVB heeft de indeling van de Hoofdklasse A bekendgemaakt. 

De indeling ziet er als volgt uit:


AWC, Achilles 1894, Alcides, Be Quick 1887, DEM (Beverwijk), De Bataven (Gendt), Fortuna Wormerveer
Hollandia (Hoorn), Hoogeveen, Hoogland (Amersfoort), MSC, Puremersteijn (Purmerend), RKHVV (Huissen), RKZVC (Zieuwent), SDO (Bussum) en Silvolde.

Het wedstrijdprogramma zal later bekend worden gemaakt.


27-05-2018:

AWC declasseert Gestel voor afgelasting in rust


De grote seizoensafsluiting van AWC is letterlijk in het water gevallen. Door extreme regenval en onweer werd de wedstrijd tegen VV Gestel in de rust stilgelegd. De stand was op dat moment 6-0 in het voordeel van AWC. Ondanks de afgelasting verandert er niks aan de stand: AWC was al kampioen door een opgebouwde voorsprong op achtervolger HVCH was de stand van dit duel niet meer van belang voor de titelstrijd.

AWC begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut werd de score geopend. Freek Thoone schoot de bal tegendraads binnen. In de achtste minuut was het opnieuw raak, toen Fren Stevens een steekpass van Youri Hubers tot doelpunt promoveerde. De tiende minuut betekende de 3-0: na een actie van Stevens bleef de bal liggen en Laurens Loenen schoot deze binnen voor 3-0. Hubers tekende later voor zijn doelpunt, toen hij na 25 minuten een voorzet van Jeffrey Tangerink in het doel kopte. Loenen maakte tien minuten voor rust zijn tweede goal, na een voorzet van Stevens. Het slotakkoord van de eerste helft (en de wedstrijd dus) kwam van Rico Timmermans, die de 6-0 voor zijn rekening nam.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Justin Vos, Daan Paau, Ato Cardna, Jeffrey Tangerink en aanvoerder Wiebe Veltmaat, die allen de selectie van AWC verlaten. Na de afgelasting werden de vele kampioenen van AWC gehuldigd in de kantine.

 
20-05-2018

AWC STELT TITEL VEILIG


Nadat de groene dampen zijn opgetrokken van de massaal meegereisde supporters is AWC DE eerste 10 minuten de bovenliggende partij met 2 grote mogelijkheden, maar door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter blijft het 0-0. Daarna wordt  Rood Wit sterker, dat resulteert  in de 1-0 door Angelo Kenze. Tot de rust speelde Rood Wit beter.
Na de rust met Youri Hubers voor Dennis Straten pakte AWC HET ANDERS aan en kon Safa Kizir de gelijkmaker inschieten na een individuele actie en met hulp van het hobbelige strafschopgebied. Niet lang daarna maakte Freek Thoone aan alle   onzekerheid een einde door een wonderschoon doelpunt via lat en binnenkant paal. Rood Wit probeerde daarna nog wel een gelijkspel eruit te slepen, maar AWC gaf geen kansen meer weg en behaalde op eigen kracht het kampioenschap van de 1e klasse Zuid 1.

13-05-2018:

THUISNEDERLAAG 

AWC heeft in eigen huis een nederlaag opgelopen tegen DOSKO. De Brabantse bezoekers waren met 0-4 te sterk. Hierdoor kon AWC niet de titel in de eerste klasse vieren. Bij een overwinning had dat wel gekund, gezien de 0-1-nederlaag van concurrent HVCH.

In de eerste helft begon DOSKO direct sterk en de eerste kansen waren dan ook voor de uitspelende ploeg. Lang bleef het echter zonder doelpunten. Na een halfuur kwam DOSKO dan toch op voorsprong: Bart Dietvorst kopte de bal achter doelman Mark ter Haar. Zeven minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong door een goals van Marvin Bedaf.

AWC moest na de rust uit een ander vaatje tappen, maar dat lukte de ploeg van Camiel Jager niet. Dietvorst maakte in de 51e minuut zijn tweede doelpunt, door de bal over Ter Haar heen te stiften. Aan het doelpunt ging wel een overtreding van DOSKO vooraf. AWC probeerde druk vooruit te zetten en ging aanvallend spelen, maar het leverde weinig op. Safa Kizir schoot in het zijnet en Laurens Loenen zag zijn kopbal gered worden door doelman Nick Lodiers. In de slotfase van de wedstrijd werd het ook nog 0-4, toen Brian Kruf de bal over de keeper heen wipte en deze binnenschoot.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat ©; Straten (’51 Hubers), Loeffen, Jansen (’61 Loenen); Thoone, Kizir (’73 Pauwels), Stevens


06-05-2018

AWC komt na winst op Brabantia nog steviger aan kop.


In een matige 1e helft wordt de stand tot de rust op 1-1 gehouden, nadat in de eerste 10 minuten de bal al aan beide zijden in het doel belandt. AWC opent de score, na een blunder in de defensie van Brabantia, door Safa Kizir. Enkele minuten later scoort Brabantia de 1-1 door een lob over de te ver voor zijn doel staande keeper van AWC. Daarna kenmerkt het spel zich door rommelig spel met veel verkeerde passes. Na de rust pakt AWC het direct beter op en creëert de nodige kansen, wat al in de 48e minuut resulteert in de 1-2, wederom door Safa Kizir.
Het spel wordt merendeels door het team van AWC beheerst en ook na de wissels blijft AWC de betere ploeg.en krijgt zelfs kansen genoeg om de score uit te breiden, maar tot het eind toe blijft een gelijk spel in de lucht hangen. In de 85e minuut wordt er echter een rode kaart voorgehouden aan de spits van Brabantia door een natrapbeweging en komt de winst voor AWC niet meer in gevaar. Zo wint AWC met 1-2 en wordt de positie van AWC nog beter aan kop door de gunstige resultaten op de andere velden. Daardoor kan AWC aanstaande zondag kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen DOSKO, als de nummer 2 op de ranglijst HVCH wederom punten verspeelt en AWC zelf de volle winst pakt.
Alle reden dus om zondag de Groen Witten aan te moedigen.

 

29-04-2018 

Fel Nemelaer troeft AWC af in tweede helft

Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie heeft AWC in eigen huis verloren van Nemelaer. De Brabantse bezoekers, bivakkerend in de subtop, waren feller en trokken in de tweede helft de overwinning naar zich toe: 2-3. Doordat concurrent en nummer twee HVCH niet in actie kwam blijft het team van coach Camiel Jager op de eerste plaats staan.

Aan het begin van de eerste helft wilde het uitteam het heft in handen nemen en kreeg wat kleine kansen. Doelman Mark ter Haar hield zijn doel echter nog schoon. De eerste serieuze kans van AWC leverde direct een doelpunt op. Een voorzet van Fren Stevens kwam aan bij Safa Kizir. De spits had in eerste instantie een slechte aanname, maar hij herstelde prima en kwam in tweede instantie wel tot scoren. In het restant van het eerste bedrijf liet Nemelaer zien vooral feller te zijn. Hierbij werden overtredingen niet geschuwd. Scheidsrechter Nihat Babat stond echter veel toe en hield zijn kaarten grotendeels op zak.

Na de theepauze vergrootte AWC op gelukkige wijze de voorsprong. Een diepe bal bleef na interventie van de verdediging liggen en hierdoor had Dennis Straten deze voor het inschieten. Doelman Kamile de Jong was kansloos op zijn inzet. Nadat Ter Haar aan de overkant nog goed redding bracht op een halve omhaal van Gijs van Baast, was het in de 57e minuut wel raak. Daan van den Brand werd te vrij gelaten en kon de bal in het doel koppen. Drie minuten later viel de bal tussen de verdediging en het middenveld van AWC waar Joeri Vugts dankbaar gebruik van maakte: 2-2. Het werd hierna nog erger voor de thuisploeg, toen Matthijs de Waal zijn ploeg via de binnenkant van de paal in het doel kreeg. AWC drukte hierna nog aan naar voren en ging zelfs met vijf aanvallers spelen, maar dat mocht niet meer baten.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans (’74 Loenen), Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (c); Jansen (’57 Hubers), Straten, Loeffen (’74 Lemmers); Thoone, Kizir, Stevens--

15-04-2018

s.v. A.W.C. blijft na winst op FC Tilburg op titelkoers.

In een matige wedstrijd weet AWC pas na een rode kaart voor een verdediger van FC Tilburg het verschil te maken.
In de eerste helft kan AWC alleen het eerste kwartier laten zien met welke aspiraties zij naar Tilburg zijn gekomen. Veel balverlies kenmerkt het vervolg en zo werd de rust met een 0-0 stand bereikt. Nog vermeldenswaard zijn de 2 gele kaarten, verdeeld over beide teams.  
in de tweede helft wordt het spelbeeld niet veel beter en tot de 60e minuut is er weinig tot niets te vermelden. Maar dan blesseert de keeper van AWC Mark ter Haar zich en moet vervangen worden door reservekeeper Jarik Veltmaat. Hij zal in het verloop van de wedstrijd zich niet laten verrassen.
Om toch wat meer druk op de tegenstander te zetten, zet de trainer Camiel de Jager Joost Loeffen in voor Youri Hubers. Dat leidt, mede daardoor, tot een rode kaart voor de verdediger van FC Tilburg. Safa Kizir wordt als doorgebroken speler de pas afgesneden. Na de wissel van Laurens Loenen voor Jaap Jansen weet Dennis Straten in de 84e minuut voor de 0-1 te zorgen. Als kers op de taart scoort Safa Kizir de 0-2 en blijft AWC kansrijk voor een kampioenschap, nu HVCH uit Heesch 2 weken moet toekijken hoe AWC de komende 2 (inhaal)wedstrijden gaat volbrengen.
08-04-2018:

AWC wint weer met 2-0 van Oirschot Vooruit

Schitterend weer en veel toeschouwers zouden de ingrediënten moeten zijn voor een mooie voetbalmiddag. Het weer bleek echter mooier dan de wedstrijd. Na de aftrap gingen beide teams goed en gedreven van start om de punten in de eigen respectievelijk eigen ploeg te houden. In de 10e minuut kende de goed leidende scheidsrechter Theelen een strafschop toe aan AWC die door Freek Thoone beheerst in de linkerhoek werd geschoten. Vervolgens golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams waarbij Oirschot soms het betere van het spel had, maar ongelukkig was in het afmaken. Mark ter Haar moest in de 24e minuut alles uit de kast halen om een gelijkmaker te voorkomen. Ook in de 42e minuut ging een vrije trap van Oirschot net naast. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft waarbij Oirschot een licht overwicht had, maar ook in die helft was het geluk niet aan hun zijde. Schoten over, naast of gered door de keeper. In de 59e minuut was het Freek Thoone die een schitterende voorzet gaf die net naast het doel van Menno Kuulkers ging. Jaap Jansen stuurde Safa Kizir weg in de 62e minuut waarbij Koen van Heerebeek alles uit de kast moest halen om een doelpunt te voorkomen. Kort voor tijd kreeg AWC toch loon naar werken. Freek Thoone werd op links weggestuurd en schoot hard in en met behulp van een voet van de tegenstander werd het 2-0 en was de wedstrijd beslist.

Opstelling AWC: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Jaap Jansen, Fren Stevens (Job van de Groes), Freek Thoone, Laurens Loenen, Dennis Straten, Jim Toonen, Youri Hubers (Safa Kizir).
01-04-2018:

AWC wint ook tweede dorpsderby


Eerder dit seizoen was AWC in eigen huis met 3-2 te sterk voor dorpsgenoot vv Alverna. Ook de uitwedstrijd werd gewonnen. Na een zeer spannende tweede helft trok AWC aan het langste eind: 1-2.

AWC probeerde vanaf het begin van de eerste helft het initiatief te nemen. Na een paar mislukte aanvallen kregen de mannen van Camiel Jager het deksel op de neus. Uit een counter mikte Cas van der Wal de bal achter doelman Mark ter Haar. Het duurde acht minuten voor AWC langszij kwam. Na een voorzet van Freek Thoone kwam Laurens Loenen goed voor zijn tegenstander en hij tekende voor de gelijkmaker. Vier minuten voor rust kwam AWC op voorsprong, toen Youri Hubers de bal achter doelman Robert Zaalman kopte.

In de tweede helft begon Alverna meer aan te zetten maar AWC hield de tegenstander lang tegen. Thoone schoot na een kwartier de bal op de paal en een voorzet van Fren Stevens werd uit het doel getikt. Rico Timmermans kreeg in de 65e minuut zijn tweede gele kaart en hij moest het veld verlaten. Hierna misten invaller Safa Kizir en Hubers nog kansen oog in oog met de doelman. Mark ter Haar hield zijn doel in de tweede helft schoon door een vrije trap knap uit de onderhoek te tikken. Uiteindelijk hield AWC knap stand en zo werd de overwinning binnengehaald. 

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Wiebe Veltmaat (c); Jansen, Hubers ('78 Loeffen), Straten; Thoone, Loenen ('54 Kizir), Stevens ('89 Toonen)

18-03-2018

Het ging weer mis tegen ’t Zand.


AWC was naar Tilburg gekomen om revanche te nemen op thuis geleden nederlaag (2-1) van de 11 van ’t Zand. Het liep echter allemaal anders. De spelers van trainer Jan de Hoon gingen kort na het beginsignaal fel en gedegen van start, wonnen veel persoonlijke duels en speelden het eerste kwartier hoofdzakelijk op de helft van AWC. Na 20 minuten herpakte AWC zich en creëerde zowaar enkele kansen. Het schot van Safa Kizir in de 38e minuut ging maar net over het doel van keeper Wouter Kogels. In de 42e minuut was het Michael Boelen van ’t Zand die de score opende na een toegekende vrije trap. Het schot ging dwars door de muur en liet keeper Mark ter Haar kansloos. Enkele minuten later was het dezelfde Safa Kizir die in het strafschop gebied onderuit werd gehaald. Freek Thoone maakte uit die toegekende penalty de gelijkmaker. Na de rust bleef ’t Zand gedegen voetballen en in de 55e minuut scoorde Armin Alibasic op aangeven van Mathew Wanner de 2-1. Uit een spaarzame kans van AWC werd er nog wel gescoord, maar scheidsrechter Uitterhoeve keurde dit doelpunt onterecht, volgens de vele meeste toeschouwers, af. Na een ongelukkige terugspeelbal van AWC was het de attent reagerende Jordy van der Minne die de 3-1 aantekende. AWC kwam door een doelpunt van Mike Lemmers nog wel op 3-2, maar de wedstrijd was gespeeld en zonder punten keerde het team van Camiel Jager terug naar Wijchen.

Opstelling: Mark ter Haar, Nickey van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Jaap Jansen (Laurens Loenen), Fren Stevens, Rico Timmermans (Joost Loeffen), Freek Thoone (Mike Lemmers), Safa Kizir, Dennis Straten, Youri Hubers.


11-03-2018: 

AWC wint opnieuw van Best Vooruit

In de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit heeft AWC de tegenstander verslag. Op bezoek in Best werd het 1-2 en in het thuisduel waren de bezoekers kansloos: de score eindige op 3-0. Door deze uitslag blijft het team van coach Camiel Jager op de eerste plaats staan.

De eerste helft ging rustig van start en beide teams gingen op zoek naar een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Na een kwartier wist AWC de score te openen. Een schot van Fren Stevens werd nog gekeerd door doelman Denny Witjes, maar Laurens Loenen maakte dankbaar gebruik van zijn kans om de 1-0 te maken. Later werd een schot van Jaap Jansen over de lat getikt door Witjes. Uiteindelijk wist Jansen nog wel de voorsprong te verdubbelen. Uit een voorzet van Stevens schoot hij de bal achter Witjes.

Net na de rust was de eerste kans ook voor Jansen, die te hoog mikte, opnieuw op een voorzet van Stevens. Safa Kizir schoot even later op de doelman en kon de voorsprong niet uitbreiden. Youri Hubers viel tien minuten na rust in en was direct gevaarlijk, maar Witjes werkte de bal langs het doel. Uit de daarop volgende hoekschop mikte Jansen de bal naast. Nadat een schot van Kizir nog voorlangs was gegaan, tekende de aanvaller wel voor de derde treffer. Na een mooie solo schoot hij de bal knap in het doel. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist Best Vooruit gevaarlijk te worden. Daan van Kessel schoot op doel, maar hij vond doelman Mark ter Haar op zijn weg. Het bleef bij 3-0 en AWC blijft daarmee op de eerste plaats staan.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat ©; Jansen, Thoone (’77 Franken), Straten; Kizir, Loenen (’77 Toonen), Stevens (’55 Hubers)


 
18-03-2018

AWC kroont zich tot periodekampioen


AWC heeft zich ontdaan van hekkensluiter vv Gestel. Op bezoek in Brabant werd het 0-3. Door een nederlaag van concurrent HVCH pakt AWC met deze zege ook de periode. 

In de eerste helft lukte het beide teams niet om het heft in handen te nemen. Het spel was onrustig en het doelpunt kwam ook uit zo'n situatie voort. Een lange bal van Idar Kramer werd door Rick Brugmans verlengd en hij scoorde hiermee in eigen doel. Vijf minuten voor de rust verdubbelde AWC de voorsprong. Een hoekschop ging richting doelman Efekan Aydin, maar Laurens Loenen torende boven hem uit en kopte de bal in het doel.

Na de theepauze drukte Gestel meer door en de eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Aanvoerder Henny Noijen schoot een vrije trap richting de kruising maar doelman Mark ter Haar tikte de bal uit de kruising. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Opnieuw kwam het na een corner, die door invaller Jim Toonen tegen de touwen werd gekopt. Hierna eindigde de wedstrijd wel met een domper voor AWC; Youri Hubers kwam tot een botsing met de doelman en viel geblesseerd uit.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Wiebe Veltmaat (c); Jansen ('80 Toonen), Hubers, Straten; Kizir, Loenen ('68 Lemmers), Stevens ('81 Franken)

04-02-2018

Geen winnaar in de topper tussen HVCH en s.v. A.W.C.


In de wedstrijd waar de eerste plaats in de competitie 1e klasse  Zuid 1 op het spel stond, wisten beide partijen waar het om draaide en werd er vrij behoudend gevoetbald. In een gelijkopgaande eerste helft, op een hobbelig veld dat dor de recente weersomstandigheden nog moeilijker te bespelen was, ontstonden voor beide doelen af en toe enkele goede mogelijkheden.  De verdedigers van HVCH hadden de grootste moeite om de 2 buitenspelers van AWC in bedwang te houden, maar de keepers en de verdedigingen hielden stand en zo werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 stand. 
Na de rust startte de thuisclub wat agressiever en dat leidde in de 54e minuut in de 1-0 na een prachtige aanval, waarin de hakjes de boventoon voerden. Jeffrey van Uden was de afmaker. Nu moest AWC zich ook weer meer in de strijd gooien door aanvallender te gaan spelen en dat lukte goed door onder meer het wisselen van 2 spelers. De wissel van Mike Lemmers, in de plaats van Laurens Loenen, was goud waard, want in de 80e minuut scoorde deze speler de 1-1, mooi aangegeven door Jordy Hubers. Vermeldenswaard is nog dat AWC 2 gele kaarten voorgeschoteld kreeg door de soeverein leidende scheidsrechter N. Babat en na afloop was iedereen het met elkaar eens dat de eindstand een terecht weergave gaf van de wedstrijd.

De volgende wedstrijd speelt AWC om de beker en wel op zaterdag 10 februari a.s. om 14:45 uur in en bij DETO Twenterand.


28-01-2018

AWC verliest van feller FC Tilburg


Met de thuiswedstrijd tegen FC Tilburg opende AWC de tweede helft van het seizoen. De ploeg van coach Camiel Jager verdedigde de koppositie in de Eerste klasse C. Tegen nummer 8 FC Tilburg ging het echter mis en na negentig minuten stond de stand 0-2 op het scorebord.

Beide ploegen hadden moeite het spel te maken en de wedstrijd was dan ook erg slordig. Alleen de bezoekers wisten enkele kansjes te creëren, zoals een vrije trap van Tim van Broekhoven. Daarna kregen beide teams de bal niet goed voor het doel en kansen waren schaars. Twee minuten voor rust openden de Tilburgers de score. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Milo Brown, die deze achter doelman Mark ter Haar werkte.

Na rust was het spel van zowel AWC als FC Tilburg onverminderd slordig. Na een kwartier schoot Freek Thoone de bal na een vrije trap rakelings over het doel van Rick van Etten. Na 62 minuten kwam Tilburg op een 0-2 voorsprong. Scheidsrechter Michael Eijgelsheim liet een zuivere overtreding langs de lijn doorgaan en na de counter schoot Mohamed Marouane raak. Tien minuten voor tijd was de uitploeg dichtbij de derde treffer, maar centrumverdediger Idar Kramer werkte de bal voor de doellijn weg. Kramer was in de blessuretijd zelf nog dichtbij een doelpunt, maar Van Etten bracht redding. Het slotakkoord was voor Nicky van de Groes, die overschoot.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat ©; Jansen (’63 Lemmers), Hubers (’84 Toonen), Straten; Thoone, Loenen, Stevens

 

18-12-2017 

Keeper Ter Haar redt overwinning voor AWC

AWC heeft zich in de laatste wedstrijd voor de winterstop weten te kronen tot winterkampioen. Op eigen terrein werd met 2-0 gewonnen van Rood-Wit. De wedstrijd grossierde in gele kaarten voor de bezoekers. AWC-doelman Mark ter Haar hield zijn ploeg op de been met een aantal belangrijke reddingen.

Al zeer vroeg in het duel kwam AWC op voorsprong. Sven van Zwam maakte een overtreding op Safa Kizir, waarna een strafschop toegekend werd. In eerste instantie redde keeper Andy Steging nog op de inzet van Freek Thoone, maar hij kwam te vroeg inlopen. Scheidsrechter Nick Ooms gaf Steging een gele kaart en liet de penalty opnieuw nemen. De tweede maal koos Thoone voor de andere hoek en hij opende daarmee de score. Fren Stevens kreeg een aantal minuten later een goede steekpass van Freek Thoone, maar hij mikte te hoog. Rood-Wit kreeg hierna een aantal prima kansen om langszij te komen maar Ter Haar hield zijn doel schoon. Vooral zijn redding op een vrije schietkans in de laatste minuut voor rust oogstte lof.

Na rust lieten de bezoekers zien graag de gelijkmaker te willen maken. Al in de eerste minuut na rust schoot Angelo Kense op de buitenkant van de paal en vier minuten later was Jens Wirix dicht bij een doelpunt, maar hij vond de lat op zijn weg. Rood-Wit bleef aanzetten en had de lichte overhand maar het speelde zichzelf uit de wedstrijd. Scheidsrechter Ooms had de handen vol aan de vele overtredingen en het vele commentaar en hij moest vaak ingrijpen. Uiteindelijk kregen de bezoekers acht gele kaarten. Twintig minuten na het begin van de tweede helft vergrootte AWC de voorsprong. Thoone stuurde Stevens diep, die achter de verdediging opdook, en hij passeerde doelman Steging. In de resterende tijd creëerden beide ploegen wat kansen, maar tot doelpunten kwam het niet. In de blessuretijd was het nog bollenknijpen nadat Rood-Wit een penalty kreeg. Doelman Ter Haar keerde echter de inzet van aanvoerder Marijn van Beers en sleepte AWC hiermee door de wedstrijd heen.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (c); Jansen, Straten, Hubers (’73 Toonen); Thoone (’85 Loenen), Kizir (’46 Paau), Stevens


03-12-2017:

AWC mede door hattrick Straten drie punten rijker


Na een wedstrijd tegen sv TOP mag AWC drie punten bijschrijven. Mede dankzij drie doelpunten van middenvelder Dennis Straten was de ploeg van Camiel Jager te sterk voor de bezoekers uit het Brabantse Oss.

Al in de eerste helft liet AWC zien het overwicht over de wedstrijd te kunnen pakken. Youri Hubers schoot de bal na twintig minuten naast het doel en daarna redde de doelman van TOP Roel Kuilder op een inzet uit stand van spits Safa Kizir. Uit de daarop door scheidsrechter Pijnenburg toegekende hoekschop schoot Youri Hubers na een halfuur de bal na een kluts achter de keeper. Acht minuten later was het opnieuw raak: Kizir kreeg een bal aangespeeld, hield deze vast en stelde daarna Dennis Straten in stelling om tot scoren te komen.

Na de rust leek TOP sterker uit de startblokken te komen en vier minuten na de theepauze leverde dat een doelpunt op. Aram Pusters was doelman Mark ter Haar de baas en maakte de aansluitingstreffer. De bezoekers drukten aan, maar het was AWC dat overtuigend uit wist te lopen. Fren Stevens passeerde enkele tegenstanders en stelde Freek Thoone in staat om te scoren. Hierna stuurde diezelfde Thoone spits Kizir weg. Hij omspeelde doelman Kuilder en maakte de 4-1. AWC was nog niet klaar na deze treffer. In de eenentachtigste minuut schoot Straten zijn tweede binnen vanaf de rand van het zestienmetergebied en een minuut voor tijd tekende hij voor zijn derde: na een pass van invaller Jorn Reuvers werkte hij de bal overtuigend in het doel van TOP.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat © (’74 Toonen); Jansen, Hubers, Straten; Thoone (’83 Job van de Groes), Kizir (’86 Reuvers), Stevens

 

26-11-2017

AWC laat kans op koppositie liggen.

In een gelijkopgaande beginfase wordt AWC iets sterker in het verloop van de 1e helft.
Zonder echter veel kansen te creëren, resulteert het toch in de 0-1 door Safa Kizir. Tot de rust blijft het een matige wedstrijd met weinig kansen aan beide zijden. De rust wordt bereikt met een magere 0-1. Na de rust komt AWC slap uit wat resulteert in de 1-1 door Rob Dietvorst. De wissels Laurens Loenen  voor Freek Thoone en Jorn Reuvers voor Youri Hubers konden geen ommekeer teweeg  brengen. Na de 2-1 door wederom Rob Dietvorst, volgens velen uit buitenspelpositie, moest AWC wel uit zijn schulp kruipen. In een scrimmage voor de goal van DOSKO lag de 2-2 op een presenteerblaadje, maar de bal kon weggewerkt worden.

In de blessuretijd maakte Brian Kruf aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 te scoren voor DOSKO.
Al met al een matige wedstrijd aan AWC zijde, maar  door puntenverlies van de medekoplopers blijft AWC mede bovenaan staan.


19-11-2017:

AWC wint na enerverende dorpsderby


Op het eigen veld heeft AWC een overwinning geboekt op buurman VV Alverna. Na een enerverende wedstrijd stond een eindstand van 3-2 op het scorebord. Er waren genoeg kansen over en weer maar het team van Camiel Jager bleek effectiever.

De score werd na een kwartier geopend door de bezoekers. Aanvoerder Derek de Bruijn schoot de bal van afstand achter doelman Mark ter Haar, die zich enigszins verkeek op het schot. De eerste gele kaart was hierna voor Alverna-speler Job Gielen. Zes minuten na de 0-1 stond het alweer gelijk; Dennis Straten kopte een hoekschop snoeihard achter de keeper van Alverna, Robert Zaalman. Na een goede kans voor Youri Hubers, waarop Zaalman redding bracht, kwam AWC nog voor rust op voorsprong. Jaap Jansen zag een voorzet geblokt worden en bracht de bal opnieuw in. Deze tweede maal verdween de bal achter de doelman bij de tweede paal.

In de tweede helft was AWC de eerste met een goede kans op een doelpunt. Hubers was doorgebroken maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat. Hierna kapte Freek Thoone zijn tegenstander uit na een voorzet van Safa Kizir en hij vond het net: 3-1. Ook Jari van Ginkel (Alverna) kreeg nog geel van scheidsrechter Van Osch. Vijf minuten voor tijd maakten de bezoekers uit het niets de aansluitingstreffer; invaller Kay Tassenaar kopte de bal achter Ter Haar met een assist van Tjalling Kamerman. Zaalman keerde nog een inzet van Rico Timmermans, die had gecombineerd met Kizir en Hubers en Fren Stevens schoten voorlangs. In de blessuretijd kregen Thoone en Alverna-speler Dennis Arts nog geel na een opstootje maar de score bleef onveranderd.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (c); Jansen, Hubers, Straten; Thoone, Kizir (‘90+1 Job van de Groes), Stevens (’89 Lemmers)

Kijk hier voor foto's van de wedstrijd en de gezellige "derde helft"


05-11-2017:

AWC terug in kopgroep

 
In de eerste 20 minuten was Best Vooruit de betere ploeg met kansen voor Buijs en Hendriksen.
Na ongeveer een half uur kopte Youri Hubers de 0-1 binnen maar uit buitenspel positie. Daarna kregen beide ploegen de kans om op voorsprong te komen. Er waren kansen voor Fren Stevens, Jaap Jansen en Rico Timmermans aan AWC-zijde. Voor Best-Vooruit waren het vooral Buijs en Hendriksen die kleine kansjes kregen.
De 2e helft was vanaf het begin voor AWC maar pas na het inbrengen van Safa Kizir voor Jorn Reuvers maakte AWC het verschil. Nog geen 5 minuten nadat Safa Kizir was ingebracht scoorde hij de 1-0. Een zeldzame counter van Best-Vooruit werd direct verzilverd door Hendriksen: 1-1. Uiteindelijk was het pas in de 86 minuut dat Safa Kizir de winnende 2-1 scoorde na een goede voorbereidende actie van Freek Thoone. De spanning in de 1ste klasse Zuid is weer helemaal terug met de eerste 5 ploegen binnen 3 punten.
29-10-2017:

AWC ten onder tegen ’t Zand


In de zesde wedstrijd van het seizoen wist AWC niet te winnen van SC ’t Zand. Na een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten stond een 1-2-eindstand op het scorebord. Dit betekende de eerste thuisnederlaag van Camiel Jager als hoofdtrainer van AWC.

De dag werd afgetrapt als een groot feest. Bestuurslid Frans Derks, tevens oud-voorzitter, nam na vele jaren dienst voor de club afscheid en werd vandaag geëerd. Ondanks dat werd de eerste helft niet afgesloten met een voorsprong. In eerste instantie kwam AWC nog wel op een voorsprong. Jefferson Miquel Vegas Morales maakte een overtreding op een doorgebroken spelen. Hij kwam weg met geel en daarop volgde een strafschop, die door Freek Thoone werd omgezet in een doelpunt. Nog voor de rust wist SC ’t Zand toch op gelijke hoogte te komen. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door Nicky van de Groes en Armin Alibasic wist doelman Mark ter Haar te verschalken en de stand gelijk te trekken.

Met een gelijke stand leken beide ploegen op zoek te gaan naar een winnende treffer, maar helaas bleek ’t Zand sterker in het tweede bedrijf. Beide ploegen werden erg slordig en bleken niet in staat grote kansen te creëeren. Zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd waren de bezoekers alsnog trefzeker; Alibasic, goed voor de eerste goal, tikte de bal uit een rebound binnen. In de minuten die nog resteerden, drukte AWC door voor een voorsprong. Invaller Laurens Loenen was nog dichtbij na een voorzet van Fren Stevens, maar de bal ging net langs het doel. Helaas wisten de mannen van Camiel Jager niet meer te scoren, waarmee hij voor het eerst thuis verloor.

Opstelling: Mark ter Haar; Rico Timmermans, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat; Jaap Jansen (’83 Mike Lemmers), Youri Hubers (’68 Job van de Groes), Dennis Straten; Freek Thoone, Jorn Reuvers (’74 Laurens Loenen), Fren Stevens
22-10-2017

AWC komt in laatste minuut langszij


In een zeer spannende ontmoeting met koploper DESO heeft AWC een punt weten te pakken. In een zinderende slotfase wisten de bezoekers langszij te komen: 3-3.
Het was koud en rond het open veld had de harde wind vrij spel. Die had dan ook effect op het spel van beide ploegen. Na vijf minuten werd de ban al gebroken. Esmat Shanwary omspeelde enkele AWC-verdedigers waarna hij neergehaald werd door Idar Kramer. De daarop gegeven strafschop werd benut door aanvaller Jeroen van Schoonhoven. AWC herstelde zich goed van deze tegenslag en creëerde enkele kansjes voor bijvoorbeeld Kramer en Freek Thoone. Diezelfde Thoone zette na vijfentwintig minuten een goede aanval op door zijn back te omspelen. Na een goede voorzet kon Kramer revanche nemen voor de veroorzaakte penalty en hij trok de stand gelijk. In het restant van de eerste helft bleef het een tactisch steekspel maar er kwamen geen grote kansen meer.

Na de rust schoten beide teams uit de startblokken en er ontvouwde zich een spannend schouwspel. In het eerste halve uur van de tweede helft waren de mogelijkheden voor de thuisploeg. Shanwary kopte naast op een voorzet van Irey Sadal, Roy van Ottele schoot een vrije trap naast en Van Schoonhoven mikte te hoog. De voorsprong werd echter genomen aan de overkant; Thoone zag zijn schot van richting veranderd worden en de bal viel achter doelman Stijn van der Donk. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. De lange Van Schoonhoven kopte de bal strak in de kruising. Vier minuten erna was het weer raak voor DESO. Aanvoerder Angelo Simone gaf de bal voor en Quincy Broers kopte tegendraads achter Mike ter Haar. AWC ging knokken voor een punt en wilde minimaal nog één doelpunt maken. Invaller Mike Lemmers kopte een hoekschop van Thoone naast. Bij de corner erna was het wel raak. Er ontstond een scrimmage voor het doel en uiteindelijk was het aanvoerder Wiebe Veltmaat die de bal achter Van den Donk schoot. Voor de vleugelverdediger betekende dit zijn eerste competitietreffer ooit voor het eerste elftal van AWC. Hierdoor nemen de Wijchenaren toch een punt mee uit Oss en het scoorde driemaal tegen de ploeg die nog geen tegentreffer had gehad in de eerste vier wedstrijden.

Opstelling: Ter Haar; Veltmaat, Kramer, Nicky van de Groes, Timmermans; Jansen, Hubers (‘86 Lemmers), Straten; Stevens, Reuvers (‘90 Job van de Groes), Thoone

 
15-10-2017

AWC knokt zich naar drie punten


Op bezoek bij RKSV Nemelaer in het Brabantse Haaren heeft AWC drie punten mee naar huis kunnen nemen. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar de bezoekers waren zeer effectief en wisten de overwinning binnen te halen.

Beide ploegen begonnen zeer aftastend aan het duel en veel kansen werden er niet echt gecreëerd. Nemelaer had de grootste kansen, maar vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Joeri Vugts naast en later vond Jorg Schapendonk het zijnet. Een grote kans voor AWC deed zich na een kwartier voor; Idar Kramer kopte een corner terug het doelgebied in en Laurens Loenen kopte hierna over het doel. AWC-doelman Mark ter Haar was hierna belangrijk met twee reddingen, waarmee hij achtereenvolgens Bram Bergmans en Giel van der Ven van scoren hield. Zes minuten voor de rust kwam AWC op voorsprong. Een voorzet van Dennis Straten werd matig weggewerkt door keeper Kamile de Jong, Loenen reageerde attent en schoot de bal binnen.

In de tweede helft gingen beide ploegen meer voor de punten knokken. Het beste voetbal leverde het niet op, maar spannend was het wel. AWC had wat moeite de bal achterin weg te krijgen en een van de spelers van de thuisploeg mocht vrij uithalen. Ter Haar pareerde de bal nog, maar in de rebound was het invaller Bart van Esch die voor de gelijkmaker tekende. Hierop waren de kansen aan beide kanten schaars maar de strijd was duidelijk te zien. Daan Paau schoot van afstand net langs het vijandelijke doel en Ter Haar hield nog een verraderlijke vrije trap tegen met zijn voeten. In alle spanning wist AWC wel de wedstrijd naar zich toe te trekken. In een combinatie met Kramer kwam Fren Stevens vrij voor het doel en hij schoot de bal hard en laag achter doelman De Jong. In de slotfase moesten de Wijchenaren vooral tegenhouden, maar dat deden ze goed en de drie punten werden mee in de bus naar Wijchen genomen.

Opstelling: Ter Haar; Tangerink (’78 Reuvers), Kramer, Van de Groes, Timmermans; Hubers, Straten, Jansen (’63 Paau); Stevens (’90 Lemmers), Loenen, Thoone

 
1-10-2017

Verdiende overwinning voor AWC


In een energieke openingsperiode laat de selectie van  AWC zien wat de bedoelingen zijn voor deze middag.  Al in de 2e minuut schiet Freek Thoone de bal rakelings diagonaal langs het doel van Oirschot Vooruit.
Na een bal op de paal van Fren Stevens, weet Laurens Loenen het net wel te vinden in de 8e  minuut en scoort beheerst de 0-1. Na ruim een kwartier laat AWC de touwtjes wat vieren en komt er meer evenwicht in de wedstrijd, alhoewel AWC nog steeds de mooiste kansen onbenut laat. Na 25 minuten schiet de aanvaller van Oirschot Vooruit voor het eerst op het doel van AWC. Het blijkt één van de schaarse aanvallen van Oirschot Vooruit te zijn, alhoewel de thuis spelende ploeg een kwartier voor rust wat meer druk weet te zetten op het doel van AWC. De rust wordt, na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, bereikt met 0-1.
Na de rust pakt AWC de draad weer goed op en komen er wederom veel mooie kansen, maar het tweede doelpunt blijft voorlopig uit. Na enkele wissels aan beide zijden schiet Fren Stevens tegen de onderkant van de lat. Pas in de 80e minuut beloont AWC zichzelf met 0-2. Vermeldenswaard is dat pal voor het einde Oirschot Vooruit nog de bal via de 2 palen uit het doel ziet gaan.
Een dik verdiende uitoverwinning van AWC tegen de promovendus in de 1e klasse zuid 1.

 
24-09-2017

Mindere start AWC in de competitie.


Na een goede voorbereidingsperiode met 3x winst in de bekercompetitie ging de selectie van AWC met veel vertrouwen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in tegen HVCH Uit Heesch.
In het eerste half uur was er sprake van weinig krachtsverschil en vooral veel onrust aan de bal bij beide partijen. Veel kansen waren er niet te noteren. Vermeldingswaard was daarna de gele kaart voor Jaap Jansen en 2 goede kansen voor HVCH, die uitstekend door keeper  Mark Terhaar van AWC werden gepareerd. Met 0-0 werd de rust ingegaan met voor beide teams de opdracht om dreigender te worden en minder verkeerde passes af te leveren.
Na de rust kwam AWC met een wissel terug op het veld. Mike Lemmers was vervangen door Laurens Loenen in de spits. Helaas ging de wedstrijd door op dezelfde wijze als de eerste 45  minuten. Na wissels rond de 60e minuut kreeg HVCH pas in de 70e minuut weer een grote kans. Nu keerde Nicky van de Groes de inzet ten koste van een hoekschop. Niets leek er echter op dat deze wedstrijd een winnaar zou krijgen, totdat in de 75e minuut de rechtsbuiten van HVCH van ver genadeloos uithaalde en via de lat passeerde de bal de doellijn, 0-1. In het laatste kwartier zette AWC nog flink aan, nadat ook Daan Paau was ingevallen, maar de keeper van HVCH, in samenwerking met zijn defensie, liet geen tegendoelpunt meer toe. Zo heeft de eerste wedstrijd de verwachting niet ingelost en zal de selectie volgende week uit tegen Oorschot Vooruit uit een ander vaatje moeten trappen.